Hesabım
    Siyah Beyaz
     Siyah Beyaz
    23 Nisan 2010 Sinemada | 1s 30dk | Dram
    Yönetmen Ahmet Boyacıoğlu
    |
    Senarist Ahmet Boyacıoğlu
    Oyuncular: Tuncel Kurtiz, Derya Alabora, Taner Birsel
    Üyeler
    2,7 99 Puanlama, 23 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    İşte Yeni Türkiye Sineması örneği bir film ve bu ekolün temsilcileri; yıllanmış şarap gibi değerli oyuncu Tuncel Kurtiz, yakışıklı aktör Nejat İşler, emekçi Erkan Can, Şevval Sam, Taner Birsel ve Derya Alabora başrollerde... Siyah Beyaz'ı beyaz perdeye taşıyan filmin karakterleri ise; eski kulağı kesiklerden, debdebeli bir hayat yaşamış ama 70 yaşına gelmesine karşın hala durulmamış, ideallerine bağlı bir ressam (Tuncel Kurtiz); kalp krizi geçirdikten sonra işini bırakan, sümüklü böcek besleyip sakin bir yaşam sürmeye çalışan yarı çatlak bir avukat (Erkan Can); mesleğini icra etmekten bezmiş, üstüne bir de karısı tarafından terkedilmiş talihsiz bir doktor (Nejat İşler); ve hayata karşı tek başına direnen, yalnızlığı bir hayat tarzı bellemiş bir iş kadını (Şevval Sam)... Bu insanlar Siyah Beyaz'ın gediklileri ve bu bar bir anlamda onların sığınabilecekleri son liman. Barın sahibiyse kimseye taviz vermeyen, aksi, alıngan ama dünya tatlısı bir insan olan Faruk (Taner Birsel). Siyah Beyaz, dostluk, duyarlılık, 50 yaşına gelmek ve yaşlanmanın farkına varmak, bir mekana bağlanmak ve hayatın küçük ayrıntıları üzerine bir film.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Siyah Beyaz

    Siyah Beyaz

    Yazar: Ali Ercivan
    Ahmet Boyacıoğlu ile Eurimages'ın Türkiye temsilcisi olduğu dönemde tanışmıştım. Haneke'nin tüm filmlerinde beraber çalıştığı yapımcısı Michael Katz, İran asıllı yönetmen Arash Riahi ile birlikte, büyük kısmı ülkemizde geçen "For a Moment, Freedom" adlı projeye mekan bakmak için Türkiye'ye gelmişlerdi. Sonradan o film farklı şartlarda çekildi ve hatta bu sene Avusturya'yı Oscar'larda temsil etti. Neyse... Ben bu mekan araştırmasında onlara yardımcı oluyordum ve Ahmet Bey, bizi Ankara'da misafir etmişti. Ankara'nın çok özel bazı mekanlarını onunla keşfetmiştim. Bunların arasında Siyah Beyaz adlı bar da vardı. Bizim piyasada hemen herkesin tanıdığı ve sevdiği biridir herhalde Ahmet Boyacıoğlu. Kendi çevresinden gözlemlediği hikayelerle oluşturduğu Siyah Beyaz filmi de o barı merkez alıyor işte. Herhangi bir apartmanın giriş altında yer alan, bir tür gizli sığınak orası. Film de ortak sığın

    Fragmanlar

    Siyah Beyaz Dublajlı Fragman 2:12
    Siyah Beyaz Dublajlı Fragman
    6.583 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Siyah Beyaz'a Almanya'dan Ödül Geldi
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    24 Kasım 2010 Çarşamba
    13 Yaşında Film Müziği Yapmak!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Siyah Beyaz filminin dahi çocuğu, 13 yaşında film müziği yaptı...
    29 Nisan 2010 Perşembe

    Oyuncular

    Tuncel Kurtiz
    Rolü : Ahmet Nihat
    Derya Alabora
    Rolü : Nilgn
    Taner Birsel
    Rolü : Faruk
    Erkan Can
    Rolü : Muzaffer

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    c-u-m-a-l-i
    c-u-m-a-l-i

    Takipçi 127 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    16 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    Hem Tuncel Kurtiz , hem Erkan Can...İzleme de yanında yat...Bu film tadından yenmez..Harika bir haber bu..Şimdi 1 hafta nasıl geçecek.?
    Ekrem Doydu
    Ekrem Doydu

    Takipçi 263 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    25 Nisan 2010 tarihinde eklendi
    Filmi bugün İstanbul Cevahir sinemasında izledim..Ve okadar acımasız eleştirileri gerçekten haketmiyor..Zaten filmi büyük beklenti ile izlememiştim. Sadece ortaya ne çıkmış onu merak ettim ve gittim..Bir grup arkadaşın sıradan hayatını konu almış bir film..Oyunculuklar çok başarılı..Ve izlenmeye değer nitelikte buldum filmi..Özellikle izlemeyenler yorum yapmazlarsa sevinirim..İnsanları bilmediğiniz bir konu üzerinde etkilemeyin..Puanım 10/7.5..
    winniecik
    winniecik

    Takipçi 11 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    24 Mart 2011 tarihinde eklendi
    festival kapsamında izledik,çok beğendik,gayet sade senaryo ve iyi oyunculuklar ve güzel Ankara(ses düzeninde sorun mı bilmiyorum ama sesler az çıkıyordu)...
    fusaria
    fusaria

    71 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    24 Mart 2011 tarihinde eklendi
    yorumları okuduktan sonra fazla bir beklentiye girmeden izledim...farklı ve sıcak bir film olmuş bence..fazla bir aksiyon beklemeyin..durağan bir film..ancak bende hoş bir tat bıraktı diyebilirim..sevdiğim oyuncuları seyretmekse bana oldukça büyük bir keyif verdi.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Tiglon
    Yapım yılı 2010
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2010, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2010.

    Yorumlar

    • zgrklck
      tuncel kurtiz her filmde bilge dede rolunu artık oynamamalı bence arısto degılsın tuncel:)fılm hos begendım ben
    Back to Top