Hür Adam
2,7

Esmer-Sultan
Esmer-Sultan

8 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Bu filmin şovenizmle vs fanatik duygularla hiçbir alakası yok. Nedense sağ düşüncede olan insanların yaşadıkları zulümlere hep yalan veya abartma şeklinde bakılır, görmezden geliniyor. Ki üstad hep asayişin korunması için çalışmıştır, kimse intikamımı almasın diyor. Artık aşın kendinizi...Haber bulamadığı için TV kanalları o yzden bu kadar düştüler bu filmin üzerine.. Gerçekler acıdır.. Filmde bazı aksaklıklar olsada güzel bir film. Yönetmenin eline sağlık..
dosto21
dosto21

6 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Umarım gerçek sırf bazı kesimlerin tepkisini çekmesin diye çarpıtılmamıştır(gerçi o zaman da türk sinemalarında gösterilmez) böyle büyük bi adama yakışır bi film olsun.Bu arada böyle bir insanı sevmek için belli bi kesimden olmaya gerek yok hayatını gerçek anlamda araştıran herkesin onu seveceğine şüphem yok.saygılar.
bestflasher
bestflasher

3 Ocak 2011 tarihinde eklendi
o kadar uzun ve verimli bir hayat 3 saatte anlatılmaz ama yine de güzel bir film olacağa benziyor. medyamız her ne kadar atatürk ile ilgili sahnelere odaklanacak olsa da, herkesin tarihin gizli kalmış sayfalarını görmesi açısından izlemesi gerekli film...
mco-2
mco-2

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

30 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Bu yorumu yazmadan 150 kadar yorum okudum. Bu tarz filmlerin taraftarları olduğu gibi karşıtları, hatta düşmanları oluyor. Biyografi ve tarih konulu film çekmek oldukça maliyetli ve zor bir iş.
Kısaca film yorumum: Bediüzzamanın hayatını okuyan birisi olarak tabiki zevk aldım. Filmde yansıtılabilen Said Nursi Hz. gerçeğinin 1/10 bile değil. Her şeyin ilkini yapmak zordur. Bundan sonra Bediüzzaman filmi yapacakların işi zor. Zira bu filmin çıtasını aşmak zorundalar. Bediüzzaman filmi 20 senedir hayal edilen bir filmdi. Bu açıdan Mehmet Tanrısever beyi takdir ediyorum.
Filme 73 yaşındaki babamı biraz teşvik ederek götürdüm. "Benim bu yaşta ne işim var sinemada" dedi. Salonda 75 yaşında birisini görünce şaşırdık. Hele film bittiğinde göz yaşlarıyla salonu terkederken âmâ (kör) birisini gözyaşlarıyla görünce anladık ki taraf olanlar gereğini hakkıyla yerine getirmeli.
Böyle filmlere daha filme gitmeden kötüleyen, içlerindeki hazımsızlığı, nefret, kin ve irini sinema sitelerindeki yorum sayfalarına boşaltanlara karşı biz onların tarzıyla cevap vermeyiz. Milli şâir Mehmet Akif Ersoya Mısır sürgününden dönünce sakalından ötürü hakaret etmek isteyen birisi.
- "Akif bey ayıya dönmüşsünüz" demiş. M. Akif merhumun cevabı ne güzeldir:
- "Olur o zaman başka yöne döneyim" diyor.
Bu arada filme gidip seyreden ve yorum sayfasına da nezaketle beğenisini veya eleştirisini yapanları tenzih ediyor ve teşekkür ediyorum.
Bugünlerde hakkında yapılan dizi ile de çok konuşulan Muhteşem Osmanlı Sultanı Kanuni S. Süleymana İran şahı (afedersiniz) pisliğini hakaret amaçlı Osmanlı sarayına gönderiyor. Kanuni ise cevaben aynı sandığa lokumlar koydurup gönderiyor. İçine de bir not yazılıyor:
-"Herkes misafirine yediğinden ikram eder."
Zannediyorum bazıları açıktan dine mukaddesata manevi değer ve şahsiyetlere açıktan hakaret edemiyor. Hür Adam filmini bahane ederek Bedizzaman Said Nursiye veya dindarlara içindekileri kusuyor. Böyle filmler bir manada turnusol kâğıdı gibi kimilerinin rengini ve niyetini ortaya çıkarıyor.
Hz. İbrahimi Nemrut ateşe atıyormuş. Tam bu sırada bir kuş ağzında bir çöp, odunların üzerine atıyor. Ne yapıyorsun deniyor. O da ateşi harlatmaya çalışıyorum. Bu çöple mi?
Kuş -"Çöpün ateşe belki faydası olmaz. Ama ben İbrahimin yanmasını istiyorum.
Bir başka kuşta gagasında bir damla suyu ateşin üstüne bırakıyor. -"Bir damla su ile ateş söner mi?"
O da -"Söner mi bilemem. Ama ben de İbrahimin yanmasını istemiyorum" diyor.
Hikâyede İbrahimin yanmasını isteyenlerle istemeyenler belli. Yorumları okuyunca siz de az çok anlıyorsunuz. İbrahimin yanmasını isteyenler sanki kıyamet günü şeytanın benim için ne yaptınız? Sorusuna cevap hazırlarcasına yaptıkları ortada.

