New York'ta Beş Minare
3,1

hammerusta
hammerusta

19 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Sayın mefatoda, film 5 kasımda gösterime girmiş,18 aralık günü az evvel filmden çıktım . Agora sinemalarında izlediğim salon için 3 saat evvel bilet alabildim ve %60ı satılmıştı.
Yani gösterim tarihinin üzerinden 40 günden fazla bir süre geçmesine rağmen izmirde bir sinema salonu hala kapalı gişe ise bu o filmin nasıl seyirci çektiğinin göstergesidir.
Film güzel ya da çirkindir, herkesin düşüncesine saygım var, beğenmeyebilirsiniz ancak izmirde izlenmediği konusunda yanıldığınızı düşünüyorum...
Saygılarımla...
bbberrakkk
bbberrakkk

5 Aralık 2010 tarihinde eklendi
bence mahsun kedini eliştiririyo beyaz melketen sonra bi daha filmlerini izlememeye kara vermiştim ama bu filmi bence farklı olmuşilk bölümde fazlaca yabancı film özentisi sahneler var film genel olarak güzel... mahsunun oyunculuu dışında acaba ne zaman filmlerde oynama inadından vazgeçecek
casanorafiles
casanorafiles

30 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Açıkçası pek bir şey beklemeyerek gittim filme. Yine de beklediğimden daha iyi olduğunu söylemeliyim. Gerek aksiyon sahneleri olsun, gerek hüzün sahneleri olsun oldukça etkileyiciydi. Gel gelelim kurgu biraz tutuktu. Yani suçlu bulunamıyorken bir anda birden bulunması gerçek dışıydı. Ama film ortalama üstüydü, özellikle Mustafa Sandalın performansı beklediğimden kat be kat daha iyiydi.
cumhur07
cumhur07

27 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Türk sinemasının son zamanlardaki en başarılı yapıtlarından biri,hem eğitici,hen de duygusal
enfarktus
enfarktus

26 Kasım 2010 tarihinde eklendi
çok başarılıydı bence..izlerken çok keyif aldım..Mahsun un yonetmenliği muthiş...izledikten sonra param helal hoş olsun dediğim nadir filmlerden biriydi..
adedvet
adedvet

25 Kasım 2010 tarihinde eklendi
öncelikle bu filme 5in altında puan veren, rezalet, kesinlikle izlemeyin yorumları yapan arkadaşlara sitemlerimi sunuyorum. mahsun kırmızıgülle mustafa sandalın oyunculuklarının yetersiz kaldığı doğru. fakat konu gerçekten sağlam ve film insanı derinden etkilemeyi başarıyor. mahsun kırmızıgülü yönetmenliğinden dolayı tebrik ediyorum gerçekten türk sineması çizgisinin bir hayli üstüne çıkmış.(her ne kadar iyi olsada daha sağlam bir teknik ekiple daha sağlam bir film yapabilirdi).ayrıca film bu puanı kesinlikle haketmiyor. oyuncu tercihleri iyi olsaydı 9 ve üstü bir puan hakederdi fakat bu haliyle 8.5 ideal diye düşünüyorum. herhalde sanatsal film anlayışı çok yüksek bazı arkadşlar!! filmi görür görmez 1 puan verdiler. yoksa 7.2 alması çok zor.son olarakta filmin acıtasyon yapmak ile eleştirilmesi çok tuhafıma gitti. bence bir filmin insanın duygularına hitab etmesi acıtasyon olarak yorumlanmamalı. bu daha çok bizim kültürümüzle, sosyal yaşantımızla ilgili bir durum. elbetteki bir ülkenin filmi kendi insanının özelliklerini yansıtır. belkide acıyı ve kötü olayları fazlasıyla yaşayan bir millet olduğumzdan bu tarzda filmler daha sıklıkta çekiliyor. neden hala kendi insanımızı yansıtan filmleri beğenmemekte ısrar ediyoruz anlayabilmiş değilim.
çukurova83
çukurova83

