Kıskanmak
3,4

zafer-calayoglu
zafer-calayoglu

19 Kasım 2010 tarihinde eklendi
film iyi bir uyarlama olmayı pek başaramamış. oyunculara gelirsek ; berrak kesinlikle filme yakışmamış ve çok erken bir şekilde başrol ortaklığı aldığını söyleyebilirim. sanırım ilk uzun metraj filmi. nergis öztürk çok başarılı bir performans sergilemiş.filmdeki dil çok sırıtmış kimse benimseyememiş o dili ve sanki bir tiyatro provası havası vardı film boyunca. ve filmin sonunda son cümle ile herşeyi bitirmek yönetmenlerde hiç sevmediğim bir özelliktir. film boyunca seyirciyle birlikte hareket edilmez son sahne gelir ve tüm bir buçuk saatlik filmin aslında tek bir cümle ile herşeyi anlattığını görmek bize saygısızlıktır.zeki demirkubuz u taktir ettiğim yan ise yaz-kış demeden her mevsimde film çekerek emek harcamalarıdır, tıpkı reha erdem,çağan ırmak vs gibibu yüzden filme 10/5 verdim
widmark-2
widmark-2

12 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Ustanın bu denemesi 2001 yapımı Yazgıyla birbirini tamamlıyor. Hatta karanlık üzerine öykülerin çekilmeyen 3.bölümü gibi. Serdar Orçinin rol alması bir o kadar ironik , Nergis Öztürkün bazı durumlarda resmettiği tavır ve neticede açılan kapı. Demirkubuz bazı oyuncuların saçma oyunculuklarına rağmen ustalığını şaha kaldırmayı başardı. Gidiniz , izleyiniz
sarpcore
sarpcore

30 Mart 2010 tarihinde eklendi
Kıskanmak,Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Zeki Demirkubuzun son filmi.Daha önceki filmleriyle karşılaştırıldığında sönük kalıyor.Dönem filmi olması belli ölçülerde başarı gibi görünsede,asıl sorunun filmin senaryo ve anlatmak istediğini anlatamamasında yatıyor.Demirkubuz hiç tanınmayan ve oyuncu olmayan kişilere rol vermişti önceki filmlerinde.Keşke yine hiç tanınmayan ve oyuncu olmayan birini oynatsaydı Berrak Tüzünataç yerine.Banamı öyle geldi artık bilmiyorum çok fena sırıttı filmde.Gerçi ondanda daha önemlisi başta dediğim gibi filmin anlaşılmaz senaryosu.Abisinin eşini kıskanıyor izlemi verip aslında alakasız birini kıskanıyormuş gibi bir hal almasına çalışmış.Sonuç olarak sevdiğim bir yönetmenden beklemediğim tuhaflıkta bir yapım ortaya çıkmış.
nskmourinho
nskmourinho

23 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Yer yer kasvet boyutu çok artan derdşnş fazla dallandırıp budaklandıran bir demirkubuz filmi olmuş.Diğer filmlerine göre daha vasat ve bunaltıcı 5/10
senem-sengul
senem-sengul

27 Şubat 2010 tarihinde eklendi
nergis öztürk ve berrak tüzünataçın oyunculukları fena değildi hatta mekanlar ve kostümler sayesinde de filmden çok keyif aldım ama sanki anlatım bir yerde havada kalmış gibiydi
ultraaslanserhat
ultraaslanserhat

27 Şubat 2009 tarihinde eklendi
türk sinemasında bizi bizlere en gerçekçi ve etkileyici anlatan yönetmenin
kaybedenlerin,tutunamayanların hayatlarını sarı ışıklı , kasvetli is ve rutubet kokan duvlarını umutsuzlık tıkanmışlık sinmiş e bu evlerde yaşayan hayatlarını kurulmuş saat gibi ölümü bekleyerek çaresizce bir monotonluk içinde yaşayan insanları ve o insanların dünyasını dilini , felsefesini en iyi bilen türk yönetmenin
filmlerini izledikten sonra sinema okumaya karar verdiğim birileri benim gerçekten istediğim gibi sinema yapıyormuş dediğim masumiyetteki bekirle kırlarda muhabbet etmek yazgıda ki musayla beraber kahve içip biraz laflamak üçüncü sayfada ki isanın omzundan tutup onu anladığı söylemeyi nede çok isterdim bu adamın filmleri kendime söylemeyi unuttuğum yada en küflü zincilerle kalbimin en derin noktasında ki sandıklara kilitlediğim sezgilerimi bana yeniden hatırlattı tıpkı sıcağı görünce tekrar canlanan bakteriler gibi o hislerim tekrar yaşamaya tekrar işlevlerini yerine getirmeye başladı bu adamın filmleri sanatın sinemanın ne denli muazzam bir güce ve etkiye sahip olduğunu bana gösterdi zeki demirkubuz benim için sinema için çok ama çok şey ifade ediyor onun yeni filmini şirinini bekleyen ferhat gibi bekliyorum
shagrath-2
shagrath-2

3 Ekim 2009 tarihinde eklendi
@darabont

zeki demirkubuz ilgili önceki yorumumun düzeltilmiş halini zeki demirkubuzun itiraf filminin yorumlarında görebilirsin tarihlere de bakarsan ne demek istediğimi anlarsın.

