New York'ta Beş Minare
3,1

istanbulahm
istanbulahm

10 Kasım 2010 tarihinde eklendi
bence özellikle türkçe dublaj olanı tercih edin.filmi başta anlamakta zorluk çekebiliyosunuz ama daha sonradan toparlanmaya başlıyo ve o andan sonra sırtınızı arkaya yaslayın ve sadece türklerin de gerçekten iyi bir iş çıkarabileceğini görün. 10/9
egemendag
egemendag

9 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Siyaset-din-Amerika üçgeninden başlayarak verdiği mesajlarla dolu dolu bir film....Haluk bilginer tek kelimeyle mükemmel....Özellikle çekimleri çok başarılı, Mahsunu pek sevmem ama çok başarılı işler yapıyor taktir etmek gerekir...son sahnesine kadar heyecanla takip ediyorsunuz..ve son sahnesinde vurucu darbeyi koyuyor...son zamanlarda seyrettiğim en güzel filmlerden biriydi.....Tavsiye Ederim .. 8(10)
Burakrises
Burakrises

9 Kasım 2010 tarihinde eklendi
heeşey iyi hoşte şu Mahsumun her filminde ustune durarak bastıra bastıra yapmaya çalıştığı acındırma yerleri filmi iğreçleştirdi adeta 10/9 verdim o yüzden. lütfen o gereksiz sahneler yerine daha aksiyon sahneleri koysaymış süper olacakmış
ferwerti-
ferwerti-

8 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Filmin tamamen türkçe dublaj olması çok kötü olmuş senayoda kopukluklar var hele hele filmin ortası çok bunaltıyor aksiyon sahneleri ve filmin sonu çok iyidi Haluk bilginerin İngilizce konuşanlara şiveli konuşması çok saçma :D olmuş Mahsun un hikaye yazarlığı ve yönetmenliği iyi ama senaryo yazamıyor filmde sürekli tekrarlayan cümleler var mesela Hacı ile 30 yıldır arkadaşız hiç kötülüğünü görmedim :D gibi bir cümle vardı ha bire tekrarlanıyordu Tabi hacı filmde iyi biri ama etrafındaki adamlar hep silahlı :D
Meral-B
Meral-B

8 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Her açıdan mükemmel bir film olmuş. Tebrikler Mahsun Kırmızıgül...Haluk Bilginer köydeki evine girerken kullanılan eski şarkı... Herhalde kendi köyüme gitmeyi düşünsem aklımda öyle bir şarkı çalardı muhteşem olmuş...Puanım 9/10
deceased
deceased

8 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Filmden az önce çıktım ve ben bu fılme öncelikle haluk bilginer için gitmiştim. Ancak gerçekten bir bütün olarak mükemmel bir film olmuş ; aksiyon sahneleri gerçekten başarılı mesaj kaygısı diye yorum yapılmış burda bence müslümanlığın aslında terörle bağdaştıran insanlara yanıldıklarını aslında özünde bunlar vardır siz yanlış biliyorsunuzu sölemiş çok başarılı bir film olmuş finali çok başarılı espiriler çok yerinde ve dozunda bence 10 üzerinden 9 ...
yuzbasiyulaf
yuzbasiyulaf

7 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Ben beğendim filmi. Değindiği farklı konular içinde duygusal yönleride etkiledi beni, bence yorumlara kulağını tıkayıp izlemeli herkes, herkesi farklı bir noktası etkileyebilir bence.
uzeyr
uzeyr

