filmdeki kostümler hariç bütün herşey basit! oyunculuk(ulubatlı hasan hariç),diyologlar,öykünün gidişatı,görsel efektler hepsi inanılmaz basit ve ucuz olmuş. filme harcanılan 15 milyon $ nerelerde kullanıldığını inanın çok merak ediyorum. bütün cephelerde kayıplar veriyoruz sonra fatih sultan mehmet bunalıma giriyo sonra bi büyük gelio hadi koçum başarırsın diyo ve gaza gelip savaşı kazanıyoruz öylemi? yapmayın gözünüzü seviyim ben böyle saçma bi senaryo hayatımda görmedim. bizans imparatorunun "tanrı kahretsinki lanet türkler bizden hep bir adım önde" gibi bir lafı o kadar inandırıcılıktan uzak söylediki inanın salondaki herkes kahkaha attı. ayrıca çok daha güzel görsel efekti olan bilgisayar oyunları biliyorum. madem görsel efekt konusunda uzman yok o zaman nereye harcandığına anlam veremediğim 15 milyon $ın bi kısmına kıyıp hollywood'dan bi uzman getirtmek bu kadar zor olmamalıydı. gemiler karadan yürütüldükten sonra ne oldu? ne işe yaradı? niye gösterilmedi? film esnasında onlarca cephe sayılırken neden sadece 1 cephe gösterildi film boyunca? büyük top ikinci taruzda inanılmaz büyük bi delik açıyo surlarda. ilk taruz sırasında o top farklı bi tarafamı hedef almıştı? filmin sonunda bizans halkı şehirlerini kaybettikten 15 dk sonra nasıl oluyorda şehirlerini işgal eden padişahın 1-2 cümlesine inanıp hemen bağırlarına basıyolar? senelerce cüneyt arkın'a abartı sahneler için eleştri yapıp durduk sonra karşımıza bu film çıktı. pardon cüneyt arkın günahını aldık demekki elimizden ötesi gelmiyormuş!!!
Ne kadar kurgusu eksik olsada, hizli hizli geçilsede sahneler yada kisacasi tarihler...Amatörlükler de olsa, basarili bir film. Kapi açan bir yapit. Ilkler çok elestirilir, dogrudurda. Diger yapitlara örnek olacak bir yapit. Izlenmeye deger. Elinize saglik..
filmi ne yazik ki ben de begenmedim. film ile ilgili pek çok eksik ve hata söylenebilir ama beni rahatsiz eden ve okudugum elestiriler arasinda olmayani lagimcilarin farkedilme sahnesi... o sahnede lagimcilarin titrestirdikleri ve bu sekilde farkedildikleri yer titreyen su fiçisindan anladigimiz kadariyla surlarin alti ama patlayan yer (neden kendilerini patlattiklarini da anlayamadim ya bari herkes savassa da son adam kendini patlatsaydi...) surlarin tamamen disinda bir yer....
filmdeki görsel efektlerde insani rahatsiz edecek kadar kötü ne yazik ki, bir de senaryo kötü olunca film beni gururlandirmaktan çok rahatsiz etti... :(
ali isimli şahıs kendine eleştirmen diyosa bende kellemi koparırım..:)tabiki eleştirilicek yönleri var..filmde osmanlının ihtişamını ve fatihi az bile anlatmışlar..işte osmanlının ahlakı,dindarlığı adaleti siz batıyo yiyemiyosunuz..o yüzden bu filmleri hazmedemiyosunuz..geçmiş ola...
Böyle zir cahil bir elestirmenin sinemamiz için önemli bir kilometre tasi hakkinda elestiri yazmasina tahammül edemedim. Peygamber Efendimiz hakkinda daha fazla bilgi sahibi ol, ondan sonra yaz. Sinemanin deger verdigim tüm yerli elestirmenleri, Atilla Dorsay dahil, hepsi filme oldukça basarili derken elestirmen Ali'nin bu kadar kindar ve küstah seyler söylemesinin ardinda farkli sebepler olsa gerek. Ne de olsa kendilerine göre film gise kaygisiyla inanç üzerine kurulmus. Neyin üzerine kurulacakti be adam, inanç olmasa insan o savasi göze alir mi? Söyle Hollywood tarzi civik civik bir askimsi detaylar eklese ne güzel olurdu degil mi? Teknigini elestirmene sözüm yok, iyi de etmissin, insaallah diger filmleri daha itinali olur ama filmi övdügün satir sayisi ile yerden yere vurdugun satirlari karsilastirdigimda objektif olmadigin, filmdeki ana kaygilardan rahatsiz oldugunu anliyorum. Bir sonraki Faruk Aksoy filminin daha basarili, senin de bir sonraki elestirinin tarafsiz olmasini bekleriz.
sayın üyeler bu yorumları okudukça kahroldum gerçekten çok ayıp yani bu kadar dayanaksız eleştirileri haketmiyor bu film.Mükemmel demiyorum ama bir çok amerikan filminden güzel.filmde çok güzel ve duygusal sahneler vardı.Bu fethin ne kadar zorluk ve fedakarlıklarla kazanıldığını güzel anlatmış.Savaş sahneleride güzeldi.Sadece Fatih sultan Mehmedin film içinde kesitlerle nasıl yetişip bu günlere geldiğine biraz daha fazla yer verilmesi,gemileri karadan kaydırma kısmının fikir aşaması vurgulanıp ardından haliçteki osmanlı gemilerini görünce bizansın şaşkınlık yaşamasını ve bu durumun savaşın seyrini nasıl değiştirdiğini vurgulamak, ayrıca ulubatlı hasanı az biraz geri plana atsalardı daha farklı bu film ortaya çıkabilirdi belki ama bu benim fikrim.Bu film Türk sinema tarihi için km taşı niteliği taşıyor.Sinemaya gidip çok keyif yaşabileceğiniz bir film.Şanlı tarihimize çok güzel ışık tutmuş ayrıca.Ben bu filmi yapanları tebrik ediyorum.Beyazperdenin yorumcusunun sinemadan anlamadığı açık ve net.1,5 puan vicdansızlık.beyazperde gişe rekorundan sonra bu eleştirisini bir daha düşünecek eminim.eleştiri fayda sağlamalı ama sizin eleştirileriniz faydadan çok hakaret ediyor.
