Mehmetcan Ulutaş
1 değerlendirme
18 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Film harika olmuş. 5 üzerinden 10bile verebilirim. Bu filmede basit diyen arkadaşlar daha ne bekliyordunuz. Benden size saygılar.. Savaş sahneleri olarak Yüzüklerin Efendisinden hiç bir eksiğimiz olmamış.
Türk tarihinin en mükemmel filmi olduğunu söylemekle başlamak istiyorum.savaş sahneleri harika çekilmiş, görsel efektleri bence çok ama çok iyi.yalnız bazı ayrıntılar çok çabuk geçilmiş ama bir istanbulun fethinide bir kaç saate sığdıramazsın ya, bazı savaş sahnelerinde bariz hatalar göze çarpıyor ama bu film Türk tarihinin onurudur bence.filmin sonu yaklaşınca bitmesin bitmesin diyor insan öylede zevkli ve sonunun gelmesini istemyeceğiniz bir film, her Türk vatandaşının göğsü kabara kabara izleyeceği keyif alcağı filmdir..
samet arkadasima katiliyorum ve elestirmen aliyi kiniyorum. ben hollandada izledim filmi hollanda ve belcikada onceden rezarvasyon yapanlar izleyebild.i cok sukur full cekiyor film.ve insallah rekorda kirar. hicbirsey mukemmel olamaz ama film turk filmi olarak gercekten cok guzeldi basariliydi ozellikle fatihi ve hasani canlandiran karaketerler hakkini vermis. en favori sahnemde fatihle bizans imparatorun karsilasmasi. herkeze tavsiye ediyorum izlenmesi gereken BIR TURK FILMI..
Tek kelime ile 'süper' bir film...çok begendim...sadece bitisi daha farkli olabilirdi tek begenmedigim sahne bitisi.farkli bitirebilirlerdi.Yinede güzel bir film.
Filmden biraz önce çikmis ve hala etkisinden kurtulamayan biri olarak söylemeliyim ki, tek kelime ile muhtesemdi. Filmle ilgili yapilan haksiz elestirileri kesinlikle anlamiyorum. Sanli tarihimizi, ecdadimizi tuylerimi diken diken edecek bir sekilde isleyen bu filmdeki emek tartisilmaz. Herkese en kisa surede filmi izlemeyi öneriyorum. Pisman olmayacaginiz, bir solukta izleyeceginiz ve gogsunuzun kabaracagi bir film. Emege saygi, katki ve devami icin tesvik lütfen.
Ali ERCİVAN'ı şiddetler eleştiriyorum... O kadar saçma ve bir o kadar hayali filmlere veril yıldızlar, Fetih filmine gelince mi 1,5 yıldızı hak ediyor ve sadece imana dayalı olduğu için mi, bu yıldız veriliyor. Ata demirer'in filmine gittim ve beğendim o filme bile 2'nin üzerinde yıldız verenler, yılın beklenen filmine hak ettiği yıldızı saklıyor. Üzülürdüm eskiden ama şimdi üzülmüyorum, çünkü gerçek yıldızları bu filme halk takacaktır.
Dört dörtlük bir film. Şimdiye kadar neden doğru dürüst bir İstanbul'un fethi filmi çekilemedi sorusunu bitiren bir film. Bizde film yapabilirmişiz diyor insan. Bazı dizilerde olduğu gibi Osmanlının şanlı tarihinin haremden ibaret olmadığını birilerinin gözüne sokan bir film.İnsana tarihiyle ecdadıyla gurur duyduran bir film. İnşallah şanlı tarihimizle ilgili çekilebilecek nice filmlere öncülük eder. Herkese şiddetle tavsiye ederim. Çoluk çocuk eş dost cümbür cemaat gidilmeli ve böylesi filmlerin yapılmasında katkıda bulunulmalı.
Bu Film, Son Dönem Türk Sinema Tarihinde Bir Dönüm Noktasıdır Bence, Mesela ilk Başında bir Sahne Var ki, Ülkemizde Çok Kaliteli Dini Filmler Yapılabileceğine inandırıyor insanı...Filmin Efekt ve Senaryosunda Bazı Noksanlıklar Var ve Bence Gayet Normal, ve Bana Göre Film Hakkında Yapılabilecek En Ağır Eleştiri Bu Olabilir... Beyazperde Adına Eleştiri Yapan Beyefendi Galiba Doğma Büyüme Hollywood'lu Öyle Bir Yerden Yere Vurmuş ki Filmi, Bilmeyen Zanneder ki 20 Yıldır Bu Memleket te Bu Tarz Görsel Efektli Tarih Filmleri Yapılıyor.70 Milyon Dolarlık 300 Filminde Bile Efekt Hatası Varken...Yani Eleştiriye İhtiyacı Olan Bir Milletiz Anlıyorum, Ama Zaten Bu Tarz işler Zamanla Geliştirilebilecek işlerdir, Yani Teknolojiye Muhtaç ve Onunla Gelişebilen işlerdir...Zaman içinde Gelişen Teknoloji Sayesin de, Faruk Aksoy Gibi Cesur Yapımcılar da Bu Tarz işlere Cesaret Edebileceklerdir Umarım. Kısacası Gittim, Gördüm ve Yazdım, Netice itibari ile Ülkemin En Çok izlenen Filminin Recep ivedik Olması Beni Ne Kadar Üzüyorsa Bu Filmin Onu Geçememesi Daha da Üzecektir. Saygılarımla..................Ahmet Turan
ilk okul dengi tarih dersi veriyor diyen sayın eleştirmen bence siz filmin ilk 20 dk sından sonrasını izlemediniz yıllardır bize öğretilen Fatih gemileri karadan yürüttü toplar dövdürttü yaktı toz buz etti denildi bu film o zaferin kolay alınmadığını söylüyor bize liseyi bitirdim üniversite okuyorum hiç bir tarih dersi bana bu fethin bu denli önemini anlatamamıştır
fetih 1453 filmini izledim gerçekten ve gerçekten samimi olarak söylüyorum fevkaladenin fevkinin fevkinde dalga geçmiyorum bir film. vizyona girmeden önce yapilan elestirilerin hiçbirine de katilmiyorum. arkadaslar bu filmde bir çaba bir ugras var ve de oyunculuklar gerçekten çok güzel. ayrica tarafsizlik adina yani gerçekten filmi yapanlarin tarafsiz olmaya çalistiklari her sahnede belli oluyor. emege saygi diyor ve bu kadar tarafsiz tarihçi gözüyle filmi yapan yöneten ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum tekrarlarini diliyor ve de hekesi filmi izlemeye davet ediyorum.
artık biz yapamayız edemeyiz bizim yaptıklarımız avrupayla hollywood yapımlarııyla aynı kulvarda olamaz mantığını bırakıp türk yapımlarının arkasında olmamız lazım sadece sinema alanında değil her alanda bence olağanüstü bir filmdi eksikleri var belki ufak tefek ama bu bir öncüdür bundan sonra bu güven le daha ne işler yaparız biz.