7 Kasım 2010 tarihinde eklendi
alt yazılı izlemek tercih meselesi ,animasyon filmlerinde tercihm dublaj , inanılmaz güzel seslendirme yapılıyor türkiyede belkide dünyada en ilerdeyz dublajda..bu bir türkçe düşmanlığı diil lütfen ne demek istendiğini bilmeden maksadını aşan suçlamada bulunmayın.. matrix deki ajan smith ın mr anderson demesini onun dilinden dinlemek cok daha ayrı bir keyif sinemaya olan tutku şekli ,ordaki tonlama söyleme şekli ve etkisi cok daha farklı... alt yazılı tercih türkçeyi yok etmez geriye götürmez yabancı dil alışkanlığını telafuzu ve kulağı geliştirir... etrafınızda bi anket yapın ve sorun kaç kişi ileri düzeyde ingilizce yada fransızca yada almanca biliyor ilköğretim 4 ten başlayan ingilizce yi universite 1 veya 2 ye kadar devamlı alıuyoruz kaç kişi biliyor anlıyor 100 de 4-5 zaten istenende bu ... uydudan açın herhangi bir uydunun hangi ülkenn kanalı olursa olsun mutlaka yabancı filmlerde orjinal ses kullanılıp alt yazı anadşldedir yada ses seçenekleri bulundurur bu ülkede her film dublajlı alışkanlık edildiğinden yabancı dil kulağı asla gelişmez ve bizde buna yatkınlığımız dünya üzerinde en az olan ülkelerden biriyiz ..yıllarca ingilizce oku ama öğreneme ... sadece bir değerlendirme yaptım
death-2
death-2

7 Kasım 2010 tarihinde eklendi
bugün filme arkadaş zoruyla gittim. vee önyargıları kırmak gerektiğini anladım. tek söylüyeceğim mahsun kırmızıgül önyargısyla gitmeyin :)
adinamapa
adinamapa

7 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Kesinlikle orjinal tavsiye ediyorum. Zaten çok fazla alt yazı olan bölüm yok. Ama Haluk Bilginer ve Mustafa Sandalın ingilizce konuşmaları gerçekten çok ii. Özellikle Haluk Bilginer tek kelime ile döktürmüş bu filminde. Tam bir oyunculuk örneği. Mahsun önyargısı olanlar, bu filme mutlaka bir kulp bulacaklardır. Ama tabiki buda bir zevk meselesi. Her filmi sinemada izleyen biri değilim. Anca bu filme ödedim ücrete kesinlikle deydi diyebilirim. Sinemada ve orjinal olarak izleyin. Pişman olmayacaksınız. 10/8 (8 vermemin sebebini açıklamak istemiyorum. Filmin büyüsü bozulmasın)
burcu
burcu

7 Kasım 2010 tarihinde eklendi
filmin ilk 10 dk resmen koltuğa çivilendim amerikan filmlerini aratmayan aksiyon sahneleri vardı,daha sonra kötü dublaj keyfimi kaçırsada bu filmi beğenmeme engel olamadı,verdiği mesaj çok önemli kesinlikle,tabiki bir iki kusuru var ama olsun böyle filmlere destek verelim ki daha iyilerini izleyebilellim değilmi?:)
reaxi
reaxi

6 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Filmi birkaç senaryodaki küçük hatalar haricinde çok beğendim. Öykü çok güzel. Mesajı güzel. Kimi cümleler de etkileyici. Mahsunun önceki filmlerini gereksiz duygu yoğunluğuyla süslenmeye çalışılmış basit senaryolu filmler gibi gören birisi olarak bu filmin izlenmesi gerektiği düşüncesindeyim.
en-joy-34
en-joy-34

6 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Holywood kalitesinde süper bir film seyrettim. Özellikle ilk yarısı ve başındaki aksiyon sahneleri gerçekten Türk sinema standartlarının üzerindeydi. ABDnin İslâma bakışını, din-terör ilişkisini iyi irdelemiş ve süper bir finalle bize bu hikayeyi armağan etmişler.

Bir işe Türk gibi başla, İngiliz gibi devam et derler ya, Mahsunda Holywood yapımı gibi başlatıp Türk yapımı gibi devam ettirmiş filmi. Mahsun Kırmızıgülün oyunculuğu konusunda çok yorum yapamayacağım, türkücülük zamanından kalan o sert bakışını ve mizacını biraz değiştirmeli. Ama yönetmen olarak gerçekten çok iyi yolda, harika filmler çıkarıyor. Bu filmle zirve yapmış zaten, daha iyilerini de(hatta Oscara aday olabilecek yapımları da) artık ondan bekliyoruz. Mustafa Sandal iyi oyunculuk çıkarmış mı bilemedim, ama en azından sırıtmamış, ilk rolü için başarılı gibiydi. Yabancı oyuncular da hikayeye renk ve artı kalite katmış. Haluk Bilginer ve yardımcısı(Danny Glover) arasındaki diyaloglar oldukça anlamlı ve mesaj doluydu.