Tek kelimeyle muhtesemdi. Elbet ufak tefek eksikleri vardi fakat 3 saat boyunca kesintisiz büyük heyecanla film kendine bagladi. Senaryoyu ve görsel efektleri elestirenleri anlamak imkansiz. Bu filmi izleyip de begenmeyenler yarasi olanlardir!
olmus abi tek kelime ile olmus simdiye kadar seyrettigim savas tarih temali filmlerin en iyisi.hemde bizim filmimiz.bu film hollywood da tarafsiz olarak oylansa en az 3-4 dalda oscar alir ki ben bole dovus sahneleri daha once izlemedim.ya hangi birini anlatayim lagimcilarin kahramaliklarimi bi topun dokulusumu ayrica hafiften bir ask hikayesi serpistirilmis.anlatilacak bir film degil sadece seyredilir ve sadece benim seyrettigim sinema salonunda bile film 2 kez alkislandi.çogu kisi filmin kapanis sahnesini elestiriyor.bence kapanis sahnesi cok anlamli bir ders veriyor turklerin barbar degil bu topraklari nasil 600 sene adaletle yonettiginin kisa bi özeti.1 dakika once ulubatlinin surlara sancagimizi dikisiyle tuylerim diken diken olmusken filmin sonunda papazin gulusuyle salonda gulerek ayrildim.bravo bu filmi çekenlere.
Beyazperde.com yazarlarının neden bu kadar sert eleştiri yaptıgını anlayamadım, arkadaslar filimin eksikleri var ama gayet seyredilebilir. Sakın kacırmayın tüyleriniz diken diken olacak ve gözleriniz dolacak.
Bir Fatih Sultan Mehmet hayranı olarak yazıyorum bu yorumları olmamış arkadaşlar kusura bakmayın. Evet film görsel olarak biryerelere gelmiş abartılacak kadarda değilde hadi orayı geçelim ama içerik olarak rezalet bir kere ulubatlı hasan filmin kahramanı nerde kaldı fatih sultan mehmet arkadaş en çok ulubatlıyla sevgilisini gördük, ayrıca rezaletlerden bir diğeride ulubatlı hasan gibi mübarek bir insanın amerikan vari kahraman yapmaya çalışmalar illa bir kadınla yatmasımı gerekiyor arkadaş birinin kahraman olması için değerlere sıfır saygı falan hele o askerler arası yok benim aileme şehit olursam ulaş falan gibi zorlama gereksiz diyaloglar, filmin ben neden güzel geldiğini söyleyeyim görselden çok kişilerin ses tonları yabancı filmlere dublaj yapan türk düblajcılarının( ki dubaljda dünyada bir numarayızdır heralde) bu filmdede kulllanılması, bilinçaltı o adamların sesini duyduğunuzda otomatik yabancı filmlerdeki kalite yakalanmış gibi hissediyorsunuz ya da zannediyorsunuz. Yok arkadaş benim hayalimde Fatih bu değildi , oynayana lafım yok rolünü iyii oynamış gerçekten ama Fatih sultan mehmete biçilen senaryo olmamış. Ki Fatih Sultan Mehmet veli (ermiş) padişahlardandır, insan azıcık bunlara dikkat eder ya. Hele tesbihi parçalayıp üzerinde tepinmeler falan gereksiz.
Bilmem ne kadar para harcadık diyorsunuz yaptığınız efektler komik olmaktan ileriye gidemiyor.Ciddiyetiniz, oyuncularınızın takma sakalından belli.Senaryoda onlarca boşluk var.Mesela:İstanbulun fethinin en ilginç yanı gemilerin karadan yürütülmesidir, ama bunu bile doğru dürüst anlatamamışsınız.Berbat ses efektlerinizle ikibuçuk saat boyunca kafa şişirmişsiniz.Gerçekte köse olan Akşemseddini aksakallı göstermeniz gibi tarihi yanılgıların yanında yaptığınız çekim hatalarından kitap yazılır.Ama bütün bunlara rağmen gişede harcadığınızı iddia ettiğiniz rakamdan çok daha fazlasını kazanacağınızdan şüphem yok.
Sn. Ali Ercivan'a sormak lazım, Hz. Muhammed 672 yılında hayatta mıydı acaba? Nitekim yazısında öyle belirtmiş de. Gelgelelim bu film hakkında öyle bir yorum ve puanlama yapmış ki, zannedersiniz film Türk Sinemasının gelmiş geçmiş en kötü filmi. Tamamen siyasal bir açıdan filmi eleştirip, çamur atmış adeta. Bu kadar yanlı bir yazı, milleti filmler hakkında aydınlatması gereken bir websiteye yakışıyor mu? Kınıyorum...