volkanick
19 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Bilmem ne kadar para harcadık diyorsunuz yaptığınız efektler komik olmaktan ileriye gidemiyor.Ciddiyetiniz, oyuncularınızın takma sakalından belli.Senaryoda onlarca boşluk var.Mesela:İstanbulun fethinin en ilginç yanı gemilerin karadan yürütülmesidir, ama bunu bile doğru dürüst anlatamamışsınız.Berbat ses efektlerinizle ikibuçuk saat boyunca kafa şişirmişsiniz.Gerçekte köse olan Akşemseddini aksakallı göstermeniz gibi tarihi yanılgıların yanında yaptığınız çekim hatalarından kitap yazılır.Ama bütün bunlara rağmen gişede harcadığınızı iddia ettiğiniz rakamdan çok daha fazlasını kazanacağınızdan şüphem yok.
Okuduğum yorumlardan filme iyi diyenlerin görsel efektleri beğenmelerinden kaynaklandığını görüyorum. Yahu arkadaş ABD'de tonlarca bundan daha iyi görsel efektli filmler yapılıyor ama iş senaryoya gelince çok kötüler, Fetih 1453'ünde senaryosu çok kötü. Çok şey anlatayım derken resmen içinde boğuluyor. Filmde bir bütünlük göremedim sanki 5'er 10'ar dakikalık kısa kısa filmler bir araya getirilerek bir film çıkarılmış gibi. Mesela gemilerin Haliç'e indirilmesine nasıl karar verildi ? Haliç'e indirince bu Osmanlı Devleti'ne nasıl bir avantaj sağladı. Keşke görsel efektlere harcanan paradan kısılarak düzgün bir kast oluşturulsaymış, Fatih rolündeki arkadaş dışındakiler çok sırıtıyordu.
Kendi kendimize senelerdir söylenir dururuz; adamlar berbat tarihlerinden mükemmel filmler çikariyorlar, oysa biz, bizim harika tarihimizi sinemaya aktaramiyoruz diye. Keske hiç denemeseydik ve biz bu sekilde mizirdanmaya devam ediyor olsaydik... Senaryo, çekim teknigi ve oyunculuk olarak mükemmel örnekleri varken, bu tip filmlerin çakmasini kim ne yapsin. Sonuçta bizim yapacagimiz savas filmlerinin fark yaratacagi nokta; savasin görsel yani degil, derinligi olabilirdi. Bu noktaya vurgu yaparak fark olusturabilirdik. Oysa adamlarin en iyi oldugu alanda onlarla asik atmaya kalkisarak bastan yenilgiyi kabullenmisiz. Aksemsettin figürü olarak disleri olmayan, pelte ve hiç bir efsunlugu olmayan bir tip kullanmak da neyin nesi. Gandalf karakterinin onda bir derinliginde bir karakter bile is görebilirdi. Tamam tüm fetihle ilgili karakterler ve olaylar film içerisinde geçiyor. Ancak olay tüm bildigimiz karakterlerin ve olaylarin filmin içerisinde geçistirilmesimidir sadece. Fatih'in zekasi ve azmi üzerine oturtulmasi gereken bir film, conanvari görünümlü ulubatli hasan'in kaslarina ve askina indirgenmis. Anlasilan o ki eldeki paranin tamami görsel efektlere ayrilmis, iyi oyuncu ve iyi senaryo için ise elimize hiç para kalmamis. Görsel efektler için harcadigimiz paranin da ne kadar yettigi ortada...
Filmi ilk gün büyük heyecanla izledim. Beklentimi yüksek tutmamam gerektiğini düşündüğüm halde bu kadar kötü bir yapım da beklemiyordum açıkçası resmen yüksek bütçeli Tarkan filmi çekmişler ve çok büyük hayal kırıklığı yaşadım..
