royalflush1
8 Şubat 2008 tarihinde eklendi
bence türk sinemasının en iyi korku filmi olmuş.Amerikan korku filmlerinden bile korkmazken artık türkler korkutmayı beceriyor.dinimizde bulunan korku araçlarının sinemada başarıyla kullanılması güzel.din adamıyla semumun karşılıklı söz düellosu mükemmel.çamurla ateşin savaşını görmelisiniz.
Gercekten film beni gerdi.filmin kurgusu guzel.cok iyi sürüklüyor.fakat animasyonlar biraz ilginc olmus.bilgisayar oyunu gibi.vede cok uzun sürüyor.daha kısa tutulsa iyi olabilirdi.bu film in senaryosunu hollywood yapsa gişe rekoru kırardı heralde.gitmenizi tavsiye ederim.
Konuya baktım. Fena görünmüyor filmin konusu. Oyuncuları tanımadığım için onlar hakkında yorum yapmayacağım. İki genç yetenek Türkiye’nin ilk yarratık filminde başrol oynuyorlar. Bence güzel olabilir. Gerçi Türk korku filmlerinin hiçbirini beğenmemiş biri olarak fazla umuda kapıldığımı düşünüyorum.
Çok korkunç değil ama gerçekten güzel. Gitmeye değer filmlerden. Evde izleseniz aynı havayı vermez. Ayrıca seneryosunu gerçek bir olaydan alması cabası. verdiği mesajlar çok doğru. 8/10
amaaan yani hiçte korkulacak bi şey de yok semummuş cinmiş dabbetül arzmış halkımızın korkusu olduğu için konular genelde dini ağırlıklı filmin sonu hele komedi gibiydi imam vs semum gibi sefa zengin ve haluk kurtoğlu kesinlikle uymamış filme dabbe daha iyiydi ses efekti sıfır bunda millet korkarsa ses efektiyle korkar zaten 50 çeşit canavarı gulyabaniyi bilmem neyi hollywood bize gösteriyor bence görsellik yerine ses efektiyle korkutmayı denemeliydi hasan karacadağ
Aslında filmde beğenmediğimiz görsel efektleri falan bir kenara bırakıp, filmin anafikri nedir, filmde anlatılmak istenen nedir diye sorduğumuzda; şunu görüyoruz: İnsan, insanın en büyük düşmanıdır. Yani... En yakın dostun seni kıskanıyor ve sana olmadık kötülükler tezgahlıyor..En büyük düşmanın yapay yaratıklar falan değil de insanın ta kendisi olduğunu anlıyoruz..Hasan Karacadağ bu filmin başarısına göre Deccali çekeceğini söylüyordu.. Bekleyelim, görelim...
Filmde beni en cok etkileyen semum un sozleriydi "Siz Rabbınıza sadece basınız sıkıstığında yalvarırsınız" sozu çok anlamlıydı filmde korku vardı ama full korku değildi sahsen ben dabbe kadar korkmadım. Cok gizli olmamakla beraber İslam ile ilgili çok guzel seyler vardı gorsel efektler daha guzel olsaydı benden 9 alırdı ama 8 aldı
son zamanlarda izlediğim türk filmlerini cok basarılı buluyorum insallah hep böyle güzel calısmalar seyırcıyle bulusur semumda bunlardan bırı fılmı cok begendım izlemeye deger arkadaslar
hasan karacadağın amacı Türk-islam korku türünü ön plana çıkarmak ve bu yüzden şeytani varlıkları ve kuran da adı geçen varlıkları kullanıyo bence bu korku türü güzel olur tebrik ederim
Artık bizimkilerde yabancıların kullandıkları teknileri kullanarak iyi film çekmeye başladılar.Semum'da özellikle görsel efekler muhteşem olmuş.özellikle ses ve görüntü efekleri güzel olmuş.senaryona idare eder.izlenmeye değer bi türk filmi.böyle filmlerimm devamı için, sinemaya gidelim arkadaşlar....
Ya aslında filmde korku falan çok yoktu.Yanlızca seslerle korku yaratılmaya çalışılmıştı ve seslerden çok üsrktüm.Bİrde kedilerden çok hoşlanmam filmde kedi sahnelerine bakamadım.
Tek cümle ile özetlemek gerekirse Film bana , artık Türkler de korku filmi çekebilir hale ulaşmış dedirtti.Bence gayet başarılı bir senaryo, kurgu ve çekim. Bu olanaklarla bundan iyisi olmaz zaten 9 veriyorum.