Hesabım
    Zeytinin Hayali
    Zeytinin Hayali
    4 Eylül 2009 Sinemada | 1s 25dk | Animasyon, Dram
    Senarist Amed Abdulhafız
    Üyeler
    2,4 56 Puanlama, 14 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Animasyon filmler konusunda Japonya ve ABD ile boy ölçüşebilecek durumda değiliz. Ancak Zeytinin Hayali bu konuda umut vaadediyor. Ella Çizgi Film tarafından uzun metrajlı sinema formatında ve yüksek kalitede gerçekleştirilen Zeytinin Hayali'nin hazırlanması tam iki sene sürmüştür. Yerli çizgi yapımlar konusunda belki de en yüksek standartları ortaya seren Zeytinin Hayali, bizleri 2002 yılında Filistin'in Cenin kentine götürüyor. Sokakta bilye oynayan Faris ve arkadaşlarının aralarında geçen olaylarla başlayan filmde, Faris'in Ninesi Meryem, yeri geldikçe küçükken başından geçen olayları hatırlayıp torununa anlatmaktadır. Filmin senaryosu 1940'lı yıllarda Kudüs'ün Ayn Karim köyünde doğan bir kızın gerçek hayat hikâyesinden uyarlanmıştır.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Zeytinin Hayali

    Zeytinin Hayali

    Yazar: Melis Zararsız
    1940'lı yıllarda Kudüs'ün bir köyünde doğan Meryem isimli bir kızın 62 yıl sonra torunlarıyla birlikte başından geçenleri, yani gerçek bir hikayeyi konu eden çizgi film Zeytinin Hayali, Türkiye'nin ilk uzun metrajlı iki boyutlu çizgi sineması olma özelliğiyle dikkat çekiyor.Çekiyor çekmesine ama her şeyden önce, daha afişinden fark edilen bir animatif başarısızlık söz konusu filmde. Çizimlerde bir çok hata ve özensizlik dikkatlerden kaçmıyor. Kendi halinde bir çocuk çizgi filmi gibi başlayan yapım, kısa bir süre sonra politik ve propagandif yapısını belli ediyor. Hem de gözümüze soka soka.Filistin'in İsrail tarafından işgalini konu eden çizgi film, diyaloglarındaki yapay ve muhafazakar tavır ile, savaşa tek taraflı bakış açısı ve keskin çizgilerle birbirinden ayrılan Müslüman=iyi, İsrailliler= kötü yaklaşımı ile, neden bir çizgi film olarak sekiz yaş üstü çocuklara hitap edebilirmiş gib
    Öneriler

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    gokhankocgida
    gokhankocgida

    Takipçi 213 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    9 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    mukemmel fılm..ısraıl askerlerınınb tıpıne bakın fılmın cızgı fılm oldugunu anlarsınız...tabıkı propagandadif fılm olması gerek.boyle fılmler ılaç.10
    Buster-2
    Buster-2

    Takipçi 39 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    4 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    saçmalamayın yorumcular!Konu Filistin ve Türk Filistin ortak yapımı tabî yabancı ekip olabilir. Siz buradan ne bilirsiniz orada ne dramın yaşandığını??!Başörtüsüne bu kadar düşman olan arkadaş, Allahın emridir ve dikkat etmediysen Müslüman dünyasının büyük kesiminde başörtülü, sünnete uygun kıyafette bayanlar görebilirsin..
    ilhan099
    ilhan099

    13 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    6 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    önyargılarılarınızı kırın gidip izleyin derim tek kelimeyle mükemmel bir drama animasyon filmi gözleriniz dolmadan izleyebilirseniz sanmıyorum.
    musti24466
    musti24466

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,0
    9 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    bakıyorumda filmi begenmeyip kötü eleştirenler burdan okuyunca israil destekleyicisi başörtü sorununu gündemte tutucu islam karşıtı hristiyanlık koruyucu kesilmişler.biz türklerin dini niye unutuyosunuz.biz hristiyanlığa bişey demiyoruz fakat niye islam her zamn düşmanlık yobazlık gösteriliyo.israil türkiede öyle terörö estirse acaba yine destekleyici ve koruyucu olurmusunuz.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Animasyon, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    Back to Top