Son Ders: Aşk ve Üniversite: Kullanıcı yorumları - Sayfa 2
Son Ders: Aşk ve Üniversite
3,9
arsev17
5 Aralık 2008 tarihinde eklendi
İyi bir sinema izleyicisi olan herkesin izlemesi gerek diye düşünüyorum, ama başlangıçtaki yağmur sahnesi başka bir arkadaşında yorumunda değindiği gibi olmamış. Üstelik bu filmin başındayken çoğu insanı uzaklaştırabilir. Film çok güzel olsa da başlangıç kötü, becerilememiş... Yağmur ve romantizm daha iii değerlendirilebilirdi. Her şey bir yana, hocanın öğrencilere uyguladığı anketle kurşun gibi hafızama girdi. Kimin cep telefonu var? kimin iki tame cep telefonu var? kimin taşınabilir mp3 çaları var? kim 18 yaşını geçti? kim oy kullandı? Teşekkürler Türkiye. Bu sahne bile devleştiriyor filmi, çok orjinal ve mesaj yerinde. Sanata önem verenler lütfen izleyin. Eleştirilecek yanları olsa da Türk sinemasında altın değerinde bir film.
ben anladım kı turk sınemasının gelısmemesını yapımcılara turk oyunculara baglamamalıyız..şu yorumlara bakıyomda çoluk çocuk yazmış dıyorum...bu fılme ıyı nasıl denır ki???hıc teknık yok..zaten gorsellık olamaz ya?? ama kardesım barı dram fılmı cekebılsek..sacma sapan komunıst solcu muhabbetlerı oda berbat dızı oyunculuklarıyla oldurulmus ..bu anlamda bahoz fırtına fılmı daha gercekçi. senaryo ayaklar altında basıt 4. sınıf dizi senaryosu..eglencelı degıl.etkıleyıcı degıl..nesı süpermiş??? 5 puan ...
etkileyici... güzel mesajları olan, düşündüren, sarsan bir film olmuş. kesinlikle dramı komedisinin önüne geçiyor. eleştireceğim yanı ise şu: ulaş ve deren o kadar çabuk birlikte oldu ki, hangi ara deren de aşık oldu ben kaçırdım sanırım. ikisinin arasındaki ilişki bence daha iyi verilmeliydi. hep ulaşın tarafını izledik, ulaş konuşmaya başlar başlamaz da çok kısa bir zaman içinde sevgili oluverdiler. derenin hislerini tam da aktaramadı film yani bence.bunun dışında gerçekten başarılı bir film. küresel ısınmaya bile değinmiş, eylem yapıyorlar da noluyor, holding sahipleri kapatıyor işte üstünü, arkaları geniş ya... kadro süper, oyuncular bir numara. iyi seyirlik bir film. 8/10
?İlk dersimiz kimsenin buradan alınacak derse ihtiyacı olmadığı?Şimdiye kadar bir çok film izlemiş birisi olarak beni bu kadar etkileyen,duygulandıran ve ağlatacak seviyeye getiren ender filmlerden bitanesi; Son Ders Aşk ve Üniversite...Bir çok konuya abartıya kaçmadan müthiş bir hikaye ile çok başarılı bir şekilde değinilmiş.Oyunculuklar,müzikler,sahneler ve verdiği müthiş final dersiyle mükemmel bir film.Hiçbirşeyi özellikle de bu filmi izlemeyi ertelemeyin..10/10
Sinemada gösterimde olduğu sırada nasıl olurda bu filmi teğet geçip bir çok işe yaramaz filmi izledim diye kendime kızdım.Dün akşam izledim, izlerken bi yandan kahkahalar atarak güldüm, diğer yandan hüzünlendim, sevindim, moral buldum. Gerçekten görülmeye değer, son yıllarda yapılmış en güzel Türk filimlerinden birisidir.
İzlediğim En iyi Türk filmlerinde ilk 5 e çok rahat girer...Tek kelime ile şahane olmuşİçimi acıtmayı çok iyi başardı , verdiği mesajda çok anlamlı...Geçmişteki bazı anlamlı olayların günümüze yansımasıda diyebiliriz bu film için...Ortalama 7,2 verilmiş bu film için çok şaşırdım ben 10 puan verdim bi kusur bulamadım.Zevkle ve Anlayarak izleyin...
Açıkça söylemek gerekirse, son dönemlerde yapılmış en dramatik türk filmlerinden biri.. Müthiş bir etkileyici yönü var. Mutlaka seyredilmesini tavsiye ederim. 10/9
Filmi henüz göremedim ama Amerikan yapımı 'Dead Poets Society' (Ölü Ozanlar Derneği) filminden bayağı esinlendiklerini düşünüyorum. Çoook uzun bir zamandır sinemada Türk filmi görmediğim için (çünkü Türkler’in film yapmada çok başarısız olduğunu düşünüyorum) bir de Ferhan Şensoy’un aşkına, filmi görmek istiyorum. Umarım hayal kırıklığına uğramam ve Türk filmleriyle ilgili kötü düşüncelerim değişir.
İnsanın yüreğine dokunan sıcacık bir film olmuş..Eksikleri yok mu tabii ki var..Ama bazı saçma sapan amerikan filmlerini izleyeceğinize bu filmi izleyin bence..