Sözün burasında İbrahimin yanmasını istemeyenler akl-ı selimle düşündüklerinde yapmaları gereken bir şeyler olduğunu göreceklerdir. Zira ahirette bizlere de sorulduğunda cevabımızın altı dolu olmalıdır. Bu film için de en azından yapmamız gerekenler var.
olmezali1987
olmezali1987

14 Ocak 2011 tarihinde eklendi
ya arkadas film zaten görsellik için çekilmedi ki zamanında o buyuk islam düşünürünün çektiği sıkıntıları anlatmak için yapılmış ve son derecede başarılı olunmuş bence. tavsiye ederim biraz hayatın gerçeklerine bakmak lazım bu insan sadece inancı yüzünden ömrünün büyük çoğunluğunu sürgünlerde geçirmiş yoksa detaya inersen tabiiki kusur bulursun önemli olan konuyu ve filmin vermek istedi mesajı anlamak!
Presanat
Presanat

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

24 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Bence filmin sinematografik yaniyla ilgili yeterince yorum yapildi. Belki bu film icin daha fazla dikkat edilmesi gereken B.Said Nursinin filmdeki sozleri, e.g. Ankaranin kafasini cok karisik gordum, Aklin nuru fen bilimleri + Kalbin Nuru din bilimleri = İkisinin birlesmesinden hakikat ortaya cikar. Enfes suzme ozetler.
edwardcullen-2
edwardcullen-2

9 Şubat 2011 tarihinde eklendi
ya fılmı ızlıyım dedım bı baktım hıcbır büyük sınemada yok..yok eyupte yoksılıvrıde..yanı anlam vermek mumkun degıl nedır bu korku bu telaş..alt tarafı bı düşünürün hayatı..bu fılmı ızleyıp herkes gaza gelıp nurcu mu olcak..ınsan emrak edıo ızlemek ıstıo ama anlamsız bır korkuyla fılme gıtmek zorlastırılıo..bu cok yanlıs cook
yabanci
yabanci

15 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Oyunculuk daha iyi olabilirdi.İşte o zaman unutulmaz bir film olurdu. 7/10
Serdar K
Serdar K

8 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Çok güzel bir yapıt. Keşke yeteri kadar finans desteği alsaydı da söylenemeyip aktarılmayan bazı gerçekleri de çekimlerde gösterilseydi.
ydnskc
ydnskc

filmi cuma günü seyrettim
üstadımızın 80 küsür yıllık hayatını 160 dk sığdırmak elbette çok zor
filmin konusu olacak bir çok olay var
sadece barla kısmı bile bir film konusu olabilir.
bu yüzden film yerine kaliteli bir dizi çekilse 20-30 bölümkük daha ilği çekebilir.

filim ise bende fena değildi
dahada güzel olabilirdi elbette
üstadımızın hayatını bilmeyen biri seyretse filimden sıkılma ihtimali var
ama yinede güzel filimdi birdaha seyretmek için tekrar gidecem not gidecekler için üstadın hayatını kısaca bir gözden geçirsinşer
cumhur07
cumhur07

14 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Türk sineması yapıtlarını genel olarak, ABD filmleriyle karşılaştırdığımızda zaten hep geride kaldığını görüyoruz,bu sebeple senaryo ne kadar iyi de olsa bizdeki filmler çok iyi olmuyor,yine de türk sinemasının son yıllarda bir hayli mesafe aldığını da görmekteyiz.Bu sebeple hür adam senaryosu ne kadar zenginde olsa bir ABD yapımının yerini tutmuyor,keşke böyle bir film Amerikalılar tarafından yapılsa idi,o zaman bu film hakettiği beğeniyi layıkıyla alırdı,ama yine de bütün bunlara rağmen film güzeldi.
Quanttum
Quanttum

20 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Film ve verdiği mesajlar son derece iyi başroldeki şahsın performansı muhteşem ancak diğer rollerdeki oyuncu seçimleri yanlış ve kötüydü, başrol performansı, konusu, bize birşeyler verdiği için 8 veriyorum.
kayzer-2
kayzer-2

17 Ocak 2011 tarihinde eklendi
kesinlikle izlenmesi gerekli bir film. Bazı arkadaşlar çok ağır eleştirmiş. Film daha objektif çekilebilirdi ve bu Saidi Nursiden bir şey eksiltmezdi. bir ikinci eleştirim konuya hakim olmayan bir insanın filmin akışınca parçaları bütünleştirmede zorlanacağını düşünüyorum. üçüncü sevmediğim m. tanrıseveri filmin sonunda oyuncu olarak görmemdi. bunları geçersek İnsanın kendine ve kendinden olan değerlere saygısının en önemli temsilcileriden birinin beyaz perde de bu değeri bizlerle paylaşması çok güzel. İnsan düşünüyor harbiden yönümüzü batıya çevirip özümüzü küçümseyip düşmanlaşarak nereye varmaya çalışıyoruz. Ve sinamada kendimizden birilerini görünce koşullanmış bir şekilde neden basit görüyoruz.. ilk cümlemi tekrar kuruyorum herkesin izlemesi gereken bir film.
topalsolucan34
topalsolucan34

8 Ocak 2011 tarihinde eklendi
Bu tarz filmlerin geleceği adına umut verici
artanis-2
artanis-2

30 Aralık 2010 tarihinde eklendi
Zaten böyle şeyler anca filmlerde olur xD