Filmde en büyük alkışı hakeden kişiyi ise sona bıraktım; Haluk Bilginer. Gerçekten olağanüstü bir oyunculuk çıkarmış, hikayeden daha çok onun oyunculuğuna bayıldım. Tabi ki bir büyük alkışta Mahsun Kırmızıgüle, senaryo ve yönetmenliği için.

Bence Türk sinemasının katettiği yolu görmek ve bizimde çok iyi filmler çıkarabildiğimizi izlemek için gidin. Bu ve benzeri filmlere destek olalım ki, yakın gelecekte daha kaliteli Türk yapımlarını hem biz hem dünya seyredebilsin.
fedai35
fedai35

6 Kasım 2010 tarihinde eklendi
iyi bir filmdi.genel olarak bakacak olursak sinemamız adına bir milat diyebiliriz.elbette bazı kusurları vardı.mesela dialoglar çok zorlamaydı.mahsun bu konuda kendini geliştirmeli artık.çarpıcı replikler de mevcut tabi.ama senaryo meselesinidaha işin uzmanı birine teslim etseymiş çok daha iyi olurmuş.hikaye,yönetmenlik,kurgu ve oyunculuk üst düzeyde.aksiyon veçatışma sahneleri avrupa sineması düzeyindeydi.bazı patlama sahnelerinde bilgisayar efektinden yararlanılmış.dikkatle izleyince bunu anlayabiliyorsunuz.mesela nakil aracının kapısını patlatırlarken kullandıkları efekt güzelim filmde çok kötü sırıtmış.belki ben çok dikkatliyim bilemiyorum.bunlar dışında çok kaliteli bir film ile çıkmış mahsun kırmızıgül karşımıza.ben beklenenden fazlasınıaldım.filme bir aksiyon filmi gözüyle sakın bakmayın.az ama kaliteli aksiyon sahneleri var.dram kısmı daha ağır basmış.zaten hikayede anlatılmak istenen konuya göre her şey ayarındaydı.ben 10/9 veriyorum. ve 2. kez gitmeyi planlıyorum.en azından masum insanlara terörist veya katil muamelesi yapan bazı zihniyetlere ders olabilecek nitelikte bir film.ayrıca sonu gerçekten çok etkileyici ve dramatik bitti.kısacası çok güzel bir drama var karşımızda.mutlaka sinemada izleyin.not:şahsi düşüncem,orjinal dilinde izleyin.dublajlısı çok kötü.
akimya27
akimya27

6 Kasım 2010 tarihinde eklendi
20 dakikalık etkileyci son için 90 dakika beklemek..Geçtiğimiz bahar aylarında filme dair fragmanı izleyince nasıl da heyecan sarmıştı bizleri okyanus ötesine dair çok heycanlı şeyler izleteceğini umuyorduk fakat ikinci sınıf aksiyonla karşı karşıya kaldık,hollywood starları sırf filmde gözüksünler diye oynatılmamalı,20 dakikalık finale bağlayabilmek için 90 dakika dolandırdı durdu bizleri mahsun bey,keşke böylesi bir beklenti içersinde olmasaydık belki daha tatminkar olurduk türk filmi işte ne olacak der geçerdik..Mahsun Kırmızıgülün oyunculuğu ve sözde yönetmenliği konusunda yorum yapmıyorum ama yapımcılığını gerçekten takdir ediyorum Haluk Bilginer gibi efsane bir usta ile Danny Gloveri aynı sahnede bizlere izlettiği için teşekkür ederim kendisine,Film temelde drama olarak kurgulansaydı daha etkileyici olur kanaatindeyim aksiyon macera drama ölçüsünü ne yazıkki tutturamamış yönetmenimiz.özetle umduğumu bulamamanın vermiş olduğu hayal kırıklığına rağmen etkileyici sonu, sevgili haluk bilginerin kusursuz performansı ve hiç de fena sayılmayacak müzikleri de işin içine katarsak 8/10 bu filmin hakkıdır diyorum..