Zeki Demirkubuzun sinematoğrafisine gelecek olursak özgün olduğu kesin zira bu kadar takıntılı bir yönetmen görmemiştim. Başarısız biri demiyorum(sırf sinematoğrafi açısından konuşuyorum) ancak bu takıntılı hali yüzünden kötü işler de yapıyor bence profesyonel oldum havasından çıkıp profesyonel olmayı sürdürmeli. Zira ben Zeki Demirkubuz fanı değilim güzel olmayan iş çıkardığında görmemezlikten gelemem. Senaryo açısından pek sıkıntı yaşamayan biri ve henüz genç sayılacak bir yaşta. Oyuncu seçimi konusunda Türkiyenin en iyisi. Eğer şu kendi bildiğimi okurum havasını da minimuma indirirse potansiyeliyle türk sinemasına daha nice güzel eserler verecek bir isimdir Zeki Demirkubuz.
sosyalfobik
sosyalfobik

13 Kasım 2009 tarihinde eklendi
Bu filmde kadın baş karakterin kıskandığını filmin sonunda ettiği cümlede anlayabildik. Sonradan öğrendik ki sayın yönetmen filmini, gelini kıskanan entellektüel görümce üzerine kurmuş.Filmde konuşmalar kitap okur gibi. Yüksek aileler o dönemde böyle kitap okur gibi mi? konuşurmuş.Mükerremi en güzel Nurgül Yeşilçay oynarmış.
starridvan
starridvan

23 Eylül 2009 tarihinde eklendi
merak ediyorumtackleadlı arakadaş zeki demirkubuzun sinematoğrafisi hakkında herhangi bir bilgiye sahip mi?? ve ayrıca merak ediyorum masumiyetten başka bir filmini izlemişte mi böyleson atağı-mış gibi yorumlar da bulunuyor.bilen bilir,zeki demirkubuz sokağın dilini sinemasal bir gerçeklikle nasılda perdeye aktardığını.dört gözle beklediğimiz filmiatakolarak değerlendirmek böylesi bir yönetmen için büyük haksızlık olur.bu nedenle yorum yaparken bilerek yapsak,araştırsakfilmlerinin ulusal anlamda nasıl karşılandığını bilsek belki böyle bilmeden yorum yapmayacaz.hatta üstadın sinemasını daha çok araştıracaz daha çok bilecez öyle yorum yapacaz.yorumlarımızı,filmi seyretmeyen,yönetmen hakkında bilgi edinmek isteyen sayısız insan okuyor.bu nedenle onları yanlış yönlendirmemek için daha titiz davranırsak daha sağlıklı olcaktır..
ahmetcindemir
ahmetcindemir

28 Mart 2010 tarihinde eklendi
Demirkubuz insan ruhunun derinliklerini anlatan, bunu şahane bir şekilde resmeden nadir yönetmenlerden biri. Demirkubuzu izleyince Freudun Kişilik Kuramını sinemada net olarak yansısığını görüyoruz. Film için basit bir görümce kıskançlığı diyenlere tavsiyem filmi bir daha izlesinler; (Filmi izlemeyenler devamını okumasınlar)Yengesini değil abisini kıskanıyor ve hapse atırıyor, kurtuluyor onun hegemonyasından. biliyorum filmi anlattım çok özür dilerim bunu anlatmadan edemedim. İnsanın en büyük zaafı onu esir alan: Kıskançlık, kibir nefret değilmidir.
filaan
filaan

1 Kasım 2009 tarihinde eklendi
dönem filmi olması ve zeki demirkubuzun böyle bir filmi yapmış olması ilgiyi çekiyor.yeni filmlerde türk edebiyatının güzel örneklerinin uyarlamalarına daha çok rastlarız inşallah.
İlteriş Göktürk
İlteriş Göktürk

9 Kasım 2010 tarihinde eklendi
Kitabı okumadım ve senaryoya bakarak yorum yapmak gerekirse pek beğendiğimi söyleyemem hikayeyi. Tutarsızlıklar ve çelişkiler var. Hikaye 1930ların Zonguldakında değil Pariste geçiyor sanki. Bütün herkesin konu edilen aldatma olayından haberdar olduğu halde herşeyin aylarca sıradan bir şekilde ilerlemesi gerçekçi değil. Özellikle Zonguldak gibi küçük Anadolu şehrinde. Filmde geçen diyaloglar ise genel itibariyle iyiydi. Özellikle Nergis Öztürk ve Berrak Tüzünataç arasında geçenler.Oyunculuklara gelecek olursak da diğer izleyicilerle aynı kanıdayım. Nergis Öztürk çok iyi bir oyunculuk göstermiş. Diğerleri ise vasat kalıyor. Özellikle Berrak Tüzünataçın oyunculuğu sinemadan çok bir sahne oyununda oynar gibi. Bazı yönetmenlerin bu tarz oyunculukları denediklerini biliyoruz ama Zeki Demirkubuz sinemasında daha önce rastlamadığım birşeydi. Umarım bir daha rastlamayız diyorum. Çünkü hakikaten eğreti durmuş.Dipnot olarak; Yazgı filminde savcılara uzun uzun ifade veren Serdar Orçinin bu filmde savcı rolünde oynaması güzeldi. Nergis Öztürkün evden gönderdikleri muhtaç adama bir sürü para vermesi ise herkesin fark edemeyeceği ince bir ayrıntıydı. Yalnız köşk meselesi de benim çözemediğim bir ayrıntı oldu. Neden ısrarla köşkü almak istiyor Seniha bir anlam veremedim ben.
siber29
siber29

9 Kasım 2009 tarihinde eklendi
evde dvdde soğuk bi kış günü uyuklayarak izlenebilecek bir film..eksik bir film bence..
renosnes
renosnes

6 Şubat 2009 tarihinde eklendi
zeki demirkubuz filmi tahmın edebılıyorum bence bu adam bir deha ben tum fılımlerını tekrar tekrar ızlıyorum ve herseferınde zevk duyuyorum sabırsızlıkla beklıyorum
ceylanalci
ceylanalci

11 Kasım 2009 tarihinde eklendi
eşine az rastlanır güzellikte olan kadın Berrak mı ? bu role yakışmamış bence