Azeroth
10 Nisan 2010 tarihinde eklendi
Film kesinlikle 13 yaş altına hitap ediyor. O kadar gülünç ve saçma sahneler vardı ki hamdi alkanın elinden çıktığı çok belli oluyordu.İlk 20 dakika hayatımda izlediğim en saçma sahneler ve replikler barındıran bir film olarak hafızama geçti bile.Askerde izlediğim bütçesiz belgeseller bile çok ama çok daha etkileyici ve hatasız yapımlardı.Ama ilköğretim öğrencilerinin düzeyine çok rahat inmiş bir yapım olmuş, bu yüzden onlara önerilecek en doğru yapım budur.Çocuklarınızı alıp gidin derim. Ama sakın kendiniz için gitmeyin, çok ama çok içinize oturur bu filme para vermek...Kendim için 1 puanı zor hakediyor ama çocuklar için 7-8 puan lık bir film...
film fena değilde neden halit ergenç oynuyorki atatürkühiç benzemiyor atatürke seside etkileyici değil ve oyunculugu cok kötübaşka oyuncu bulamadılar mı??
Halit Ergençi öven arkadaş, biraz yapılan işle ilgilense de önyargılarından kurtulsa çok iyi olacak. Atamızla ilgili çekilen en iyi film buysa yazıklar olsun. Halit Ergenç bir kere ne oyunculuğu var ki bu rolü ona veriyorlar gözü kara bir biçimde.
Arkadaslar kesinlikle gidilicek bi film değil;ne belgesel tarzında yapabilmişler ne de film tarzında.Extra bilmedimiz bişey anlatsa gene gidilir ama anlatılanlar ortaokul bilgilerimizi geçmiyo.Hadi para neyse ama gerçekten zamana yazık!Atatürk gibi herşeyinden film çıkarılabilicek yüce bi şahsı niye böle kötü filmlerle anlatıyoruz anlamıyorum.Bence önüne gelen Atatürk filmi yapmamalı.Buna bi sınır getirsinler...
beklentilerim çok fazlaydıııı.ilk öğretim öğrencilerine tarih dersi için hazırlanmış bir sunummmmm.buna sinema demek inanın çok güç :( :( tabiki emeğe ve ATAma saygızıslık etmek değil amacım. sinema filmi bu şekilde olmamalıydı birazda biz seyirciler düşülsünnnnn!!!!
Film, birbirinden kopuk ve yüzeyel parçalardan oluşuyor.En bilinen konular en basit şekliyle anlatılmış.Bir Kurtuluş filmi gibi tüylerimizi diken diken etmiyor.Aralardaki çocuklar maalesef doğallık ve sempatiklikten biraz uzaktı.Fakat film ilkokul düzeyindeki çocuklar için faydalı olabilir.Hatta onlarda, tarihimiz ve Atatürk hakkında yeni bir merak he heyecan uyandırabilir.Ve de tavsiye ederim.Çetin Tekindor, her zamanki gibi müthiş..
Konu iyi,senarist alanında kendini ispat etmiş geriye sadece yönetmen kalıyor işte o büyük problem'Yönetmen şimdiye kadar ne yapmış bence bir bakın??Arka sıradakiler diye bir dizi çekiyor her hafta komedi..insanın inanası gelmiyor çocuk sınıfta saçları uzunken tenefüse çıktığında çocuğu traş olmuş vaziyette görebiliyosunuz ve daha bunun gibi bir çok örnekleri var yani..Yani kısacası YÖNetmen FİYasko..Şunu da sölemeden edemeyecem insanlarının malesef ki bir kısmı hatta büyük bir kısmı Atatürkü çok sevdiğinden filmini çekmiyorlar Amaç ÇOK Duygusal..Eğer Atatürkü o kadar çok seviyorlarsa filmin gelirini mehmetçik vakfına bağışlarlar o zaman doğru amacı ortaya kaymuş olurlar..Üzgünüm ama bedava bilet verseler yinede izlemem..Bu tarz zihniyetlere prim vermem..
Gittim.Bir belgeseli andıran çocuk ve gençliğe yönelik sade bir film.Ve bu ulusun kahramanlığının hikayesinin ders tadında naif bir anlatımı.Canladırmalar çok başarılı olmasada Atatürk ün çocuk sevgisinin anlatıldığı sahneler yürekleri zorladı...Tarih ve gerçeklerin yalın hali için çocukların ve genç kuşağın izlemesi gerek.Cumhuriyetin kıymetini görmek adına...
Bu filmin fragmanını geçen sinemada izledim. Ama gördüğüm en kötü Atatürk makyajı olmuş. Gerçekten çok başarısızdı. Halit Ergecin gözüktüğü her sahne komik gözüküyordu. Halit Ergenç o makyajla Atatürk den çok bir zamanlar bir reklam vardı adam trafik canavarına dönüşüyorudu araba kullanırken aynı ona benzemiş. Filmin içeriği hakkında bir yorum yapmam yanlış olur. Fakat fragman filmi hiç de ilgi çekici kılmıyor. Benden söylemesi.
Yapılan en büyük yanlışlık bence 1 - 2 saatlik filmlere Atamızın hayatını sığdırmaya çalışmaları çünkü herkesin beklentisi farklı oluyor ve bu sürede Gazi Paşa nın tüm hayatını değil en önemli olayları bile çok hızlı geçmek zorunda kalıyorlar ve bu da benim gibi birçok izliyiciyi tatmin etmiyor. Yazar ve yapımcılardan ricam Gerçekten derinlemesine ve daha ayrıntılı bir Atatürk filmi yapmaları ki buda ancak seri yapıldığında mümkün olur umarım sesimi duyarlar. Filme gelecek olursam ben memnun ayrıldım ve iyi ki gitmişim dedim HERkese TAVsiye EDErim. Filmde Atatürk den bahsediliyor özel yaşantısından değil özellkile buna dikkat edilmiş.