New York'ta Beş Minare
3,1

KaliteTAKİP
KaliteTAKİP

19 Kasım 2010 tarihinde eklendi
arkadaslar fılmı dun ızleme fırsatım oldu sıze sadece turklerın aksıyon ve goruntu bakımından yaptıgı en saglam fılm dıyebılırım bu turk fılmımı dıye dusundurebılıyorrr konusuda cok ıyı ama bazı eksıklerı yok degıl ozellıkle sonunda ne oldugunu tahmın edebılıyoruz ama sıddetle tavsıye edebılırım mahsun ıyı ıs cıkartmıs
l-i-l-a-H
l-i-l-a-H

10 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Patlama efektlerinin zayıflığı ve senaryonun biraz yalpalaması, dublajların karakterlere uymaması dışında(Manisa ya maalesef dublajlı versiyon geldi), her hangi bir kusuru pek yoktu. Kendini seyrettiren bir filmdi. Sandal iyi iş çıkarmış oyunu ile. Bilginer e zaten lafım olmaz, mükemmeldi her zamanki gibi. Aslında yazsam yazarım film hakkında. Uzun zamandır ilk kez bir film hakkında yazma iştahım açıldı. Kırmızıgül e bir ön yargınız olabilir, o ön yargı ile seyrederseniz zaten keyif alamazsanız...
e-ergener
e-ergener

3 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Hindistanda bir ressamın öğrencisi bir resim yapar ve hocasına götürür. Hocası der ki buna tıpatıp benzer bir resim daha yap ve bu resimlerden birini şehrin en işlek caddesine as. Ve altına da "Hatalı bulduğunuz yeri işaretleyin" yaz der. Yapar öğrenci ressam ve gider koyar. Gün sonunda resmine bir bakar ki nokta koyulmadık yer kalmamış. Hocasına üzgün şekilde gelir veresmi gösterir. Hocası "Üzülme, şimdi iki resmi yanyana koy aynı meydanda ve çizdiğiniz hatalı yerleri düzeltin yaz altına" der. Ertesi günü temiz resimde tek bir nokta dahi bulunmaz Hata Düzeltilmiş olarak...Diyeceğim şu, Türkiyedeki en iyi yönetmen ve yapımcılardan birisi oldu Mahsun Kırmızıgül sadece 3 filmde. Daha iyisi yapılana kadar en iyisi de o benim gözümde... 10 / 10
obiwankenobi2
obiwankenobi2

9 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Film genel anlamda çok iyi. Ufak kusurlar tabiki d evar ama görmezdne gelinebilecek şeyler. Herkese tavsiye ederim. Mahzun sanatçı yeteneğini göstermiş. Kabul etmek gerekirki doğal bir yeteneği var. :=)
ms-ozmen
ms-ozmen

13 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Çekilmiş en iyi Türk filmi. Kesinlikle tavsiye ederim.
er-u-han
er-u-han

18 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Hayatının her saniyesi sinema ile geçen izlemediği film hemen hemen olmayan has bir sinefil olarak söylemeliyim ki perdede müthiş bir sinema olayı gördüm ve Mahsun Kırmızıgülün önünde saygıyla eğiliyorum...İnanılmaz güzel bir film,inanılması zor müthiş bir olay...Bu film Türk Sineması adına milattır;hatta öyle ki New Yorkta Beş Minareden Öncesi ve Sonrası şeklinde gibi bir devrin başlangıcıdır...Bırakın Türk Sinemasını Yeryüzündeki onbinlerce filmi ezecek denli güçlü bir filmdir bu film...Eleştirenler sinema estetiğinden anlamayan,sinemaya gırgır yapmaya gidenlerdir...Çekimler,mekimler hepsi bir yana filmin derdi,alt metini öyle mükemmel ki...Her saniyesinde etkilendim diyebilirim...Bence şimdi Oscar zamanı ben buna yürekten inanıyorum...Bravo Mahsun Kırmızıgül,helal olsun sana...
cimbomluali
cimbomluali

15 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Mükemmel bir film yaa baştan sona beğenerek izledim böyle türk filmlerinin yapılıyor olması beni çok mutlu ediyorum sonunda göz yaşlarımı tutamadım 10/10
Ekrem Doydu
Ekrem Doydu

6 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Filmi Uzun zamandır bekleyen biri olarak ilk gün gidip izleme şerefine nail oldum. Şeref diyorum çünkü bu filme diğer türlü yaklaşmam haksızlık olur diye düşünüyorum. Mahsun Kırmızıgül artık benim gözümde şarkıcı falan değil. Tanıdığım en iyi Türk Yönetmenlerden biri olmuştur. Filme Gelecek olursam beklediğimden daha iyi buldum diyebiirim. Süper bir başlangıç Müthiş bir son..Bu filmi özetleyebilecek en iyi yorum budur heralde :) Bi tek Mahsunun oyunculuğunda biraz sıkıntı olduğunu düşünüyorum ama oda kusura bakılacak birşey değil. Hollywood a bizi en çok yaklaştıran bir filmle karşı karşıyayız. Keşke oscara kahvaltılık filmler yerine bu doyumluk filmi gönderebilseydik. Birde ufak bi uyarıda bulunmak istiyorumki Filmin Türkçe dublaj versiyonuna mümkünse gitmeyin. Ben kötü olduğunu bildiğim halde gitmek zorunda kaldım :( Ama orjinal versiyonuyla izlemek gerek diye düşünüyorum..Sonuç itibari ile burada yorum yapacak arkadaşlardan ricam bu filme ellerini vicdanına koyarak yorum yapmalarıdır. Lütfen farklı olmak gibi egolarını başka yerde tatmin etsinler.Film benim için Unutulmazlar arasına girmiştir. Hayırlı ve uğurlu olsun :) 10/10
atikefe
atikefe

