Hesabım
    Anne Ya da Leyla
    Anne Ya da Leyla
    5 Mayıs 2006 Sinemada | 1s 30dk | Dram
    Oyuncular: Özcan Varaylı, Müge Oruçkaptan, Ahmet Fırat
    Üyeler
    2,3 64 Puanlama, 9 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    "Anne Ya da Leyla" karanlık, dramatik bir Beyoğlu öyküsü... 10 yaşında, öksüz bir çocuk olan Kerem'in annesinin yokluğuna karşın verdiği beyhude mücadele ile çocukluk aşkının travmasıyla hala yanıp tutuşan Mecnun'un dramı kesişecektir. Kerem'in ruhu yaşadığı sarsıntılara fazla dayanamaz. Bir haber almak ister artık annesinden. Nerededir, kimlerledir, neden arayıp sormaz biricik oğlunu? Babasına yalvarışları fayda etmez, dadısı bir resim sıkıştırır eline annesi diye. Evini terk eder, düşer Beyoğlu sokaklarına. Kararlıdır annesini bulacaktır. Mecnun ise çocukluk aşkı Leyla'yı bulma yolunda adeta telef olmuştur. Yıllarca haber alamamıştır kızdan. İçini yakan bu aşk sevgilin pavyona düştü diyenlerin sözleriyle dayanılmaz olur. Soluğu Beyoğlu'nda alır. Her yere girip çıkacak Leyla'sını bulacaktır.

    Beyoğlu... İstanbul'un en karmaşık semti, en renklisi ya da en siyahı... Arka sokaklarından birinde karşılaşır Kerem ve Mecnun. Kerem'in sıkı sıkı tuttuğu resim düşüverir koynundan. Mecnun fotoğraftaki yüzü görünce gözlerine inanamaz. Leyla'dır, bu yüzü nasıl unutur? Genç adam artık çocuğu bırakamaz. Sevdiği gerçekten evlenmiş olamaz. Peki ya Kerem... Hayallerindeki annesi yıllarca onu kandırmış mıdır? Ya İstanbul... Gerçek Leyla'yı nerelere saklamıştır. Annesini arayan bir çocukla sevdiğine kavuşmayı bekleyen genç bir adamın, Beyoğlu'nun arka sokaklarından birinin hikayesi Anne ya da Leyla.

    Öneriler

    Son Haberler

    Anne Ya da Leyla
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    5 Mayıs 2006 Cuma

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi

    barfly-2
    barfly-2

    Takipçi 229 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    10 Mayıs 2006 tarihinde eklendi
    okuduğum yorumlar olumsuz olmasına rağmen film puanı görece yüksek çıkmış ki bu bir çelişki!!! film ise çok amatör bir zihniyetle çekimiş ve çok demode kalmış!! ayrıca sinemada dini ekol olmayacığına filmin yönetmeni de katılıyor ki bence çok doğru bir tespit. sonuş olarak türk sinema tarihinin kötü örnekleri arasınad yerini çokktan almış bir fil!!!
    sidarta21
    sidarta21

    Takipçi 104 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    1 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
    film jenerikte kendini belli ediyor zaten.bu bir mesut uçakan filmidir yazarken yönetmen sadece adını kırmızı renkte yazıp gözümüze gözümüze sokuyor.sette eminim en az 50 kişiyle çalışmıştır.sadece filmi yönetmiş ve senaryoyu yazmış(senaryo bile kitaptan uyarlama.)durum böyleyken jeneriğe o şekilde yazılması açıkçasını açıkçası garip karşıladım.jeneriğe öyle yazılıp zeki demirkubuz,nuri bilge ceylan ...
    Devamını oku
    zeb-ani
    zeb-ani

    11 değerlendirmeler Takip Et!

    0,5
    20 Mart 2007 tarihinde eklendi
    ben de bu film için yorum yaparken: Amatörce olmuş. Mesut Uçakan gibi takdire şayan bir yönetmenden böylesini beklemezdim. Liseli bir öğrencinin kamerayla taksimde dolanmasına benzemiş. Oyunculuklar kötü, felsefesi var biliyorum ama ancak kendim düşünürsem ve biraz da "leyla ile mecnun" masalının anlatmak istediğini biliyorsam anlayabilirim. anlatmak istediğini doğru düzgün anlatamamış. (mesela yorum yapan bi arkadaş ...
    Devamını oku
    eraysinema
    eraysinema

    65 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    3 Aralık 2006 tarihinde eklendi
    kötü bir film sıkıcı

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2005
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2005, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2005.

    Yorumlar

    Back to Top