Fetih 1453
3,4

Info
Info

17 Aralık 2024 tarihinde eklendi
Fetoculerin desteklediği yapım.. bir film bu kadar silik bu kadar sönük bu kadar rezil olamazdı. 12 yıl sonra çekilen filme bak hizaya gel. Mehmed Fetihler Sultanı harikulade
Mesut K
Mesut K

29 Mayıs 2023 tarihinde eklendi
Şu an izliyorum biraz daha izlemek için kendimi sıkıyorum neden adam gibi film çekemiyoruz diye üzülüyorum hayır tarihimiz olmasa yeni kurulan bir devlet olsak gam yemem ama bu kadar izlenemez basit ,sıradan ,herkesin İstanbul Türkçesiyle konuştuğu Fatihe hiç benzemeyen biri,Nasrettin Hocaya benzeyen küçük burunlu güleç yüzlü Akşemsettin,maço kılıklı Ulubatlı Hasan,sanki dizi olsun film olsun her yerli yapımda olmasolması gerekiyormuş gibi onun sevgilisi ki babası şahi toplarının dökümcüsü ve kızın kendisi de bir o kadar topçu yaz yaz birmez keşke izlemeyle bitse bitmedi.dayanılır ızdırap değil izlemeye ısrar etmek.yapan yönetmen kimse güzel abicim sen bunu nasıl böyle izlenemez bir şey yapmışsın böyle..çok kötüydü çok.kapat sinema defterini senden ricam olsun.
Cinemain
Cinemain

4 Haziran 2020 tarihinde eklendi
İstanbul'un Fethi'ni anlatma çabası takdire şayan ama "Olmamış be usta!" diye haykırası geliyor insanın. Birçok şey yanlış anlatılmış ve eksik. Hele Ulubatlı Hasan... eğer bu filmi görseydi oturup ağlardı herhalde. Kemikleri sızlıyordur eminim. Kaş yapayım derken göz çıkarmamak lazım ama maalesef günümüzde doğru düzgün kaş yapmaya çalışan da kalmadı, herkes göz çıkarmaya odaklanmış durumda. Ne diyebilirim ki... "Sinemanın Hakiki Sahipleri"nin gelip İstanbul'un Fethi'ni güzel bir şekilde anlatacakları ana kadar fethin hikayesini filmle öğrenmek isteyenler bu izlemeye mecbur kalacaklar.
Kadıköy C.
Kadıköy C.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

11 Ocak 2014 tarihinde eklendi
Fatih'in fedaisi Kara Hasan filmin sonunda Ulubatlı Hasan oldu. Çok kötü bir film. 33 yaşında olan bir Fatih Sultan Mehmed ve fedaisi Kara Hasan İstanbul'u fethetti...Fatih Sultan Mehmed yardımcı oyuncu gibiydi..Rezalet ötesi bir film işte izlediğim zamana üzlüyorum o kadar....
Brooqhlyn
Brooqhlyn

13 Nisan 2013 tarihinde eklendi
Zaman kaybından başka hiçbirşey değil, İstanbul' u Fatihmi fethetmiş Ulubatlı Hasanmı anlamadım, okadar reklamı yapldı ama boşunaymış
Levent B.
Levent B.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

26 Aralık 2012 tarihinde eklendi
İslam alemine Türk milletinin bir hediyesi olan İstanbul un fethi Türk milletinden bir eser olmadan nasıl yapılmı anlamadım ulubatlının diktiği sancaği değiştirmişiniz sancak asılırken ışıl ışıl parlaması gerekirken kırmızı bir bez parçası gibi yansıtılmış.Film de Türklüğü soyutlamak için elden gelen bütün çaba gösterilmiş.
Kalitesiz ard niyetli bir film bu film doğru yansitilmadığı ne islama nede müslüman Türk milletine yakışan bir filmdir bu filmi ya bir cahil yada müslüman Türk e içten içe husumet duyanlar yapa bilir.Bu filme emeği geçen sanat işçileri hariç geri kalan herkesi kınıyorum.
Bu balon patlamıştır basın şişirmesiyle iş yapmış bir film
Cem B.
Cem B.

