Fetih 1453
3,4

ahmet b.
ahmet b.

27 Şubat 2012 tarihinde eklendi
çok yazık olmuş bu kadar emeğe ve paraya, filmin yarısında çıktım,beklentiler için gidenler hüsrana uğradılar,daha ünlü ve yetenekli oyuncular olabilirdi ve senaryo iyi yazılabilirdi.boşuna gidip para vermeyin, zaten istanbulun fethini çocukluğumuzdan beri biliyoruz. cüneyt arkın nın butür filmlerini hala defalarca izleyenler var ama bu filmi gelecekte izlenmez.
necaettin
necaettin

19 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Kendi kendimize senelerdir söylenir dururuz; adamlar berbat tarihlerinden mükemmel filmler çikariyorlar, oysa biz, bizim harika tarihimizi sinemaya aktaramiyoruz diye. Keske hiç denemeseydik ve biz bu sekilde mizirdanmaya devam ediyor olsaydik... Senaryo, çekim teknigi ve oyunculuk olarak mükemmel örnekleri varken, bu tip filmlerin çakmasini kim ne yapsin. Sonuçta bizim yapacagimiz savas filmlerinin fark yaratacagi nokta; savasin görsel yani degil, derinligi olabilirdi. Bu noktaya vurgu yaparak fark olusturabilirdik. Oysa adamlarin en iyi oldugu alanda onlarla asik atmaya kalkisarak bastan yenilgiyi kabullenmisiz. Aksemsettin figürü olarak disleri olmayan, pelte ve hiç bir efsunlugu olmayan bir tip kullanmak da neyin nesi. Gandalf karakterinin onda bir derinliginde bir karakter bile is görebilirdi. Tamam tüm fetihle ilgili karakterler ve olaylar film içerisinde geçiyor. Ancak olay tüm bildigimiz karakterlerin ve olaylarin filmin içerisinde geçistirilmesimidir sadece. Fatih'in zekasi ve azmi üzerine oturtulmasi gereken bir film, conanvari görünümlü ulubatli hasan'in kaslarina ve askina indirgenmis. Anlasilan o ki eldeki paranin tamami görsel efektlere ayrilmis, iyi oyuncu ve iyi senaryo için ise elimize hiç para kalmamis. Görsel efektler için harcadigimiz paranin da ne kadar yettigi ortada...
ekmoo
ekmoo

14 Mart 2010 tarihinde eklendi
gönül ister milyon dolarlar harcanıp bu büyük destanı animasyon tarzında deilde , gerçek efektlerle o izlediğimiz 300 , lord of the rings tarzı filmler gibi çeklsin , ama şuanki sinema potansiyelimiz buna imkan vermez heralde
Makro Teknoloji Teknoloji
Makro Teknoloji Teknoloji

20 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Verilen emeğe saygısızlık etmek istemem ama sadece görsel efekleri elle tutulur şeklide yapmak işi bitirmiyor. Senaryosu İstanbulun fethinin anlatılması için çok yetersiz kalmış. Bir topun yapım işine 1.5 saat ayırıp, gemilerin karadan yürütülmesi işi (ki asıl işlenmesi gerek konu olduğunu düşünüyorum) 1 dakikaya sığdırılmış. Bu film belki güzel bir başlangıç olur ama kesinlikle yetersiz. Çocuklar için izlenebilecek bir yapım sadece o kadar. Görsel efeklerin de çuvalladığı çok yer var ama senaryo açısından tam bir facia diyebilrim. Bu kadar emek, bu kadar para harcanan yapımdan beklentilerimiz fazla oldu herhalde. İster istemez insan hoolywood yapımlarıyla kıyaslıyor. Yine olmadı yine olmadı. Bir sözümde prestige sinema Zonguldak'a. Filmde insanların gözlerinden yukarısı yoktu. Tam bir işkenceye evirdiler seyir zevkimizi. Neymiş ellerindeki lenslerle bu kadar oluyormuş. Yapamıyorsanız kapatın arkadşım. Banane senin elindeki lensten. Para verdim düzgün hizmet istiyorum sadece. Birde filmde kullanılan müzikler yüzüklerin efendisi tarzında olunca adamın aklına hiç Osmanlı İmparatorluğu gelmiyor. Neden en azından filmin sonunda bi mehter marşı patlatmamışlar anlamak mümkün değil. Kısacası izleyin ama baklentiler ne kadar büyük olursa hayal kırıklığı o kadar fazla gürültü çıkarır.
Yunus Kırpık
Yunus Kırpık

