Asıl saygsızlığı tanımadığım bir film eleştirene saldırarak filmin yönetmeni yapmıştır. Filme gelince izlemeye bile gerek yok, yalan yanlış bilgiler mevcuttur. Said-i Nursi, Atatürk ile görüşmemiştir. Üstelik Atatürke nasihat vermektedir(?). Sadece mektuplaşma söz konusu olmuş. Kürt Teal-i cemiyetine üyeliği de(eğer film objektif bir biyografik film ise ve nötr yorum yapılacaksa) filmde bir köşeye oturtulmalıyıd. Söyleyeceklerim bitmez. 100 üzerinde -100 puanımdır.
prodüksiyon ve oyunculuk açısından zayıftı, fakat yıllarca suskun kalmış belli bir kesimin böyle bir yapıma imza atması sevindirici. umarım devamı gelir.
Film güzel olmuş ama inanılmaz uzun gerçekten çok zorlandım filmin sonunu getirene kadar.ne gerek vardı ki 1 de girdik 4.15 te bitti film.Anlamadığım yerleride var ama genel olarak iyi olmuş diyebilirim
Şimdiye kadarki en çok izlemeyi istediğim filmlerden bir tanesi. Ülkemizde yakın zamanda yaşamış bir dahinin gerçek yaşam hikayesini kim merak etmezki. emeği geçenlere teşekkürler. mutlaka izleyin
çok güzel bir film yalnız biraz gerçeklerle alakası yok... tarihte atatürk ile buluşması yokmuş. sait nursinin birebir hayatını anlatmıyorlarsa bu film nasıl sait nursinin hayatı olabilirki? tamamen saptırmalarla yalnış anlatımlarla insanları yalnış yönlendiriyorlar... çünkü insanların çoğu zaten önyargılılar...
Türk sineması yapıtlarını genel olarak, ABD filmleriyle karşılaştırdığımızda zaten hep geride kaldığını görüyoruz,bu sebeple senaryo ne kadar iyi de olsa bizdeki filmler çok iyi olmuyor,yine de türk sinemasının son yıllarda bir hayli mesafe aldığını da görmekteyiz.Bu sebeple hür adam senaryosu ne kadar zenginde olsa bir ABD yapımının yerini tutmuyor,keşke böyle bir film Amerikalılar tarafından yapılsa idi,o zaman bu film hakettiği beğeniyi layıkıyla alırdı,ama yine de bütün bunlara rağmen film güzeldi.
Bazı kişiler vasat çok kötü gibi kelimeler kullanmışlar. Ortada bir film var. Harcanan bir emek var. Saygı duyulması gerekilir. Film hakkında kötü eleştiri yapan arkadaşları emeğe saygıya davet ediyorum..
harika film başka nasıl anlatılabilirdiki gerçekler.tarih acı veya tatlı ama gerçek gerçektir.gerçekler acı verir.yapacak bişey yok allahın takdiri.bu film ile görüldükü şeyh sait ile said nursi ayrıldı gerçek görüldü.
Film ve verdiği mesajlar son derece iyi başroldeki şahsın performansı muhteşem ancak diğer rollerdeki oyuncu seçimleri yanlış ve kötüydü, başrol performansı, konusu, bize birşeyler verdiği için 8 veriyorum.