Sinemanın bilinmeyenlerindendir Zeki Demirkubuz.Sessiz sedasız gösterime girer,tanıtımları yapılmaz,kendine özgü bir izleyici kitlesi vardır ve hedefi de zaten o kitledir.Gişe başarısı önemli değildir.Diğer filmleriyle aralarında bir bağ kurabilmiş izleyicilerine derdini anlatabilmektir önemli olan.Herkesin beğenmemesi normaldir.Herkese hitap eden bir yapım değildir.Zeki Demirkubuz filmleri marjinaldir.Ya çok beğenirsiniz ya da hiç beğenmezsiniz.Ortası yoktu.Ancak bana göre bu film izlenilmelidir.
Son zamanlarda izlediğim, nadir eli yüzü düzgün Türk filmlerdendi diyebilirim ? yönetim,makyajlar,oyunculuklar,senaryo vs. gayet başarılı ?Dönem çok iyi yansıtılmış ayrıca ? sağlam bir zeki demirkurbuz filmi , izlenebilir ? 10/6 ?
açıkcası beyazperde.comda biraz geç görünmesine şaşırdım bu filmin. merakla bekliyorum. seyircilere galiba sadece sırrı örikin bu kitabını okuyarak sabretmek düşüyor.
Filmi dvd olarak seyrettim. Kamera arkası ve ekstralar çok ilginçti. Özellikle filmi oyunculuğu ile büyüleyen Nergiz Öztürke yapılan yaşlandırma makyajı çok gerçekçiydi. Nergiz Öztürk Seniha karakterini mükemmel oynamış aldığı ödülüde haketmiş. Onu Karayılan dizisinde Sona olarak izlemiştik. Burada rol gereği tekinsizlik ruhunu iyi canlandırmış. Tek eksiği mükemmel bir şekilde kullandığı eski Türkçeyi çok hızlı okumasıydı. Sanki ezberlemişte bir an önce unutmadan okuyup bitiren bir eda ile replikleri okuyordu. Biraz daha kelimeleri yavaş ve vurgulu yapabilirdi.
Filmin tek eksik yanı Berrak Tüzünataç... Filmde çok sırıttı. Erotik sahnelerede gerek yoktu.
Yönetmen burada bence eldeki olanaklarla bu dönem filmini kotarmış. En azından eline yüzüne bulaştırmamış. Çünkü bu tarz filmleri çekmek gerçekten çok zor. Mutlaka izleyin özellikle dvdsini...
İste yine bir Demirkubuz filmi.Superdi.Diyaloglar ve uzun cumleler bir harika.İnsan psikolojisinin derinliklerine inmis yine.Tipki kitaplarindan etkilendigi Dostoyevski gibi.Bana onu ve kitaplarini hatirlatiyor.Yasayan bir Dostoyevski oldu benim icin.Zeki Demirkubuz herkese hitap etmez ama bir filmini izleyip begendiyseniz tum filmlerinde ayni tadi alabilirsiniz.9/10
Alışılmış Zeki Demirkubuz Filmlerden değil.Ancak dönem filmi çekmekte her yiğindin harcı olmasa gerek ki Zeki Demirkubuz bunun üstünden oldukça başarılı olarak gelmiş. Filmin Akışı Çekim gücü Sanatla olan giriş sahnesi Herşey fevkalede başarılıydı.Berrak Tüzünataç ın bu kadar başarılı bir performans göstermeside filmin süprizlerinden olsa gerek.Gidip Görülmesi Ve Hissedilmesi Gerekn bir film.Özellikle sonuyla karakterin neyi Kıskanmasıyla ilgili olan kısmıda ayrıca dikkat çekici ve akılda kalıcı.Teşekkürler ...
Daha önceki yorumuz yayınlanmadı. Kısaca Nergiz Öztürk ve Serhat Tutumluer çok başarılı oynuyor. Genç erkek oyuncunun bazı sahnelerdeki oyunu (özellikle ilk giriş sahnesi) yetersizdi. Berrak Tüzünataç ise son sahnesinde daha başarılı ve etkili olabilse büyük bir başarıya kavuşurdu, ancak ıskalamış başarıyı (diğer sahnelerdeki performansını gölgeliyor).
zaten zeki demirkubuz filmlerinin hayranıyım :) buda diğerleri gibi harika bi filmdi gerek konusu gerek kurgusu gerekse oyunculuklar hepsi mükembeldi ellerine yüreğinize sağlık :)
hocanın yeni filmi ni dört gözle bekliyordum. iyi bir olacağından hiç şüphem yok ancak farklı tarz da bir film denemesi olduğu için de merak ediyorum açıkcası.hocanın dayak atarcasına insanın icne işleyen filmleri çok vurucu olmala beraber inanılmaz bir etki bırakıyor insanın üzerinde. bu filmini izledikten sonra eminim 1 hafta kendime gelemeyeceğim...