film türk sineması kıstas alınarak incelenirse, bu tür filmlerin az ve olanların da son derece başarısız örnekler olmasından dolayı göze çarpabilir.ama filme sadece film diye bakalım, işte o zaman vasattan öteye gidemiyor maalesef. öncelikle içerikle ilgili dikkatimi çeken bir kaç mantık hatasını yazayım , bu kısmı izlemeyenler okumasın. filmin ortalarında doruk beyza’nın hareketlerinden şüphelenir ve de bu kadar gizlilikle, yaptıklarını hatırlayamamasından veya anlatmamasından dolayı beyzayı ayrılmakla tehdit eder. hatta gel sana hipnoz yapalım der ama beyza ben başka doktora giderim sen benim kocamsın der. eh iyi güzel buraya kadar amaa filmin sonuna doğru öğrenilir ki beyza doruğun eskiden eski hastasıymış ve hatta doruk beyza üzerinde tez bile yapmış. buyur burdan yak, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. multiple personality disorder üzerine uzmanlık yapmış olan bir doktor bu hastalıktan müsdarip biri ile evleniyor üzerine tezini yazıyor sonra da diğer kişilik altında neler yaptığını anlatmadığı için hatunu tehdit ediyor, biz de bunu afiyetle yiyoruz. sonra koskoca emniyet amiri, yanında savcı yurtdışından gelip emniyette çalışan bir uzman doktordan şüpheleniyorlar, ilk iş google’dan adını aratıyorlar adamın , havuçun deyimi ile çek ediyorlar.zaman zaman gereksiz uzatıldığı, zayıf metinli, tamer karadağlının çocuklar duymasından çıkıp geldiği bu film öyle çığır açan, sanatın doruklarında dolaşan bir film falan değil. türünden diğer filmler berbat diye, kötü bir filme en iyimser bakışla vasat bir filme methiyeler nasıl dizilir onu da anlamadımiyi filmler izlemek dileğiyle...
yapılan ıs cok onemlıdır.ıstedıgınız kadar meshur olun dızılerde ama ıyı yetenek varsa sınemadada ıyısınızdır..bu sozum tamer karadaglı ıcın.berbat bır oyuncu ve sıktı artık..fazla ozentı fılm ama mustafa altıokların hangı fılmı orjınalkı..ama yeteneklı bır yonetmen onu yadsıyamam..cunku cekımler amatorce degıl.cınsellık cok gereksızdı..abartıydı.katıl bellı ama amac katıl bulmak degıldı.gerılımı guzel vermısler.genel olarak begendım.7
Demet Evgar'ın performansıyla öne çıkan,Tamer Karadağlı'nın alenen abartılı ve kötü oyunculuğunu devam ettirmesiyle sabırları zorladığı,Hollywood standartlarındaki mükemmel görüntü yönetiminin öne çıktığı vasat üstü bir polisiye-gerilim.Popüler sinemamızın son üç-dört yıldaki halini görünce değeri daha da artıyor.
Demet çok iyi oynamış, filmin puanını düşüren diğer oyuncuların oyunculukları. Tamer gerçeten çok yapmacık, kimi koysan daha iyi oynar, kötü bir seçim, Levent ise idare eder.Seneryo çok iyi, Altıoklar iyi yönetmiş ama oyuncu seçimi filmi düşürmüş.İzlenmesi gereken kendine göre felsefesi ve özgün konusu olan bir film.
Film hakkında kısaca yorum yapmaya çalışacağım çünkü bence film vasatı dahi geçememiş Karadağlı'nın yapmacık maço dedektif tavırları Hollywood filmlerine özentinin hat safhada olması vs. gibi daha çokça sıralayacağım sebep filmden beklenmedik bi sonla bitmesine rağmen hiç tat vermiyo uyumamak için kendimi zor tuttum 5,5/10
bugün sinemada filmin fragmanını izledikten sonra olumlu intibalara kapıldım açıkçası. anladığım kadarıyla seri bir katilin izinde olan Tamer Karadağlı'yla film iyi iş yapacak gibi görünüyor.Türk komedi filmlerinden iyice sıkıldığımız bugünlerde Babam ve Oğlum,K.Vadisi ve Dabbe filmlerle gelen çıkışı sürdüreceğine inanıyorum.
