spawnofear
7 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Emeklerinize, yüreklerinize ve ellerinize sağlık süper bir film...Mutlaka izlenmeli, her evde bulunmalı dvdsi, o kadar abartılacak bi Atatürk sahneside yoktu. Medyanın her zamanki gibi abartması
kesinlikle izlenmesi gerekli bir film. Bazı arkadaşlar çok ağır eleştirmiş. Film daha objektif çekilebilirdi ve bu Saidi Nursiden bir şey eksiltmezdi. bir ikinci eleştirim konuya hakim olmayan bir insanın filmin akışınca parçaları bütünleştirmede zorlanacağını düşünüyorum. üçüncü sevmediğim m. tanrıseveri filmin sonunda oyuncu olarak görmemdi. bunları geçersek İnsanın kendine ve kendinden olan değerlere saygısının en önemli temsilcileriden birinin beyaz perde de bu değeri bizlerle paylaşması çok güzel. İnsan düşünüyor harbiden yönümüzü batıya çevirip özümüzü küçümseyip düşmanlaşarak nereye varmaya çalışıyoruz. Ve sinamada kendimizden birilerini görünce koşullanmış bir şekilde neden basit görüyoruz.. ilk cümlemi tekrar kuruyorum herkesin izlemesi gereken bir film.
Bazı figüran ve oyuncuların performansları yetersiz olmasına rağmen aşırı olumsuz eleştiri almayı haketmeyen bir yapım olduğunu söylemek gerekiyor. Müzikler kaliteli, mekanlar da öyle. Elbette yetersiz yönleri de var. Mesela başrol oyuncusunun makyajı. Biraz daha yaşlı gösterilmeliydi. Aldığı puanı hakettiğini düşünüyorum.
ster sevin ister sevmeyin ama milyonlarca "mümin" tarafından asrın müceddidi kabul edilen , dünyanın dört bir tarafına yayılmış bir hareketin öncüsü olan ve eserleri artık onlarca dile çevrilmiş ve sizin gibi bu topraklarda doğmuş bir Anadolu insanı Said Nursiyi anlatan bu filmi mutlaka izleyin.Nefret etseniz bile izleyin.Korkmayın büyülenmezsiniz, bu filmi izlediniz diye nurcu felan da olmazsınız merak etmeyin.Filmin eleştiricek yönleri yok mu var tabi ama gene de bence Hür Adam en iyi türk filmleri arasına girmiştir bence.Yani Braveheart,matrix,godfather gibi bir başyapıt değil ama ilk kez böyle bir film yapılması dikkate alıncak olursa ileride daha büyük bütçelerle ve oyuncularla bir başyapıt da çekilebilir.Herkesin emeğine sağlık diyorum.Bi de filmi izlemeden, tüm cehaletlerini ortaya saçarak yorum yapan arkadaşlara onun bir sözüyle sesleniyorum ""İslamiyet güneş gibidir, üflemekle sönmez; gündüz gibidir, göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan, yalnız kendine gece yapar."
Burdaki çoğu olumsuz yorum ilgisizlik ve sevgisilikten kaynaklanıyor. Üstadı seven bir insanın mutlaka izlemesini tavsiye ederim. Zira gerçeklere birebir sadık kalınmış. Rejime olan muhaliflik ise 1960ve 1980 lerde hiç görülemiyecek cisten gerçeken. bu beni oldukça şaşırttı.
filmi izledim. çok güzel film olmuş. filmde abartılı hiçbir şey bulmadım. herşeyi olduğu gibi anlatmışlar. bütün sahneler yaşanan olayları anlatıyor. filmdeki herşey zaten Bediüzzaman Said Nursi hz. nin tarihçei hayatını okuyanlar biliyordur. tebrik ediyorum güzel film olmuş.
gerçek hayatına sadık kalındıysa düşünmeyen yığınları düşündürür diye düşünüyorum.şu da var ki birbirine yakın olmayanlar birbirini taklit edemez.yapmacık halleri göreceğiz demekk ki çünki üstada yakın kim ola...
Açıkcası bu kesimin fikirllerini benimseyen biri değilim, arkadasımın ricasıyla gittim ve ilk bölümde sıkılır gibi oldum ama sonra toparladı ve ortada hakikaten bir dava olduguna inandım, ismini duydugumda suratımı astığım bu yüce şahsiyetin artık hayatını okumak istiyorum, önyargılı olmadan ve filmi seyretmeden lütfe saçma seyler yazmayalım evet oyunculukta sıkıntı var özellikede yönetmenin oğlunun oynadığı rol fazlasıyla sırıtıyor, ama güzeldi kesinlikle seyredin.