Yengeç Oyunu
2,4

tizep
tizep

18 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
Selvi Boylum Al Yazmalım gibi bir şaheserin senaristliğini yapan Ali Özgentürk maalesef çağın gereksinimlerini yakalayamamış. Hala 80li yılların arayışı içerisinde. Türkan Şorayın "Asya" rolü ile hem kendisine hem filme ve ekibine ün kattığı yıllar çok geride kaldı. Bu ünden yararlanma adına Asya filmi kuran yönetmenimiz bu filmde ki başrol karakterimizede Asya ismini koyması banalliğin son noktası. Film çok tutarsız ve mantık hataları ile dolu. Hepsini yazsam roman olur. O derece. Sadece bir örnek vermek gerekirse, arabanın kaza yaptığı sahnede hiçbir araç ağaca o şekilde bindirmez. Bence herşey tadında güzel. Selvi Boylum ve At gibi efsane filmlere adını yazdıran ünlü yönetmenimizin inzivaya çekilmesi gerekir. Onu o filmler ile anmamız daha yerinde olur. Yoksa Pedro Almodovarın Dönüş(Volver) filminin taklidini andıran bu tarz filmleri ile şanına leke düşürmekten başka birşey olmaz. Filmin elle tutulur tek yanı Eskişehirin güzel ve modern ortamı. Film feminen duygulara fanatizm derecesinde yaklaşımı ile inandırıcılıktan yoksun.