25 Şubat 2012 tarihinde eklendi
büyük bir hayalkırıklığı ile ayrıldım, olay kendi tarihimiz ama baştan sona filme giremiyorsunuz, hasan karakteri ve aşkı çok yapay geldi , kendi aralarındaki konuşmaları sanki iki akademisyenin konuşmaları, hele iki kumandanın savaş yerinde karşılaştırılması çok feci idi, her yönü ile gösterme çabası gereksizdi bence belkide lağımcıların yönünden daha güzel bir senaryo ile anlatılabilirdi...hele filmin son sahnesi isyan ettirecek boyutta, fatih'in ayasofya ya girisi , ülkesi alınmış bir halkın 2 dakika da yüzlerinin gülmesi , fatih'in kız cocugunu kucağına alması gereksizdi.....para olarak yaklaşmak filme hak vermek ise anlayamacağım birşey görselliği savaş sahnelerini eleştiren pek fazla değil...diğer yönlerinde para ile alakası yok sanırım
sanalhesap
sanalhesap

1 Mart 2012 tarihinde eklendi
Bütçe büyük ama kendi küçük bir film! Sıkıntıdan yakamı paçamı paraladığımı söylebilirim....Keşke biraz daha özen gösterselerdi :(
DonTattaglia
DonTattaglia

18 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Filmi ilk gün büyük heyecanla izledim. Beklentimi yüksek tutmamam gerektiğini düşündüğüm halde bu kadar kötü bir yapım da beklemiyordum açıkçası resmen yüksek bütçeli Tarkan filmi çekmişler ve çok büyük hayal kırıklığı yaşadım..

Sinemamızın gelişmesi adına yerli filmlere destek olmalıyız. Fakat tarihimizi ve dünya tarihini derinden etkileyen bir konuyu bu kadar yetersiz, sığ çekmenin savunalacak tarafı olamaz. Sadece maddi kaygılar düşünülüp, filmin böylesine kötü bir senaryoyla, birkaç vasat oyunculuk hariç abartılı ve berbat oyunculuklarla, konuyu Fatih'in zekasından uzaklaştırıp sadece dini inançla bu fethi açıklama kaygısı taşıması, filmde beğenilecek yer bulmayı imkansız hale getiriyor.

Gerçekten çok yetenekli ve azimli oyuncularımız, senaristlerimiz, yönetmenlerimiz olduğu inancındayım buna şüphe yok. Şimdi tek dileğim bu filmin biran önce unutulup bu konunun veya farklı konuların layıkıyla işlendiği Türk filmlerini izlemek ve Türk sinemasının geleceği adına umutlanmak...
Serkan Erhanoğlu
Serkan Erhanoğlu

19 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Okuduğum yorumlardan filme iyi diyenlerin görsel efektleri beğenmelerinden kaynaklandığını görüyorum. Yahu arkadaş ABD'de tonlarca bundan daha iyi görsel efektli filmler yapılıyor ama iş senaryoya gelince çok kötüler, Fetih 1453'ünde senaryosu çok kötü. Çok şey anlatayım derken resmen içinde boğuluyor. Filmde bir bütünlük göremedim sanki 5'er 10'ar dakikalık kısa kısa filmler bir araya getirilerek bir film çıkarılmış gibi. Mesela gemilerin Haliç'e indirilmesine nasıl karar verildi ? Haliç'e indirince bu Osmanlı Devleti'ne nasıl bir avantaj sağladı. Keşke görsel efektlere harcanan paradan kısılarak düzgün bir kast oluşturulsaymış, Fatih rolündeki arkadaş dışındakiler çok sırıtıyordu.
Azer S.
Azer S.

