filmin 100dk lık kısmı bitmiş tamamen. fetih sahneleri çekilcekmiş.Karadan kaydırılan kadırgaların inşasının bitmesi bekleniyomuş. Bu arada film Şubat 2012 de vizyon a gircekmiş. Faruk Bey öyle diyor.
Umuyorumki takdire-şayan bir film izleriz ve tüm dünyada alkışlanan,ödül alan bir film olur..ve yine umuyorumki artık yakın tarihize dayalı filmlerden ziyade daha eski zamanların kahramanlık filmleri sinemalarda boy gösterir..
merakla beklediğim filmler arasında.ama sanırım biraz daha bekleyeceğiz.filmin vizyon tarihi aralık 2011e ertelenmiş.savaş sahnelerinin çekimlerine daha mayıs 2011 de başlanacakmış.bence iyi bir filmle çıkacaklar karşımıza.en azından aceleye getirmiyorlar.
bu arada bir kadın ve bir erkeğin flim boyunca birbirine bakıştığı veya aynı ev içinde geçen her zaman konusu bunalım olan sanatsal flimler çekene kadar birleşip sağlam tarihi flimler çekseler nolur, bu arada bir bilen varsa bana söylesin neden sanatsal flimler hep bunalım olur neden komedi aksiyon veya başka bir tür olmaz?
bu film ne kadar başarılı olur tartışılır , burda başarıdan kastım gişe başarısı değil , görsel anlamda ne yapılabileceğidir ama görüceksiniz ki gişede çok sağlam hasılat yapar..bizim insanımız , bizi anlatan bir şeyi izlemeyi gerçekten çok istiyor , bence çanakkale savaşından başlanabilir çok ama çok etkileyici bir yapımla , hiç bir şeyden kaçınmayarak..
uzaya katılıyorum o kadar şanlı tarihimiz var doğru düzgün bir filmmimiz yok.Heriflerin tarihte 2 konuşmaları var (misal 300 spartalı) film çekiyolar.İnşallah güzel bir film olurda bundan sonra bunun gibi devam filmler gelir
'ihkcrow' arkadaşımız bizim bu filmi yapabilecek teknelojiye sahip olmadığımızı söylüyor doğrudur ama önce araştırsın bu filmin teknik yönü için 'Avatar' filminin teknik ekibi istanbula getirildi ve onlarla çalışıldı ayrıca böyle bir filmin bu kültürün içinden değilde savaşta yenildiği için kuyruk acısı olan bir batılıdan beklemek ne kadar doğrudur bilemiyorumBu arada sadece filmin fragmanından yola çıkarak birkaç tane hata bulabiliriz keşke filme tarihi danışmanlık yapanlar daha iyi seçilse ve bu hatalar yapılmasaydı
sadece bilgisayar için 2 milyon dolar harcanmış. aksoy yapım bu filmden büyük zarar edecek çünkü sözlüklerden okuduğum kadarıyla fragmanları beğenen kişi çok az ve animasyonların kullanılması çok tepki görmüş.ama recep ivedikle 12de filan telafi edebilir tabi