Hesabım
    Melekler ve Kumarbazlar
    Melekler ve Kumarbazlar
    23 Ekim 2009 Sinemada | Dram
    Yönetmen Ertekin Akpınar
    |
    Senarist Ertekin Akpınar
    Oyuncular: Hakan Meriçliler, Cem Davran, Bülent Şakrak
    Üyeler
    2,5 80 Puanlama, 21 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Türkiye yakın tarihinin en travmatik olaylarından birisi olan Marmara Depreminden sağ kurtulan insanların hikayesi ilk defa filme alındı. 17 Ağustos 1999 tarihinde olan depremden sonra Adapazarı'nda dört yakın arkadaşın yaşadığı buhranları, geleceğe dair kaygılarını, umutlarını, arayışlarını ve beklentilerini beyazperdeye aktaran Ertekin Akpınar bu defa gerçek bir yaşam hikayesini işliyor. Daha önce Melekler ve Kumarbazlar’ın yönetmen ve senaristliğini yapan Ertekin Akpınar, filmini sert bir taşra filmi olarak tanımlarken yaşadığımız kötü anıları da unutturmamak ve bunlardan ders çıkarmamız gerektiğini de hatırlatıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Melekler ve Kumarbazlar

    Melekler ve Kumarbazlar

    Yazar: Misafir Koltuğu
    17 Ağustos ne yazık ki, 1980'de toplumsal belleğine ket yemiş sinemamızda, yeterince değinilmeyen toplumsal olaylardan biri oldu. Son dönemlerde sinemamız yavaş yavaş toplumsal belleğin izini sürmeye başlasa da, -bilindiği üzere "Sonbahar" 2001'deki 'Hayata Dönüş Operasyonu'nun toplumdaki yansısını çok iyi resmetmişti- sözgelimi '11 Eylül'ün Amerikan Sineması'nda yarattığı kırılma ile mukayese edildiğinde bunun ne kadar cılız olduğu ortada. '10 Yönetmen ve Türk Sineması' kitabıyla tanıdığımız Ertekin Akpınar'in ilk uzun metraj filmi olan "Melekler ve Kumarbazlar" da 17 Ağustos Depremi üzerine kuruyor hikayesini fakat bu "Sonbahar" filminin açtığı o gerçekçi kanaldan beslenmeyen, trajik kişisel hayat anlatılarından oluşan 'sert bir taşra dramı' esasen.Gerçek olaylara dayanan, Sakaryalı bir grup genç arkadaşın deprem öncesi ve sonrasındaki yaşamlarını konu ediyor "Melekler ve Kumarbazlar"
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    enesnail
    enesnail

    Takipçi 221 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    deprem insanımızı ansızın vurdu kimisine bir silah kimisine de bir kolye kaldı, ölülerimize de rahmet yağmurları. film gerçek hikayeden alınmış ve insan şunu sormadan edemiyor bir deprem insanları bu kadar mı etkiler. sanırım acıyı çeken anlar. Allahtan hepsine rahmet diliyorum. filme gelince senaryo biraz havada kalıyor ama oyuculuklar iyi ve filmi kurtarıyor. keşeke görsel efectde kendimizi biraz geliştirebilsek ...
    Devamını oku
    yenilige-dogru
    yenilige-dogru

    Takipçi 176 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    12 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Gerçek hayat hikayeleri hep bi başka olmuştur umarım bu da en az onlar kadar gerçekçi ve etkileyicidir bekleyip görelim.
    klavuz-1077
    klavuz-1077

    26 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    30 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Olabildiğine sürükleyici,kopmuş herhangi bir sahnenin olmadığı,Cem D.nın oyunculuğunu fena halde konuşturduğu bir dram sizleri bekliyor.
    oLdness_07
    oLdness_07

    37 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    4 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    Filmi burdaki yüksek notundan dolayı ve Türk sinemasına destek olsun diye arkadaşlarla gittik izledik.Bizim salon bomboştu.3 arkadaş vardık sadece.Film bence yeterli değil.Bakın iyi demiyorum yeterli bile değil.Hatta şöyleki bazı sahneler o kadar kopuktu ki arkadaş can sıkıntısından telefonuyla oynuyordu.Gitmesseniz birşey kaybetmessiniz.Ama küfürlü filmleri sevenler için birebir bunu söylemekte fayda var.Bu filme en ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2009, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2009.

    Yorumlar

    Back to Top