8 Ağustos 2012 tarihinde eklendi
Bu bütçeyle keşke daha iyisini yapabilseymişiz demeden geçemiyor insan . Herkes bir köşeden çekiştirip türk sineması neden gelişemiyor diye soruyor . Genel kanı sağlam bir film endüstrisi olmadığı yönünde fakat bundan öte kültürel sebeplere yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum . Eğer film izlemeyi doğrudan vakit geçirme amaçlı yapılan bir eylem olarak düşünüyorsanız tatmin ettiği birçok nokta vardır filmin . Fakat bundan öte sinemaya ilgi duyup araştırma & merak odaklı takılıyorsanız uzakdoğu , ispanyol , alman sinemasına bir gözgezdirmenizi öneririm . İnsanların 3 kuruş bütçeyle çektiği filmleri görüp hayran kalmamak mümkün değil . El Método , los cronocrimenes , das experiment , the man from earth gibi filmleri izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlıcaksınız . Ayrıca filmin kritiğini yapan , 1.5 puan veren beyazperde yazarına demediğini bırakmayanlar tüm gün tarkovski , kurosawa , haneke izliyor olsa gerek ki filme bayılmışlar , anlata anlata bitiremiyorlar . Film zevki olan insanın hali bir başka oluyor .
CoMPeTaN
CoMPeTaN

25 Mart 2012 tarihinde eklendi
Filme tarih açısından bakıldığında saçmalıklarla dolup taşmış fakat milli ve dini duygularla bakıldığında ise gayet tatmin edici. Ulubatlı diye bir karakter çıkarılmış tarihte böyle bir kişinin varlığından bile şüphe ediliyor. Filmde ise sanki İstanbul'u Fatih Sultan Mehmet değil de o fetih etmiş gibi gösteriliyor. Görsellikler ise o bütçeye göre çekilmiş bir film için çok zayıftı.
murat d.
murat d.

24 Mart 2012 tarihinde eklendi
Olmamış.... İyi ve pahalı malzemelerle yapılmış kötü bir yemek.
Mehmet A.
Mehmet A.

23 Mart 2012 tarihinde eklendi
Tarih filmi tarihtekiler ile ayni olmak zorundadir. Ulubatli Hasan nikahsiz yasadigi Eradan çocuk yapiyor, tipi Ispanyol mudur, Cenevizli midir, nedir Osmanlidan baska hersey. Ezan okunurken Era gögüslerini sarmaliyor. Namaz kilan vezirler önde ayri bir saf yapmis. Fatihin karisi gögüs dekoltesiyel askerlerin yaninda. Ha bu arada Fatih peygamber emrini dinleyip Istanbulu feth etmek istiyor, ancak tesettür emrini Fatih gözardi ediyor. Zaten son dönemlerde filmlerde özellikle Muhtesem Yüzyilda biliyorsunuz oyuncularin gögüsleri neredeyse kiyafetlerinden firlamis durumda. Yapiyorsaniz bir filmi herseyi tam yapin. Hele konu tarihse. Ulubatli benim bildigim ise Farukun yakasina ahirette yapisir, adami zani yapmis.
zezizaz
zezizaz

18 Mart 2012 tarihinde eklendi
Korkunçtu. Fatihin deli olduğuna inandırmaya çalışır bir filmdi...
Feride Ateş
Feride Ateş

17 Mart 2012 tarihinde eklendi
dün aksam FETIH 1453 filmine gitmek nasip oldu.böyle manidar bir olayi konu edinip de manadan bukadar uzak islenmesi filmi ne hale getirmis..çok kötüydü..fatih sultan mehmet han gibi EFENDIMIZIN övgüsüne mazhar olmus bir komutani hirsindan gözü dönmüs biri haline sokmuslar.hele o mübarek ULUBATLI HASAN i suretini ispanyol gemicilere benzetip siretini zampara yapmislar.filmde ortodoks ve katolikle...rin 'DINSIZ TÜRKLER' diye hitaplari tamamen gerçekdisi senaryo oldugunu belli ediyordu.bugüne kadar ya barbar demislerdir bize yada pis müslüman(ki bunlar dahi fena bi yakistirmadir).yapimci ,ecdadimizi nasil göstermek istemisse artik 'dinsiz' tabiriyle.bir an bile FATIH'IN YANINDAN AYIRMADIGI MANEVI DESTEKÇISI ,AKIL HOCASI,VICDAN TERAZISI AKSEMSEDDIN HAZRetLERINI fethi uzaktan izleyen biri gibi anlatmislar.halbuki O savas esnasinda askerlerle biir kaldigi çadirinda günlerce aglayip yakaran bir fetih duacisiydi.. ve yas siniri getirilmeliydi.halk çocugunu tarihi görsün sinema vasitasiyla hayaline yaklastirabilsin o günleri diye 7yasindaki evladini kapip gelmis.parçalanan suratlar, delikdesik vücutlar,yari çiplak bizans dansçilari.bi çocugun görmemesi gereken haller..velhasilkelam uymamis fethin ruhuna..becerememissin FARUK AKSOY
mehmetcik790
mehmetcik790

