New York'ta Beş Minare
3,1

metinho29
metinho29

18 Kasım 2010 tarihinde eklendi
bence fılm senaryosu super fılmın ortaları bıraz sessız gecsede sona dogru sahane oluyo ızlemeye deger
selim-2
selim-2

18 Kasım 2010 tarihinde eklendi
'Dinde ayrımcılık yapmayın' mesajından hariç film tamamen bomboş,hiçbirşey yok,'Güneşi Gördüm' filminin yanından bile geçemez,çoğu insan amerikan vari çekilmiş demişler,evet doğru ama sahneler öyleki o da sadece film başlarken,sonrası o kadar yalın,sade ve basit ve yavaş ilerliyorki sıkılıyorsunuz.En sonunu duygusal bağlamak istemişler,ama oda olmamış,çünkü hızlı bir şekilde oldu bittiye getirmişler.Tamamnen hayal kırıklığı yaşadım,seyrettiğim kötü filmler listesine girdi.Filmin tek güzel yönü fragmanları.Zaten filmde sadece fragmanlarından ibaret.
Sebastianbjk
Sebastianbjk

18 Kasım 2010 tarihinde eklendi
FiLmLeri yoRumLarKen biRaz daha ObjektiF oLmaya çaLışSaK Fena oLmaz. biR Kesim 'mükemmeL 10 Puan' diyoR biR Kesim 'Berbat 1 Puan' diyoR. GörüşLer ve Sinema anLayıŞı ne KadaR FarkLı oLurSa oLsun biR FiLm haKKındaKi GörüşLer AraSında bu KAdaR uÇurum oLamaZ. Önce biR düşünün taRtın FiLmi. HanGi özeLLikLerini BeğendiniZ hangiLerini beÐenmediniZ. Ondan Sonra Sizin İçin önemLi oLana Göre yoRum yapın fiLmi oyLayın. BerBat-MükemmeL eee?... Filme GeLecek oLursak. SöyLendiÐi Gibi Senaryoda baZı kopukLukLar vaR. Ama fiLmi eLeştireCek biŞeyLer ArayaraK 'Aa acaba Senaryoda KopukLuk vaR mı bi bakıyım' diye izLemeye de kaLkmayın. Amerikan ÖzentiSi SuçLamaSına KesinLikLe katıLmıyoRum. Çok gerekSiz ve Saçma biR düşünCe. AmeriKa Sinemanın HerşeyidiR. AmeriKan SinemaSında Aksiyon FiLmLerinin Her türLüsü ÇekiLdi buGüne KadaR. ArtıK Kim Aksiyon FiLmi çekmeye KaLksa mutLaka daha önCeden çekiLmiş biR FiLme benzerLiği oLacaK. Mahsun KırmızıGüLün eLeştirdiÐim biR yanı FilmLerinde Mesaj veRme kaygıSını Çok ön pLanda Tutması. biR Filmde araLarda Geçen 1-2 topLumsaL meSaj veriLebiLir. Ama bütün FiLmi inSanLara biRşeyLeri AşıLamaK ve meSaj veRmeye çaLıŞaraK o meSajın ÇevreSinde topLamaK Benim Sinema anLayıŞıma peK uymuyoR. biR TürK FiLmi oLduÐu için Sinemayı Seven biRiySeniZ mutLaka izLemeniZi öneRirim. BeğenmeSeniz biLe çok Şey kaybetmeZsiniZ.
mawish
mawish

17 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Film bence izlenmeye değer. Özellikle Haluk Bilginerin oyunculuğu beni çok etkiledi. Mesajlar güzel tabi anlayana.. 10/7
darkpower-2
darkpower-2

13 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Film cesur bir adım tamam, görüntüler ara ara göz boyamayı başarıyor ona da tamam (yer yer korkunç ışık kullanımı var gerçi) ama bir filmin olmazsa olmazı senaryo kayıpsa, maalesef bir yere varılamıyor. Senaryo oldukça savruk, filmde üç ana karakter dışındakiler neden var belli değil. O karakterlerin bile altı dolu değil.Zaten o üç karakterden ikisini de oyuncu olmayan insanlar canlandırıyor. Belki de filmin en başarılı yönü Haluk Bilginer, o da kötü yazılmış karaktere kurban gidebilirmiş, direkten dönmüş. Ayrıca filme mutlaka gitmeliyim diyorsanız, türkçe dublajlı gitmeyin, benden söylemesi.
kadraj
kadraj

13 Kasım 2010 tarihinde eklendi
hem senarist hem yönetmen hem de oyuncu olmak zorunda mı mahsun? Keza yönetmenliği dışındaki iki unsurla sınıfta kalmak için yeter puanı alıp bu kadar iyi bir teknik ve imkanlarla çekilmiş bir türk filmini sıradanlaştırıp elindeki imkanların hakkını veremiyor.Dublaj yapılması ayrı bir facia!!!
sahan33
sahan33