Demet Evgar ın oyunculuğu haricinde beni etkileyen herhangi birşey olmadı. diğer oyuncuların hepsi vasat ve rol yapmaktan öteye geçememişler.hiç inandırıcı değiller."tam ah çok güzel yakamışlar diyorum ama arkasından öyle bir sahne geliyor ki ya ancak bu kadar kötü yapabilinirmiş diyorum" ne diyeyim. ancak 10 üzerinden 6 geliyor içimden, fazla ama güzel bir deneme olduğu için...
filmi yeni izledim izleyince Türkler iyi ve farklı bi iş çıkarmıs dedim.film genel olarak ele alınırsa güzel bi film ama eksisi ve saçma yerleri de çok.Demet Evgar bi kere filmi sırtlamıs ve tüm eksileri kapatırcasını üst düzey bi oyunculuk sergilemiş.4 ayrı karakteri bu kadar birbirine benzemeden aynı kişinin canlandırması kolay iş değil çünkü.özellikle geçişler çok başarılıydı.rabiadan dilaraya geçer geçmez o şeytani gülüş mesela o kadar yerinde ve doğal ki işte oyunculuk budur deniyor.bir diğer dikkatimi çeken yerde dilara ve rabia karakterlerinin karşı karşıya gelişiydi oradaki geçişlerde çok başarılı.Tamer Karadağlı şüphesiz herkesin hemfikir olduğu nokta filmin en kötüsü! birçok repliğine güldüm.küfür edişleri saçma sapan soruları ve ilginç çıkışları bu filme hiç yakışmamış.Levent üzümcüde ne iyiydi ne kötü.filmin sonlarına gelmeden katilin kim olduğunu olayı anladık biraz şaşırdık ama ondan sonra bu kadar uzaması bence anlamsızdı.orada film bitmeliydi.flashbackler çok yerindeydi ve filmi güçlendiren öğeydi.ama gereğinden fazla uzaması ve tamer karadağlının oyunculuğu filmin en büyük eksileri.genel olarak Türk yapımları adına farklı bir tarzda bi film olmus her ne kadar bazı yerleri özentilik koksada.izlenmesi gereken en azından demet evgarın oyunculuğu için izlenmesi gereken bir film beyzanın kadınları.filme 7 veriyorum ama bu puanda demet evgarın rolü çok büyük..
çoklu kişilikle ilgili meraklanmalarıma yol açan bir film.öğrendiğime göre de 50 kişiliğe kadar çıkabiliyormuş.bu çok ilginç geldiği için paylaşmak istedim. oyunculuklara gelince tamer karadağlı yı çok sığ buldum.sanki hala daha çocuklar duymasında oynuyor gibiydi ki zaten bu şahsi görüşümdür tarzını pek beğenmem.demet evgar gerçekten çok başarılıydı hele rabia ve dilara arasındaki çatışmayı verirken gerçekten büyülendim. bunların dışında tempo çok yavaştı ve filmin en kötü yanı buydu.ama bu kötü yanı filmin kötü olduğu anlamına gelmiyor tabii. film için süper bir filmdi diyemem iyi seçilmiş bir oyuncu kadrosu(tamer karadağlı hariç)ve iyi kurgusu olmasına rağmen.sanki bazı boşluklar vardı.yine de izlenmesi gerekir.tebrik ediyorum.ayrıca türkler gerilimi korkuyu beceremiyorlar diyenlere iyi bir cevap olduğu için de teşekkür ediyorum.
Demet evgarın zirve yaptığı filmdir bence.Kadroda 1-2 değişiklikle adından çok daha fazla söz ettirebilirdi.Senaryosuyla olsun,finaliyle olsun;Av Mevsiminden çok daha polisiye ve iyi kurgulanmış bir film.Ama Av Mevsimi daha sansasyonel bir oyuncu kadrosuyla çekildiği için daha çok ses getirdi.8/10
Son dönemde izlediğimiz güzel Türk filmlerinden bir tanesi. Yönetim ve senaryo oldukça güzel. Oyunculuklara gelince. Film zaten topu topu 3 oyuncu arasında geçiyor. Demet Evgar bir çok kişinin malumu üzerine son derece başarılı. Levent Üzümcü ilk filminde beklemediğim kadar doyurucu. Ancak içlerinde en sevdiğim oyuncu olmasına rağmen Tamer Karadağlı’yı 'Fatih' karakterinde çok yapmacık buldum. Bizim yıllardır izlediğimiz 'Haluk' sanki birgün 'Meltem'den habersiz Polis okulu sınavlarına girmiş ve kazanarak Polis olmuş. Filmde Tamer Karadağlı’nın gözüktüğü her karede acaba bir yerden 'Meltem','Havuç', ya da 'Duygu' çıkacakmış hissine kapılıyorsunuz. Birde Tamer Karadağlı filme hazırlanırken hiç spor yapmamış anlaşılan. Bir kovalamaca sahnesi vardıki evlere şenlik. Sadece bir kaç adım koşmuştuki nefes nefeseydi. Ve göbeği kendisinin bir adım önünde gidiyordu. Yinede film genel olarak izleyiciyi avucunun içinde tutmak konusunda başarılı. Türk sineması adına herkesin izlemesi gerekir diye düşünüyorum.