Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları
4,4

TC SH C.
TC SH C.

15 Aralık 2013 tarihinde eklendi
Bu Hobbit serisinden 1-2 bölüm Yüzüklerin efendisinin arasına serpiş yapım onunla kıyaslanacağı için ben yeteri kadar iyi bulmadım Hobbit 1 ve 2' yüzüklerin efendisi 1-2-3-4-5 gibi devam an çekilecek bölümlerde ağırlıklı olarak cücelerden ve elflerden aşağı yukarı yüzüklerin efendisine üçlemede Aragorn krallığını yeniden almaya çalışıyor, ilk filme büyük bir savaş hikayesiyle başlıyorlar, orada Sauronun görevlendirdiği Dokuzların efendisi ile çarpışı serisine ise Cüceler büyük bir savaşla başlıyor ve yine bu seferde Orkların komutanı Azog ile çarpışıyorlar.Yüzüklerin efendisinde Bilbo yüzüğü orta yaşlarında bir mağarada iken buluyor, Hobbit serisinde genç yaşlarda başka bir mağarada zamanlama hemde mantıksızlık olmuş bu açıç olarak, bugüne kadar Yüzüklerin efendisi serisinin her bir filmini en az 10 kere izlemişimdir ve ara sıra özledikçe izleyeceğ Hobbit serisini 1, bilemediniz 2 kez fazla etmez.
Gülşah A.
Gülşah A.

5 Ocak 2014 tarihinde eklendi
hobbit üçlemesinin ikinci filmi olduğu için sadece bu bölümü değerlendirmek çok da doğru olmaz ama bir geçiş filmi için ne kadar başarılıydı dersek yüzüklerin efendisinin kurgusu kadar gerçekçi ve bir o kadar görsel boyutu ve film efektleri muhteşem. Fakat yüzüklerin efendisini güzel kılan bence savaş bölümleriydi hobbite böyle bir şey yok, masal tarzında ilerliyor. Film senaryosundan değil tamamen yönetmeninden kazanıyor diyebilirim
serhan N.
serhan N.

7 Ocak 2014 tarihinde eklendi
Her ne kadar için bir geçiş filmi olsada harika bir filmdi..Smaug'u harika yapmışlar,ilk filmde Richard Armitage'i Thorin rolü için yetersiz bulmuştum bunun nedeni ise kitapta bahsedilen Thorinin daha çok cücelere benzediği ve daha sert ve cesur oluşan alıştııca Tauriel karakteri gereksiz olmuş ve ilk filmin aksine Gandalfa fazla sahne verilmemiş.Filmin beğendiğim yönleri ise nehir ve orman nehir üstündeki savaş çok sıradışı olmuş.Beorn ve Smaug filme görsel açıdan çok şey kattılar.
Altasayse221
Altasayse221

4 Mayıs 2021 tarihinde eklendi
neden izlenmiyo bu filim filmi izlemek icin tikliyorum izlenmiyo sırf hobbit için üye oldum beyazperde yede zaten yardımcı olursanız sevinirim
Mert H
Mert H

5 Şubat 2026 tarihinde eklendi
Peter Jackson’ın Orta Dünya’ya dönüşünün ikinci halkası olarak, epik anlatıyı daha da genişleten ama aynı zamanda serinin en çok tartışılan filmlerinden biri olmayı başaran bir yapım. An Unexpected Journey’nin masalsı ve görece hafif tonunu geride bırakan film, karanlıklaşan atmosferi, artan aksiyon dozu ve karmaşıklaşan anlatısıyla seyirciyi doğrudan yaklaşan büyük çatışmanın eşiğine getiriyor. Bu yönüyle film, başlı başına bir hikâyeden çok, uzun bir yolculuğun orta durağı hissini veriyor.

Film, Bilbo, Thorin ve cüce kafilesinin yolculuğunu Orta Dünya’nın daha tehlikeli ve politik olarak daha karmaşık bölgelerine taşıyor. Mirkwood Ormanı’ndaki örümcekler, Orman Elfleriyle yaşanan çatışmalar ve Göl Kasabası Esgaroth, filmin temposunu sürekli diri tutan duraklar olarak öne çıkıyor. Ancak bu durakların bir kısmı, hikâyeye hizmet etmekten çok görsel ve aksiyonel bir gösteri alanı gibi kullanılıyor. Özellikle fıçı sahnesi, teknik olarak etkileyici olsa da, ton olarak Yüzüklerin Efendisi’nin ciddiyetinden ziyade neredeyse bir video oyunu estetiğine yaklaşmasıyla eleştiri topluyor.

Martin Freeman’ın Bilbo Baggins performansı, filmin duygusal merkezini oluşturmaya devam ediyor. Bilbo’nun cesaretle temkinlilik arasında gidip gelen hâli, hikâyenin insani tarafını ayakta tutuyor. Freeman, karakterin içsel dönüşümünü abartıya kaçmadan yansıtarak, epik anlatının içinde kaybolmamasını sağlıyor. Buna karşın Thorin Oakenshield karakteri, bu filmde daha sert, daha takıntılı bir portre çiziyor. Richard Armitage’ın performansı güçlü olsa da, karakterin gurur ve hırs ekseninde sürekli aynı noktada dönmesi, dramatik çeşitliliği sınırlıyor.

Benedict Cumberbatch’in seslendirdiği Smaug ise filmin tartışmasız zirve noktası. Smaug’un Bilbo ile olan karşılaşması, hem diyalog yazımı hem de performans açısından serinin en güçlü sahnelerinden biri. Tematik açıdan film, açgözlülük, güç ve miras kavramlarını ön plana çıkarıyor. Thorin’in giderek artan hırsı, Smaug’un temsil ettiği yıkıcı güçle paralel bir çizgide ilerliyor. Bilbo’nun arada kalmışlığı ise ahlaki pusula işlevi görüyor. Ancak bu temalar, filmin parçalı yapısı nedeniyle her zaman yeterince derinleştirilemiyor.