20 Şubat 2012 tarihinde eklendi
Fetih 1453 : Yüzüğün düşme sahnesi Y.Efendisinden,Fatih in babasıyla konuşması Gladiatör den,çocuğun elma çalması Akrep Kral dan,Orman Sahnesi Robin Hood,Gemilerin gösterilişi Truva,Fatih e zırhın giydiriilişi Aragorn un sahnesinden,Osmanlı askerinin savaşa giderken gösterilmesli Y.efendisi orgların geliş sahnesinden,Konstantinopolis imparatorunun halka hitabı Gladiatörden .Surların önünde askerlerin karşılaşması Truva dan ,aynı sahne karşılıklı konuşma cennetin krallığıBunların yanında Bizanslı hükümdarlar kadın ve eğlence düşkünü ama bizimki uzun süredir oğlunun annesine bile el sürmüyor.Görsel efekler 0.Oyunculuklar ise bir oyuncu adayına ne yapmamsı gerektiğini yeterince öğretecek dereceden.Bunlar çok yüzeysel eleştiriler.Bu filmi beğenen sinema öğrencileri var.Eleştirmenler var.Ya hiç film izlememişler yada ............İnsan zekasına hakaret böyle bir film.
fetih olmamis
fetih olmamis

23 Şubat 2012 tarihinde eklendi
bazı arkadasları goruyorum ki olayi abartiyorlar bir film ya guzeldir yada degildir bazilari diyebilir zevkler renkler tartisilmaz olay bu degil koskoca istanbulun fethi bir cihan padisahi ni konu alip cekiyorsun o zaman elbette elestiri olucak keske biraz daha beklense ve daha iyi butce ile sponsor ile cekilseydi ve tarihi bilmiyenler cekmese... oyunculuklar da bes para etmez... üzüldüm acikcasi kotu cekilmesine olmamış... bir cok film var savas filmi olsun fantastik diyebilicegimiz onlar yuksek butce ile cekilmis filmler ama onlar sanal olmuyan gercek disi.. istanbulun fethi ise gercek ve bizim sanli tarihimiz... bu isi gercekten de bilenler yapmali... saygilarimla...
YSF03
YSF03

19 Aralık 2012 tarihinde eklendi
Çok güzel bir film izlemeyi bekliyordum. Ama malesef hayal kırıklığı. Anlaşılan bizimkiler hala kaliteli film yapamıyorlar. Oynayanlar Türk olmasına rağmen filmde Osmanlı ruhu yok. Çağ değiştiren tarihi bir film mi izliyoruz, yoksa romantik bir film mi? Tarihi bir film yapılıyorsa olabildiğince gerçekçi olmak gerekir. Osmanlıyı yanlış gösteren muhteşem yüzyıl dizisi gibi olmasa da yine de Osmanlı Devletini yansıtamamış. Libyanın Ömer Muhtarı gibi biz de tarihi filmlerimizi yabancı devletlere yaptırsak bari... Başka türlü zevkle ve defalarca izleyebileceğimiz bir filmimiz olmayacak.
Murat A.
Murat A.

4 Ocak 2013 tarihinde eklendi
Olmuyor malesef yapamıyoruz..Çağ değiştiren bir olay,fakat iskoçyanın bağımsızlığı için mücadele eden kişinin ,yada romalı bir generalin ailesinin intikam alma,yada 300 adamın onbinlerce persle mücadele etmesi gibi çok basit hikayeleri beyaz perdeye aktarıyorlarki,aklımız şaşıyor.Konu çok basit olsada bize vay be dedirttiriyor.Biz,biz ne yapıyoruz dünya tarihinde bildiğim kadarıyla sadece 6 çağ değiştiren olaylardan birinin filmini yapıyorsun.Sonuç çok vahim.Bir kaç efektle olmuyor bu olay.Duygu katamıyoruz.İşleyemiyoruz bir türlü...William Wallace idam sehpasında özgürlük diye bağırırken,ALLAH aşkına kimin tüyleri ürpermedi yada gözleri dolmadı.Sabaha kadar sayarım tonlarca sahne.Ulubatlının bayrak dikme sahnesine o duyguyu veremezmiydik.Hayır veremeyiz nedenmi? Bir kere o kraktere o duyguyu yaşattıramazsın...Adam döğüştüğü zaman hangisi bizimkiydi diye karıştırdım.Çünkü bizden yani osmanlıylan alakası yoktu.Sanki 300 ıspartalının sahnesinden çıkmış gelmiş.Ya o kadın krakter :) ALLAH muhafaza hiç konuşmuyorum.Filmde tek taktiri hakeden şey ise fatihi oynayan krakterdi.Hakkını vermem lazım.....