11 Kasım 2010 tarihinde eklendi
- Öncelikle Mahsun Kırmızıgülü tebrik etmek lazım , parasını riske ederek böyle bir projeyi hayata geçirmiş birçok sinemacının aksine...- amaaaa film iyi niyetli olmasına rağmen birçok eksiği var.Senaryoda eksikler var.Nerden başlayıp nereye geldi konu dikkat ettiyseniz.- Oyunculuklarda Mustafa Sandal ve Mahsunun performansları çok kötü.Haluk Bilginer şahane ayrıca tanınmış hollywood yıldızlarını oynatmasıda takdire şayan unsurlar.Helal olsun- Sonuç olarak böyle sinemasal girişimler sinemamıza çok şey katacak.gidin izleyin derim- 10/7
serdarbibi
serdarbibi

10 Kasım 2010 tarihinde eklendi
aksiyon sahneleri beklediğimden iyiydi fakat senaryo ve oyunculuklar vasatın altında. 4/10
gmzslh
gmzslh

10 Kasım 2010 tarihinde eklendi
tek kelimeyle Muhteşeemm.....
newyork06
newyork06

9 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Mükemmel Haluk Bilginer , guzel çekimler , yer yer doğru mesajlar ama gel gör ki cılız senaryo , gereksiz sahneler ve hiç bir amaca hizmet etmeyen yan karakterler...Ne olur hep fragmanda kal dediğim filmlerden.
dikkon
dikkon

9 Kasım 2010 tarihinde eklendi
umduğum gibiydi, aralara ilgi çekme amaçlı basit amerikan emperyalizmi tartışmaları ve bir parça milliyetçilik katılmış. güzel olmayan bir filme göre sonu iyiydi.izlenilir ama beklentinin yüksek olmaması lazım.10/6
serkanpkdr
serkanpkdr

8 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Bu kadar güzel yorumu okuduktan sonra filme koşa koşa gittim ama Beğenmedim.. Belki de Mahsunun daha önceki filmlerini çok beğendiğim için beklentim yüksekti, belki de dublajlı izlediğim için bir çok sahne gülmeme sebep oldu. Mesela; CIA ajanı ve Mustafa Sandal ilk tanışmalarında masaya geçtikten sonra türkçe sohbet etmeye başlıyorlar ve Mahsun da onlara boş boş bakıyor.. Sonrasında da Mustafa Sandala ajanın ne dediğini soruyor... Haluk Bilginer yabancılarla şiveli bir türkçeyle konuşuyor gibi gibi gibi ....
itaatsiz
itaatsiz

8 Kasım 2010 tarihinde eklendi
film sadece kadrodan kazanıyor ki mahsun ve mustiye oyuncu diyebilirsek artı değer diyebiliriz. sahneler arasında hiç bir bağlantı yok bitirelim de gidelim der gibi çekilmiş sanki.mesela o deccal nasıl yakalandı bilen varsa anlatsın. senaryoda her hangi bir derinlik yok, medyadaki parlatmalar o kadar işe yaramamış. bence gitmekte acele etmeyin bir durun düşünün bekleyin
maradentroo
maradentroo

8 Kasım 2010 tarihinde eklendi
öncelikle verilen emek açısından teşekkür ediyor ve saygı duyuyorum ancak mahsun kırmızıgülün en başarılı filmi değil buda bir gerçek. beyaz melek kadar başarılı olamadığı ve beyaz melekte yakaladığı kurgu ve konu bütünlüğünü bu filmde yakalayamadığı ortada. Mahsun güneşi gördümle beraber filmlerinde bir çok konuya değinmeye çalışıyor ancak birçoğu havada kalıyor bu da kurguyu zayıflaştırıyor.Filmde kurgu hataları çok fazla ve değinilen konular hep yarıda kesiliyor sonu gelmiyor örneğin ülkücülerden yardım istenme sahnesinde ülkücülerin liderinin 2 gün süre istenmesinin nedeni neydi? bu ve buna benzer birçok soru cevapsız bırakıldı. Haluk bilginerin oyunculuğu dışındaki oyunculuklar kötüydü malesef.Ama filmin finali cidden başarılı insanı ağlatan sürpriz bir sonu var. Ama benim fikrim sinemada izlenmeye değmeyek bir film 5/10 veriyorum
Barlas Omay
Barlas Omay

8 Kasım 2010 tarihinde eklendi
5/10 Filmle ilgili uzun uzun yazacaktım,ama beyazperdenin film eleştrisi benim düşüncelerimi tamamen anlatmış.Sayın Kırmızıgülün acilen senaryo yazımıyla ilgili bir ders alması lazım.