Tanrım !!! O nasıl bir ejderha modellemesidir ?! Hatta bir ejderha bu kadar iyimi seslendirilir ?! Sırf ejderha için zilyon kez izleyebilirim ama... Keşke sonu pembe dizi tadında olmasaydı.
Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu serinin fanları açısından kesinlikle izlenilmesi gereken bir üçlemeden sonra bu seriden de beklentim oldukça yüksekti ama şuana kadar beklentilerimi karşılayamadı.Bu seriyi dikkatle takip eden insanların da anlayabileceği şekilde hikaye çok basit devam olarak filmin en eleştirdiğim tarafı son yarım saatin ejderha Smaug diyaloglarıyla gereksiz şişirilmiş olması.Eğer bu seri bu kadar tanınmış olmasaydı hikayeyi günümüz türk dizilerinde ki gibi gereksiz uzatmaya çalışan senaristler yazmış diyecektim..
Öncelikle girişteki Peter Jackson sahnesi çok iyiydi. Ardından söylemek gerekirse ilk filme göre biraz daha az aksiyon vardı ama özellikle Legolas ın sahneleri göz alıcıydı tek nefeste izlenebilecek cinsten hani. Elimde olmayan nedenlerle dublajlı izlemek zorunda kaldığım için; Smaug'un dublajını hiç beğenmediğimi söylemek isterim. Bu nedir arkadaş resmen koca ejderin karizma yerde. Her neyse olumsuz olarak söyleyebileceğim tek şey buydu. Bunun dışında her zamanki gibi harika bir yapıt büyük emeğin olduğu her haliyle belli. Görsel efektler, sahne çekimleri, detaylar vs. müthişti. Filmin sonu ise tam gıcık :) Velhasıl Peter amca yine yapmış yani.. herkese tavsiye ederim
Birinci Filme göre daha iyi olmuş. spoiler: iyicene tsubasa'ya döndü. 1 yıl bekledik gol olucak diye şimdi 1 yıl daha beklicez gol olucak diye Legolası ön planda tutmaları aksiyon sahnelerini aratmamış ama her ne kadar kötü deselerde büyük yapıt.
Böyle bir filme nasıl bu puan verilir anlamış değilim. Sinema salonlarında 3 5 kişinin izlediği, el kamerasıyla çekilmiş filmlere bu puandan daha yüksek puan veriyorsunuz. Eleştiri yazısını okuduktan sonra düşündüğüm tek şey ''Bu eleştiriyi canı sıkılmış, filme gitmemiş, düşük puan vereyimde biraz ilgi toplayayım'' diyen birisini görüyorum. Beyazperde'den tek rıcam bu filmin tekrar değerlendirilip, iyi bir eleştirmen tarafından tekrar yorumlanmasını istiyorum.
İkinci seriye bir türlü ısınamadım. Sanki ilk üçlemeye hakaret edilmiş gibi oldu. Bu film de aynı. Boşuna uzatılmış, derinlikten yoksun sahnelerden ibaret. Peter jackson başka bir şey çekemiyor sanırım.
İlk filmde maceranın başıydı. Karakterleri yeniden tanıdık. Yüzüğün doğuşunu izledik. İkinci film ise macerayı bir adım öteye taşıdı. Aksiyonun bol olduğu film izledik. 2. film Hobbit serisinin en hareketli filmi diyebilirim. Ejderha ile geçen sahnelerde gerçek anlamda gerildiğimi söylemeliyim.
Bilinenin aksine J R R Tolkein, bu kitapları yazarken yetişkinlere değil çocukların hayal dünyasına hitap etmiştir. Kitaplarını okuduğunuz zaman bunu daha net anlayabiliyoruz. Gelin görün ki film kitaptan bağımsız çocuklardan farklı bir eksende ilerliyor. Normalde iyiler çok iyi kötülerin ise sonradan iyi oldukları bir senaryo izlemeliyken kötünün çok kötü olduğu bir film izliyoruz.
The Hobbit: The Desolation of Smaug[2013] Filmi dün izleme fırsatım oldu ve hala etkisinden çıkamadı hala orta dünyanın kadim derinliklerinde kaldım. Kesinlikle etkileyiciydi,ve beklenmedik şekilde bitti ki Peter Jackson eminin serinin 3'üncüsünü öyle bir yapacak ki herkese parmak ısırtmak niyetinde. Filme gelecek olursak macera dolu sahnelerle oldukça karşılaşıcaksınız kesinlikle,ayrıca 3d yi çok iyi kullandıklarını belirtmek çok iyi tasarlanmış ve Bilbo ile aralarında geçen konuşma ince espiriler içıca filmin sonunda çalan film muziği bir harika(Ed Sheeran "I See Fire" ) keşke filmin içinde de yer verselerdi izlemeden önce defalarca dinlemiştim,film'in içinde bu muziği bulamayınca biraz hayel kırıklığına uğradım kaç beğenmediğim nokta ise bazı diyalog sahneleri yersiz şekilde uzatılmış,fakat 1-2 tane oldukları için gözardı edilebilir tabiki.
Gidin sinemada biran evvel alt yazılı izleyin derim imkanınız varsa,dublajlı izlemeyin kesinlikle filmden alcağınız zevk ses kalitesi bakımından yarıya düşer. 8.4/10
Öncelikle bu film serinin ara filmi olduğu için bir geçmişinin olduğunu ve finalinde üç nokta(...) ile biteceğini aklınızdan çıkarmamalısınız. Yüzüklerin efendisi üçlemesinin ara filmiyle kıyaslandığında daha donuk daha yavaş bir Jackson'ın üçüncü filmde sağlam toparlamasını gerektirecek kadar sönük bir film ama Yüzüklerin Efendisi kafasındaki bağımlıların gözünü kör esprisi efsaneee
hobbit 1 e göre bayağı yol katedmiş mükemmel bir macera filmi efektleriyle izleyiciyi etkiliyebiliyor yalnız yüzüklerin efendisi filminde oynaya legolas rolündeki orlando bloom bu filmde bu kadar basit bir rol almamalıydı bence