Hesabım
    Takiye: Allah’ın Yolunda
     Takiye: Allah’ın Yolunda
    7 Mayıs 2010 Sinemada | 1s 35dk | Dram
    Yönetmen Ben Verbong
    Oyuncular: Stipe Erceg, Susan Anbeh, Erhan Emre
    Orijinal adı Takiye: Allah'ın Yolunda
    Üyeler
    1,9 65 Puanlama, 15 Eleştiri
    Beyazperde
    2,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Filmde gerçekte Avrupa'da çok yaygın bulunan İslami yatırım şirketlerinden birine tüm parasını kaptıraran bir ailenin dağılması konu ediliyor.

    Metin, bu şirketlerden biri olan JİMPA'ya tüm parasını yatırmış ve hatta yakın çevresini de ikna etmiştir. Büyük vaatlerde bulunmuş olan JİMPA isimli bu şirket, paraları topladıktan sonra iflâs eder, yöneticileri ortadan yok olur. Para yatıran birçok kişi Metin'den hesap sorar. Bu tip islami yatırım şirketlerine inanıp paralarını yatıran yüzbinlerce aile gibi kendi ailesinin de tüm birikimi bir anda yok olmuştur. Metin'in olayları çözmek için başladığı yolculuğu onu hiç tahmin etmediği gerçeklerle yüzleştirecektir.

    Metin'in kayınpederi olan Hoca, Metin'i uyarır. Aslında Hoca söylediğinden daha fazlasını biliyor gibi görünmektedir.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,0
    Yetersiz
    Takiye: Allah’ın Yolunda

    Takiye: Allahın Yolunda

    Yazar: Murat Tolga Şen
    Sinemacılarımızın cesur olduğu söylenemez. 70'lerde Don Kişot misali yel değirmenlerine saldıran Yılmaz Güney ve ondan etkilenen bir avuç sinema insanını saymazsak güncel meselelerden ısrarla uzak duran ve 80'lerdeki kadın filmleri gibi, olmayan dertleri aktardığını zanneden bir tayfanın cılız çığlıklarından fazlası yoktur. 12 Eylül 'ün, üzerinden 30 yıl geçtikten sonra ancak deşilebilmesinden de bellidir bu. Oysa sinemanın eğlendirmekten başka amaçları ve gücü vardır. Ne yazık ki bu güç çoğu zaman kamuoyunu provoke etmek ve yönetmek için kullanılır. Neyse ki bu defa amaç farklı ve samimi... Yapımcılığını bir Türk, Alman ortaklığı olan Film Fabrik'in üstlendiği, yönetmenliğini ise TV'ye yaptığı işlerle tanınan Ben Verbong'un üstlendiği Takiye / Allah'ın Yolunda, öncelikle çok doğru bir zamanlamaya sahip. Bir nevi "uyandırma ve bilgilendirme servisi" olma amacı güden film, finale doğru ki

    Fragmanlar

    Takiye: Allah’ın Yolunda Dublajlı Fragman 1:38
    Takiye: Allah’ın Yolunda Dublajlı Fragman
    3.433 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Stipe Erceg
    Rolü : Numan
    Susan Anbeh
    Rolü : Sabine
    Erhan Emre
    Rolü : Metin
    Ali Sürmeli
    Rolü : Hoca

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

    Takipçi 2.129 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    13 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Rutkay Aziz, konuşturmuş gene oyunculuğunu...
    Ismail S
    Ismail S

    Takipçi 133 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    17 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Aslında çok cesur bir yapım.Günümüz gerçeklerinden birini tam olarak olmasa da anlatmaya çalışıyor.Bana biraz da Deniz Feneri skandalını hatırlattı,tam olarak olmasa da.Biliyorum ki, birçok kişi büyük bir çoğunluk filmin isminden dolayı, hikayesinden dolayı filme önyargıyla yaklaşıyor.Ama artık kaçmak da bir yere kadar.Tek çekincem Takva nın başına gelenlerin bu filmin de başına gelmesiydi.Şu anlık öyle bir ...
    Devamını oku
    turan
    turan

    Takipçi 129 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    1 Eylül 2011 tarihinde eklendi
    Güzel konu son yillarda yasanan olaylar çerçevesinde ama yabanci yönetmen o tesiri verememis. Film dini film olarak baslayip birden casus filmine dönüyor. Dönemiyor:) arada kalmis bir film
    gokhansld
    gokhansld

    Takipçi 144 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    6 Mayıs 2010 tarihinde eklendi
    Konusu bazı kesimleri rahatsız edebilir.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Tiglon
    Yapım yılı 2010
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2010, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2010.

    Yorumlar

    • Orhan D.
      asıl pisliği yaptığın yorumla yapıyorsun. Din de soygun olmaz olursa zaten din olmaz. Sen ideolojik yorumlarını burda yapma. Burası film sitesi. Film ile ilgili bilgin varsa filme dair yorum yap.
    • Orhan D.
      Senaristin bizatihi kendisnin takiye yaptığı bir yapım olmuş. Dini ritüele kısmen yabancı olan senarist Jetpa ve Yimpaş vakalarını Jimpa ile özdeşleştirerek antiİslami bir kurgusal yapımla karşımıza çıkıyor. Okey dini istismar eden veya statükonun destekçisi konumunda olan ve ülkenin kaymağını yıllardır yiyen tekelci zihniyetin karalama kampanyası ile yok olan Jetpa, kombassan ve yimpaş gibi yeşil sermaye diye adlandırılan bir takım gruplar vardı. Fakat filmde oluşturulmaya çalışılan gözükara katliam yapan mafyavari holding grupları kelalaka..... Zaten filmde Rutkay Aziz ismini görünce içimde haklı bir önyargı doğmuştu. Filmi seyredince İslam karşıtı bir film olduğuna emin oldum.
    Back to Top