Fetih 1453
3,4

Mahmut Yildirim
Mahmut Yildirim

17 Şubat 2012 tarihinde eklendi
This is not mythology, this is Turk history

Filmi beğenmeyip de bilmişlik taslayanlar, eminim ki siz daha iyilerini görmüşsünüzdür. SAnki sizlerin izlediği, baş yapıt sayılan Cennetin Krallığı, 300 gibi filmlerde PC efekleri hiç belli olmuyor, sanki onlarda abartı yok, sanki hepsi gerçek.

Abartı olan tek şey var ise, Türk sinemasında böyle bir film çıkmasına rağmen sizlerin yaptığı olumsuz yorumlardır.

Filme dün gittim, 160 dakikada İstanbulun Fethi bundan güzel anlatılamazdı kesinlikle. Yok efendim mehter marşı çalınmamış, yok gemiler haliçte gösterilmemiş. Sadece gülüyorum size, eminim ki o olumsuz yorum yapanlar birer sinema uzmanıdır.

İşinize bakın. Bu filmi Muhteşem Yüzyıl isimli ahlaksız diziyle kıyaslayanların tarihimize kastı olduğu apaçık belli, azıcık insaflı olun.
balkes81
balkes81

17 Şubat 2012 tarihinde eklendi
bu filme 1,5 vermek vicdansızlık, gayet güzeldi, tabikide eksikleri var ama çoğu savaş filminden güzeldi, cennetin krallığı ayarında bir film, kesinlikle izlemeye değer.
sagun
sagun

17 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Filmi begenen arkadaslar imdb ye üye olarak filme puan verin ve filmi IMDB TOP 250 Listesi'ne sokalim...
Kirli Pati
Kirli Pati

17 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Maddi-manevi kısıtlı şartlar içinde en iyisini yapmaya çalışmışlar. Zaten daha fazlasını bizim millet kaldıramaz. Osmanlı zamanında öpüşme varmıydı diye yorum yapanlar var. Bu zihniyete bu fazla bile.
Mehmet Turan
Mehmet Turan

16 Şubat 2012 tarihinde eklendi
abartılacak kadar mükemmel bir film de degil, yerden yere vurulacak kötülükde de degil. ilkdir basamaktır , daha iyileri gelecektir , cesaret isteyen bir iştir o yüzden tebrik ediyorum ilk gün izledim
Sinemaloji
Sinemaloji

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

16 Şubat 2012 tarihinde eklendi
3 Yılda çekilip Türkiye'nin en pahalı filmi oldu. Umarım beklediğime değer bir film olmuştur. Fragmanı çok etkileyiciydi.
Mehmet Arısoy
Mehmet Arısoy

20 Şubat 2012 tarihinde eklendi
"Çözüm sunulmayan her elestiri fitnedir." Alparslan TÜRKES

Yillardir örf ve adetimizi bozmak için ellerinden gelen herseyi yaptilar. diziler filmler vs. bir çok seye paralar döktüler ve hala devam ediyorlar. maksatlari bizim tarihimizi örf adetlerimizi dilimizi ve dinimizi bozmak. bu amaçla her türlü karalama iftira atma gibi rolleri üstlendiler. görüyorumki bu zihniyetler simdide is basinda. film türk tarihinde yapilan bir ilki temsil ediyor. tabiki hatalari olabilir. muhtesem diye izlenilen yüzüklerin efendisi serisinde bile 10 larca hata ve kusur vardi. bunlar elestirilmesken tarihimizi anlatan bir filme bu kadar karalama kampanyasi baslatilmasini hazmedemiyorum. hele bakiyorum yorumlara destekleyen kisilerin isimleri gayet açik ve net. fakat elestiri bombasina tutan karalamak adina herseyi yazan kisilerin takma isimler kullandigini görüyorum. ne yaparsaniz yapin basaramayacaksiniz. bu film gerçekten güzel yapilmis ve emeginin hakkini alacak bir filmdir. ve bundan sonra böyle filmler izlemeye devam edecegiz. bugune kadar böyle filmlere sponsor bulmak zordu. çünkü böyle filmlerin yapilmasi istenmiyordu. fakat faruk aksoy büyük bir basari göstererek bütün zorluklari yenmis ve bu eseri türk milletine kazandirmistir. kendisine tesekkür ediyor ve sonraki tarihi filmlerinde ( çanakkale,sakarya,vs..) basarilar diliyorum. karalama kampanyasindakilerede sözüm var. basaramayacaksiniz.
nestroyers
nestroyers

4 Şubat 2012 tarihinde eklendi
bence harika bir film :) izlenmesi gereken tarihin gercekligini ve türk osmanli tarihini dunyada esi gorulmeyen bir zekayla rönasans yaratan bir padisah.. !
ilker g.
ilker g.

30 Ocak 2012 tarihinde eklendi
bence çok güzel bir film olacak oyuncularla her şey ile çok güzel olacak
-alp-
-alp-

17 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Sinemamizin ihtiyaç duydugu kan nihayet bulundu.. Nihayet güzel ülkemin sinemalari da, her haliyle detayli bir çalisma, uzun mesailerin ürünü oldugu anlasilan kiymetli eserlere ev sahipligi yapabilecek. Fetih 1453, Fatih Sultan Mehmed ve Ulubatli Hasan rollerinin basarili oyunculuklari, üzerinde düsünülmüs ve en iyisinin yapilmaya çalisildigi savas ve düello sahneleri ile iyi bir film. Eksikleri yok degil ancak sinemamizin gelecegi açisindan tasidigi büyük önem ve bunun farkinda bir yönetmenin sinirlarini zorlamasi nedeniyle bile beyazperde'de görülmeye fazlasiyla deger. Sonuçta yaptigimiz tek düzgün savas-tarih filmi ve belki de en önemli dönüm noktalarimizdan biri olan bu kiymetli eserin üzerine konulup daha iyilerini yapmak için ugrasilirsa bu ülkenin sinemasi gereksiz video kayitlarinin cenneti olmaktan çikar diye düsünüyorum..
Ekrem Doydu
Ekrem Doydu

3 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Ünal o söylediğin filler Aksoy filmin animasyonu filme dahil değil:)
The-Erinch
The-Erinch

19 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Aslında para ya kıysa biri daha ziyade riziko etse...olağanüstü bir yapım çıkabilir..günümüz teknolojisi herşeyi yapmaya gebe!!! Fetih olağanüstü bir seneryo çünkü....Birgün biri bunu yapacak ama bakalım.......................
cimbomluali
cimbomluali

19 Şubat 2012 tarihinde eklendi
İşte bu yaa çocukluğumdan beri hayalini kurduğum ahh ah acaba bizimde böyle şanlı tarihimizi üstün efektlerle yansıtacak bir film görebilecekmiyim sözümün karşılığı olacağını düşündüğüm bir film ne olursa olsun kötü olsa bile bu bir başlangıç olduğu için filmin çıktığı ilk gün izlemeye gideceğim.