Beş Şehir
2,8

MojoRising
MojoRising

5 Ekim 2011 tarihinde eklendi
2010 yilinda vizyona girmis bu film ne yazik ki gisede 3 bin küsür kisi tarafindan izlenip, parasini çikartamadigindan dolayi ''hacizlik'' olmus bir film. Bu sinemamiz hatta sanata bakis açimiz açisindan inanilmaz üzücü bir durum. Ne kadar zayif hatta kötü bir film olsa da (bu filmi kastetmiyorum), izleyiciyi manipüle etmeyen, aptal yerine koymayan her filmin izlenilmesi, bu filmlerin yönetmenlerinin arkasinda duracak kemiklesmis bir sinema izleyici kitlesi bulunmasi gerekir. Sinema sadece eglendiren bir araç olarak algilandigi sürece ben ne desem bos gerçi ama bu gibi filmler için üzüntümü dile getirmesem olmazdi.
Filme gelirsek, film bildigimiz ''Onur Ünlü'' sinemasinin daha minimal ve yalin hali. Ünlü burada diger filmlerinde yaptigindan farkli birsey denemek istemis, Absürtlügü dramla yogurmayi. Tv' de yine kendisinin yönettigi ''Leyla ile Mecnun'' dizisinde basarili olan bu kivam maalesef bu filmde tam olarak tutmamis. Bunun yaninda da senaryoyu fazla siradan ve özgünlükten uzak buldugumu da söylemeliyim (kedi karakteri disinda).
Filmin en önemli artilari ise elbette oyunculuklar ve de Türk sinemasinin basmakalip sinema anlayisindan, para tuzagi filmlerinden siyrilip batmayi göze alan cesur yaklasimi ve elbette cesur yönetmeni.
Bütün bunlarin sonunda farkli birseyler izlemek isteyen arkadaslara önerecegim bir film ''Bes Sehir''. Kivam ve özgünlük noktalarinda daha dikkatli olunabilseymis ortaya çikacak filmin bundan çok daha üstün olabilecegini de belirteyim son olarak.
arifyldrm
arifyldrm

27 Eylül 2010 tarihinde eklendi
DVD si ne zaman çıkacak veya İstanbul da gösteriminin olacağı bir yer ve zaman var mı? Gerçekten en merak ettiğim filmlerden biri...
hincebay
hincebay

3 Aralık 2009 tarihinde eklendi
bıktık dramlı aşklı filmlerden ya. biaz bütçeli filmler yapın. bu nehiç mi orijinal bir senaryonuz olmaz.
sokte
sokte

18 Ekim 2009 tarihinde eklendi
içler acısı dediğiniz film altın portakalda en iyi senaryo ödülü aldı :)