27 Kasım 2010 tarihinde eklendi
izlemeyen çok şey kaybeder.kesinlikle izleyin. haluk bilginer ve danny glover için yine izlenir
ipekkkk
ipekkkk

3 Temmuz 2010 tarihinde eklendi
bu filmi büyük bi merakla bekliyorum ve vizyona girdiği anda hemen izlemeyi düşünüyorum..
aylaaa84
aylaaa84

6 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Filmi dün akşam izledim ve belirtmeliyimki,yerlerde sürünen türk sinemasını tekrar ayağa kaldırmaya çalışan Mahsun Kırmızıgüle teşekkür etmeliyiz.Gerçekten etkileyici sürükleyici bir film yapmış...Haluk Bilginer süper oynamış kesinlikle izlenmeli herkeze tavsiye ediyorum
damlakrl
damlakrl

24 Aralık 2010 tarihinde eklendi
arkadaşlar film gayet güzel şunun şurasında kaçtane elle tutulur türk filmi izledinizki adam gayet güzel yapmış pişman olmazsınız
Mesut Tanir
Mesut Tanir

18 Kasım 2011 tarihinde eklendi
Bazı kardeşlerim... son zamanlarda izledigim en kötü film, bu kdr paraya zamana emege yazık dıyenler var.. Şaşırmamak elde degil.. aynı fılmı mı ızledık acaba? Fılm türk sınemasının bu zamana kadar cesaret edemedıgı gorsel sahnelerıyle ,kurgusuyla , ve oyuncuları ve oyunculukları ıle gerçekten harıkaydı.. Mahsunun yonetmenlgııne laf edenler, fılmdekı yabancı oyuncuların goruslerını dınlesınler , ayrıca bu kdr oyuncu bu kadar kişi mahsuna boşu boşuna güvenir mi? fılm tüm otorıterlerden tam not aldı.. yazık böle yorum yazanlara üzülüyorum.. böyle güzel bir filmden tat alamadıkları için..( kesınlıkle ızleyın harıka bır fılm )
alga
alga

10 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Ben filmi beğendim. Mahsun Kırmızıgülün 3. filmi de başarılı. İnşallah film çekmeye devam eder. Kırmızıgül filmlerinde görselliğe çok önem veriyor ve iyi yapıyor. Normalde ne alakası var diyeceğimiz bir sahne öyle güzel çekiliyor ki "vay süper" diyor insan. Mesela polislerin yemin töreni öyle bir sahne idi.

İzleyici sayısı umarım 3.325.842i geçer de 2010 yılının da en çok izlenen filmi Recep İvedik olmaz.

Filmle ilgili bazı negatif yorumlarım da var vakit olursa onları da bir ara yazarım.
Azeroth
Azeroth

8 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Sizlere önce şunu söyleyeyim : İzlediğim en iyi türk filmleri arasına girmeyi çok rahat başardı.Sonunu tahmin ettim. Beni hacı gümüş ile şaşırtmasını beklerdim. Şaşırtmadı. Mahsunun bakışlarını ve bitlisli oluşlarından sonunu direk tahmin ettim. Ama yine de sonuna kadar bekledim ki süpriz olsun diye olmadı. Olmaması filmi kesinlikle kötü yapmadı. Yine de süper sahneleri , tarihi vurguları ve görsellikle 9 puanı hak eden müthiş bir türk filmi olmuş.Eleştirebileceğimiz noktalar tabiki var.örneğin Deccal ile hacı gümüşün konuşması. Deccal 2 cümle sonunda boynunu eğdi =) çok güldüm. Sabit fikirli insanları hele de deccal gibi beyinleri yıkamayı çok rahat başaran bir insana 2 cümle ile doğru yolu öğretemezsin. Tek türk filmi tadında sahnesi bence buydu.Bunun dışında final etkileyici ve bir anda oldu. Güzeldi.Özetlemek gerekirse bir türk filmi zaten ancak bu kadar güzel olabilirdi. Yavaş yavaş seyir zevki güzel filmler yapmaya başlıyoruz. Ama bu filmlere birde müthiş bir süpriz son yapsalar çok daha iyi olacak. Sadece sahneyle son 1 anlıktır. Senaryoyla son ise filmi kafanda baştan yazmanı sağlar ve filmi unutulmaz kılar.Puanım 9. Hakeden bir Türk filmi.