carpediem
3 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
sabırla beklediğim bir film ve eminimki baya insan etkisinde kalacak bu filmin türk sinemasını bir çıta daha yukarı çıkaracak bir filme benziyor izlenmesi gereken bir film gibi
arkadaşlar gösterim tarihi 5 mart diyor 5 nisana geldik filmle ilgili en ufak bir haber bi kıpırtı yok bilen biri yokmu ne oldu bu film iptal mi edildi acaba
Farkındaysınız İstanbulun Fethi gibi önemli bir tarihi gerçeği batı sinaması ve edebiyat dünyası her zaman görmemezlikten gelmiştir.Şuna eminimki İstanbulun fethi romalılar ve bizanslılar yada diğer batı medeniyetleri arasında geçseydi şimdiye kadar sayısız filme konu olur klasikler arasına girerdi.Ama iş biz Türklerin yüceltilmesi konusu girince bu konu her zaman es geçilmiştir.Türk sinamasında senede milyonlarca dolarlık çoğu saçma sapan filmler yapılıyor,bunun yerine devletinde desteğiyle 150-200 milyon $ lık bir film yapsak işte sana İstanbulun Fethi 1453,
bu fikm yalan :) Faruk Aksoy sanırım bi şekilde gündeme gelmemiş. Ortada çeşitli görüntülerden oluşan SÖZDE bir fragman var, dandik bir poster var. Herkes aylardır heyecanla bekliyor ama sanırım bu bekleyişimiz daha uzunca bir süre devam edecek. Bana kalırsa ortada böyle bir film falan yok. İnternet efsanesi gibi bir durum :) Titanic 2 filminin fragmanını izledinizmi hiç. İşte bu filmde ne yazıkki o hesap :)
yönetmen yönetmen yönetmen... bu ne kardeşim allahınızı severseniz diğer yönetmenler ne yapmış şimdiye kadar, tarih filmi tarih filmi dersiniz tarih filmi çekilincede daha film çıkmadan yerden yere vurursunuz. bugüne kadar türkiye de kaç tane oscarlık film izlediniz de ben beğenmedim diyorsunuz. bu film bana göre muhteşem daha izlemeden yorum yapıyorum bakın sizin gibi, fakat ben bu tür filmleri film olarak görmediğimden yorum yapıyorum yemişim efektini de onu da bunu da bana ilk önce tarih lazım kardeşim tarih... siz gidin 300 spartalıyı izleyin beğenin, sonrada yunanlıların çekemediği youtube de binbir türlü küfür ettiği fatih le ilgili bi filmi korumayın daha beter taşlayın. bu ülke bu kafa yapısıyla bir adım ilerlemez..
filmi merakla bekliyorum fakat bir cesur yürek tadı alacağımızı sanmıyorum fragmana bakarak,böyle büyük bir kahramanlık destanını animasyonla yaparak harcamışlar bence,her ne kadar büyük bütçe gereksede büyük maket gemi gerçek denize montajlamak zor olmasa gerek,birde aklıma gelmişken 1951 yapımı istanbul fethi filmi yapılmıştı nette arayın nasıl yapmışlar imkanlarla görün..
arkadaşlar 1-fragman filmin fragmanı degil 2-fragman görüntüleri istanbul topkapı daki fetih müzesi için hazırlanan görüntülerden başka bişey degil yani yeni bir şey yok 3-ben ki bu konuda bir filmin yapılmasını canı gönülden isteyen biri olarak maalesef şu anki türk sineması bunu yapacak güçte vede en yazık olanı bunu yapacak azim ve duyguda değildir. 4- ama gönüllü ve cesur bir yapımcı yönetmen ve bu işe gönül vermiş bir maddi destekçi ile bu iş olur yıllarca gururla seyrederiz inanın herkeste gönüllü destek verir.
şimdi biraz düşünelim bu filmin yapılmasını ben uzun zamandır bekliyorum ki benim gibi birçok kişide fetih filminin yapılmasını beklemiştir ama bizdeki bu yönetmenlerle ve bu yapımcılarla olacağını hiç sanmıyorum en az 5 yada 7-8 yıl sonra yapılması gerektiğini düşünüyorum. açıkçası fragman tarimiz kadar örkemli ve etkileyici değil madem bu film yapıldı bari çanakkale destanını daha iyi yaparlar
Yorumları okudumda, arkadaşlar gercekten haksızlık ediyorsunuz..İstanbulun Fetih gibi çağ açan ve çağ kapatan bir olayın çizgi filminide yapamak bence güzel.. Eğer bu çizgi filmi TRT de aradabir yayınlanırsa cocukların Fetih hakında daha da cok bilgisi olur..Ama Fatih Aksoy dan ricam Bu çizgi filmi ticari olarak düşünmeden biraz özenerek yapsın. Yoksa hiç bulaşmasın.. İstanbulun Fetih çizgi filmini yapacaksan adam gibi olmalı.. Bu ivedik değil İstanbulun Fetih.
Osmanlı Cumhuriyeti filminden böyle sonuçlar çıkaran yorumcular oldukça... bize bu yönetmenler bile çok... hikayelerle dolu tarihimizi biz daha çook yerlerde süründürürüz.... deve ve nerem doğru hikayesi...
bunlar büyük bütçe gerektiren,yüksek teknoloji gerektiren ciddi işler.altından kalkamıcaksan hiç girişmemek en iyisi.faruk aksoyun yaptığı filmleri biliyoruz.şahsi önerim faruk bey çılgın dersane serisiyle ergenlere hitap etmeye devam etsin.böyle büyük işleri başkalarına bıraksın.