12 Mart 2012 tarihinde eklendi
Yazıklar olsun!
Bizim bildigimiz Fatih Sultan Mehmet Hazretleri alim ve ehli tasavvuf birisidir. Bu filmde; Aksemseddinsiz ve insanlara kullarim diye hitab eden hirsli bir cocuk Fatih. Aksemseddin sadece savas meydanındaki çadırında Fatih tesbihini kırıp, tepinmeye başlayınca geliyor Akşemseddin hazretli. Oldukça göbekli ve filmdeki Papa kadar güzel giyinmemiş ve güzel konuşmuyor, dişleri yok. Bu ne biçim iş?
Fatih'in en yakın ve en güçlü askeri Şehit ulubatlı Hasan olarak gösterilmiş. Hasan bir kıza aşık olur. Düğünleri dernekleri gösterilmiyor, kız hamile kalır. Bu zina değil mi? Oklarla sarsıldığında göndere bayrağı çekmeden sevdiği kızı görüyor savaş meydanında ondan cesaret alıyor. Bu ne biçim gaza, ne biçim dindarlık?
En onemlisi de fethin neden yapıldığı iyi işlenmemiş. Yani yabancı bir insan iszlese, MÜSLÜMANLAR BİZİ OLDÜRMEYİ hedefliyor diyecek. Geçerli bir rationale kugulanamamis... Haçlı ordularına yeteri kadar vurgu yapılmamış.
Son olarak da sanki fetih, İtalya'dan ithal edilen bir topçu nun yaptığı topla başarılabilmiş gibi yansıtılmış. Bu topun üzerinde filmde çok duruluyor. Hasan da zaten bu adamın kızına aşık oluyor.
İyi yanları... Sadece savaş sahneleri fena değildi. Oyunculuk berbat.. Fatih 'i canlandıran oyuncu hiç karizmatik değil.
İlter Tek
İlter Tek

2 Mart 2012 tarihinde eklendi
Film öncelikle her yönüyle sırıtıyor; tüm karakterler İstanbul Türkçesi konuşuyor,zaten oyunculuk al düzeylerde,görsel efektler felaket,gerçekle animasyon o kadar iç içe girmiş ki. savaş sahneleri yakın çekim yapılarak kurtarılmaya çalışılmış ama nafile, hele ki senaryo ve kurgu anca liköğretim okullarında eğitim dersi olarak verilebilecek düzeyde. Sonuç olarak filmin elle tutulur hiçbir yanı yok, Muhteşem Yüzyıl dizisini izleyin en azından orda oyunculuk var,her şey yerli yerinde, tavsiye etmiyorum...
Furkan Eren
Furkan Eren

7 Mart 2012 tarihinde eklendi
Beklentilerim çok yüksekti kaç tane sinema gezip yer bulabildim filmde ekranlar çok silikti mesela adamın vucudu gözükürken suratı belirgin değildi ayrıca konu tam anlamıyla bağlanmamıs sonunda konstantin ölüyor ama nasıl ölüyor ? savaş sahnelerindeki efektler uzaktan yakından dünya kalitesinde değildi filmden önce lanse edildiği gibi ayrıca uzun olması beni mutlu edeceğine üzdü uzun tutmuşlar filmi ancak o vakti güzel değerlendirmeyip her konuyu fazla uzatıp az konu kullanmışlar ben beğenmedim bu benim fikrim ama tabiki beğenecek çok arkadaşımız vardır