Sinemamızın gelişmesi adına yerli filmlere destek olmalıyız. Fakat tarihimizi ve dünya tarihini derinden etkileyen bir konuyu bu kadar yetersiz, sığ çekmenin savunalacak tarafı olamaz. Sadece maddi kaygılar düşünülüp, filmin böylesine kötü bir senaryoyla, birkaç vasat oyunculuk hariç abartılı ve berbat oyunculuklarla, konuyu Fatih'in zekasından uzaklaştırıp sadece dini inançla bu fethi açıklama kaygısı taşıması, filmde beğenilecek yer bulmayı imkansız hale getiriyor.
Gerçekten çok yetenekli ve azimli oyuncularımız, senaristlerimiz, yönetmenlerimiz olduğu inancındayım buna şüphe yok. Şimdi tek dileğim bu filmin biran önce unutulup bu konunun veya farklı konuların layıkıyla işlendiği Türk filmlerini izlemek ve Türk sinemasının geleceği adına umutlanmak...
ayrica faruk aksoy yönetmense bende Fatih Sultan Mehmed im. Benim gibi düsünen NECATI KABALAK YAKUP KARADERE gibi ve beyazperde elestirmeni ALI BEY gibi insanlarin yazilarini okudukça yalniz olmadigimi görerek umutlaniyorum çünkü bir çok kisinin Türk kimligi altinda bu filme objektif gözlerden ve sinema kültüründen uzak çok olumlu yaklasimlari beni hayrete düsürüyor. Hatta öyle ki bu filmi olumlu elestirenlerin film ekibinden olduklarini düsünüyorum, diger ihtimalle yorum yapan insanlar yani film ekibinden olmayip filmi övgü dolu sözlerle yorumluyan insanlarla ayni toplumun bir parçasi olmak beni derinden yaraliyor. Yazik ki milli duygularin gölgesiyle kötüye kötü demekten aciz ve bu yüzden gelisen Türkiye ye mani olan bir toplumun parçasi oldugumu anliyorum. Gerçekten üzüntü verici.
ilk başta wanted ın görüntü yönetmeni getirtildi deniliyordu şimdide avatarın ekibi S: pekimadem bunlarla çalışıldı neden göremiyoruz bunları acaba? bi alev topu yapamamışlar be filmde bumu avatar bumu wanted. fragmanını izleyince bile adamı afakanlar basıyor bide sinemada nasıl izleyeceğiz?
Fragman berbat. Bu proje bizim altından kalkabileceğimiz ne teknolojiye ne de paraya sahip. Gerçekci olmak lazım ve projeyi dünya çapında ustaların eline bırakmalı...
Her yıl onlarca, yüzlerce savaş filmi çıkıyor. 2. dünya savaşı, vietnam, körfez veya mitolojik savaş filmleri. 2010 yılına gelmişiz ve hala koskoca bir tarihi olan Osmanlı İmparatorluğunun, Türkiye Cumhuriyetnin adam akıllı tarihi bir savaş filmi yok. Çanakkale savaşı ile ilgili bir iki film yapılıyor ama ortada hiç bir görsellik yok. Çok merak ediyorum acaba ne zaman büyük bir projeye imza atacağız.
gönül ister milyon dolarlar harcanıp bu büyük destanı animasyon tarzında deilde , gerçek efektlerle o izlediğimiz 300 , lord of the rings tarzı filmler gibi çeklsin , ama şuanki sinema potansiyelimiz buna imkan vermez heralde
Fragmanı çok kötüydü.Ki Tarihimizin EN Önemli Olayını müslüman para sahipleri, birleşip bir şekilde Hollywoodda Yaptırsınlar. Nedir Bu Efektler Allah aşkına, birçok ps oyunundan beter.. :((Düzgün bir eser olmayacaksa yapmayın bari yaw, Bu Film için Milyon dolarlar ve en yüksek teknoloji gerekli. Çıkıp da Senaryoya ve içeriğe bağlı kalarak Hollywood sinema teknolojisinin ve erbabının en iyisini kullanarak yaptıracak yok mu?!
"inşallah Faruk Aksoy hakkında yazılan yorumları duyar veya okur.İnşallah yazılanlardan sonra bir karar verir ve fetihe uygun güzel bir film yapar." Umudu ile bekliyoruz...