cudiferat
7 Ekim 2007 tarihinde eklendi
Filme sedye ile restauranttan çıkan insanları görerek başlayıp sonrada Özkan Uğur un üstündeki bombaları görünce her saniye bi patlama bekledim yönetmen de bunu düşünüp kurguladıysa tebrikler; yok bi tek ben düşündüysem başka :)
Filmi hemen hemen 2-3 sahnede bi gözüken Cezmi Baskın ın üstüne ve oyunculuğuna yüklemeye çalışmışlar gibi geldi bana ya da bi nevi filmin maskotu diyebiliriz. Bu arada Janset in performansı da fena sayılmazdı. Metin Akpınar ın ses tonundaki duygusallıktan başka herhangi bişey ne yazıkki beni etkilemedi.
Ve özellikle sona bıraktım. Bilginer in oyunculuğu, jest-mimikler harika. Onun sahnelerinden başka 1 kaç sahnede belki gülmüşümdür. Ama rolünün hakkının fazlasıyla veriyor.
Film sonuçta Türk Sinemasına değişik bi yaklaşım, bence iyi olmuş izleyin derim pişman olmazsınız; izleyin... 8,2/10
Eksik ve zaaflarla dolu senaryo,kötü oyunculuklar (Haluk Bilginer ve Özkan Uğur hariç) ve ’’benim gibi dahi yönetmenleri en verimli çağında öldürdünüz’’ diyecek kadar boyundan büyük laflar eden,kötü ötesi bir film ’’Kısık Ateşte 15 Dakika’’.
Öncelikle şunu söyleyeyim. Film gayet güzeldi. İlk başta bu filmi hiç izlemeyi düşünmüyordum. Sonradan kararımdan vazgeçtim, iyi ki de vazgeçmişim karşımda güzel bir film buldum. Filme gelince, gerçekten çok farklı bir film. Hep aynı mekan içerisinde çekilmesi, gayet güzel olan kurgusu, değişik bir senaryosu, büyük oyuncuların bir arada toplanması...vs hepsini birden bu filmin içinde buldum. Oyuncular kısmi olarak rollerinin hakkını vermiş. Ki bu rolün üstesinden en fazla gelen kişi Haluk Bilginer'dir. Ayrıca Ata Demirer ve Eyşan Özhim'i de unutmamak lazım. Eğer bu filmin üstünde biraz daha dursalardı, bu söyleyeceğim şeye bütün kalbimle inanıyorum bir "başyapıt" bile çıkabilirdi. Gerçekten izlerken sıkılmayacağınız değişik bir Türk filmi. Şiddetle tavsiye etmesem de tavsiye edebileceğim güzel yapımlardan bir tanesi. İyi seyirler. 7/10
Bana göre haftanın tartışmasız en başarılı filmi (Da Vinci Şifresi seyretme imkanım henüz olmadı). Bir kere çok geniş, zengin ve çok başarılı bir kadro var. Metin Akpınar’dan tutun az ama öz rol alan Aysun Kayacı dahil hepsi rolünün gereğini veriyor. Neco Çelik belki de çok zor bir sistemle filmi çekmiş, şöyle ki; film bir restaurant’ta yaşanan sadece 15 dakika’yı anlatıyor ancak masa masa kamera dolaşarak oradaki karakterle yöneliyor onların hikayesini sunuyor bize sonra o hikaye bitince öbür masaya geçiyor ve tekrar baştan başlıyor, yani bir yerde adeta 'deja vu' yaşıyoruz ama o kadar başarılı yapmış ki yönetmen Çelik bunu, filmden kopmuyorsunuz. Zaten özellikle Bilginer-Demirer’in sahne aldığı masadaki dialogları olağanüstü komik, ancak diğer masada yaşananlarda çok ilginç, filme ve hikaye’ye bir bütünlük kazandıryor. Gerilimiyle, dramıyla, komedisiyle ve önemlisi her karakterin ilginç ve bir o kadar ironik tipleriyle çok başarılı bir film. Film’de sadece tek bir kusur var o da bazı yan karakterlerin (Hepsi Grubu örneğin) gereksiz ve boşuna kullanılmış olması, bana göre bu karakterler biraz da reklam kullanılmış.
Film genel itibarı ile denenmişi deneyen bir kurgusal yapıda gelişiyor. Yönetmen Neco Çelik burda iyi bir iş çıkarmış. Haluk Bilginer tek kelime ile süper. Metin Akpınarın beyazperdeyi bırakma zamanı çoktan geldi geçiyor. Vasatın çok altında bir rol yaptı.
gayet güzel bir filmdi...emeği geçen herkesi tebrik ederim yaani. her karakterin hikayesi çok güzel ve özgün. oyuncular çok başarılı...kesinlikle izlenmeli bence...
değişik formda bir film yapılmak istenmiş sanırım ama ben pek başarılı olduğuna inanmıyorum,filmde görüntü kalitesi oyunculuklar hadi iyidi diyelim(zaten metin akpınar ile haluk bilginer kurtarıyor oyunculuğu) onun dışında eksik,yarım kalmış bir senaryo bence senarist 15 dakika içinde değişik insanların bir şekilde bağlantılı hikayelerini anlatmak istemiş tamam ama bunu yaparken sürekli olarak da kopuk bağlantılar kurulmaz ki sinema insanı tatmin eden,salondan çıkınca hakkında yorum yapabileceği bir alandır fakat ben bu filmde pek de tatmin olmadım açıkçası usta oyuncular olmasına rağmen başarılı bir film değil
Tarantino filmleri gibi yapmaya çalışmışlar.Özellikle zamanlamaları falan.Ama çok da iyi olmamış.Haluk Bilginer dışında da dikkat çeken performans yok zaten