24 Kasım 2010 tarihinde eklendi
bir çok yerinde eksiklik olmasına rağmen son yıllardaki(eşkiya,babam ve oğlum)filmlerdeki gibi finalinde seyirciye duygusal anlar yaşatan belki şoka uğratmasada bu amerikanvari ama sonundada bizden bir şeyler olsun diyen bir film. derdini anlatmak için farklı bir hikayeyi kurgulamış yönetmen.daha önce hiç bir Türk filminde rastlayamadığınız amerikanın göbeğinde belli bir düzeydede olsa klişeyede kaçsa araba sahneleri, mekan kullanımı (kilisede evlenmek gibi), helikopter sahneleri vb. sahneleri çekebilmek kolay değil.(çokmu önemli diyenler olabilir.)yer yer belgesel izlenimide veren sadece zamanı doldurmak için çekilen sahnelerde yok değil.en önemli karekter olan hacı gümüşün hikayesi anlatıldıkça kafamızda farklı soru işaretleri doğuyor.cehaletin merkezinden kaçan bir insanın kendisini bu düzeyde geliştirmesi medeniyet ve özgürlük anlayışının üst düzeyde olması ve bunla beraber İslam dininin en ince ayrıntılarına kadar bilgi sahibi olması onu önemli kılıyor.islam dininin hem ülkemizde hem dışarıda nasıl yorumlandığı aşikar.filmde islamın anlatılanların aksine daha özgür, baskının, terörün olmadığı örneklerle anlatmaya çalışılmış.mahsun kırmızıgülün tüm filmlerinde dini ön plana çıkarmasını merak etmiyor değilim.filmde mustafa sandalın oynadığı karekterin zayıf kalması nedir, neyin nesidir.eksik yanlarına rağmen bu cesaretinden dolayı kutlamak lazım mahsun kırmızıgülü ..
chasmer
chasmer

23 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Senaryosu çok kuvvetli değildi bence ama çok fazla emek harcandığı kesin çekimlerin kalitesi üst düzeydi onların hatrına 7/10 emek olduğu için
nurguldemirbay
nurguldemirbay

23 Kasım 2010 tarihinde eklendi
filmden çok etkilendim. mahsun kırmızıgül her seferinde kendini daha da geliştiriyor. haluk bilginerin oyunculuğa söz söylenmez. filmin sonuna güzel bağlanmış. herkese tavsiye ederim
Fogarty-2
Fogarty-2

22 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Filmi izlemek keyifliydi gerçekten.Görsel olarak çok zevk aldığım sahnelerde yaşadım ama karaketerlerin iyi yansıtılamadığı düşüncesindeyim ve Haluk BİLGİNER kesinlikle mükemmel oynuyor onu izlemek için bile gidilebilirrr
cookie-2
cookie-2

22 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Gerek görüntüler gerek konu açısından güzel buldum. Açıkçası eleştirileride yersiz buluyorum. Amerika çekimleri sırasında amerikan sinemasından farksız görüntüler vardı.İlk kez bir türk filminde kullanılan bu görüntüler kesinlikle takdiri hak ediyor.Bazen sırf eleştirmek adına eleştiri yapıldğını düşünüyorum.
elifkn
elifkn

20 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Film gerçekten çok etkileyiciydi. Beğenmeyenler acaba neden beğenmedi...
zzhtunc
zzhtunc

20 Kasım 2010 tarihinde eklendi
benim dün gitme fırsatım oldu bence çok güzel bir filmdi oyuncular mükemmeldi gitmeyenlere tavsiye edeceğim bir film yabancı filmlere gidene kadar bir türk filmine gidilmesini tavsiye ederim.
lavinya2811
lavinya2811

19 Kasım 2010 tarihinde eklendi
ben mustafa sandal ı beğendim. filmi daha çok beğendim. özellikle final etkileyici. herkese tavsiye ederim.
tunc
tunc

18 Kasım 2010 tarihinde eklendi
gayet guzel bir film olmuş görsel sunum çok iyi geçişlerde kopukluk yok konuyu gayet iyi aktaran izlenmesi gereken bir film olmuş tebrikler..