hknbz83
14 Şubat 2010 tarihinde eklendi
ya arkadaş,bu kadar köklü bi yazarın kötü bi senaryo yazacağını düşünmüyorum fakat şu oyuncu seçimlerine dikkat etseler bence çok daha iyi olacak...Dizilerden tuhaf tuhaf karakterleri çıkarıp oynatıyorlar böyle yapımlarda.Karakter hiç benzememiş..Turgut Özakman`ın Cumhuriyet,Kurtuluş gibi eslerinde Atatürk`ü Rutkay Aziz canlandırmıştı..Bu seçim çok yerindeydi..Hala Rutkay Aziz`in oyunculuğu aklımdadır..Böyle oyuncular ve köklü insanlar seçilmeli diye düşüünyorum.Zaten son zamanlarda herkes Atatürk filmi ya da belgeseli yapılıyor..Gerçeğe en yakın ve farklı olmalı..Bu yüzden daha bi özen gösterilmeli..
arkadaşım yapılan şey e saygı duymayı hiç mi bilmiyorsun sen atamızı hatırlatmak ona dair şeyleri hatırlatmak için yapılan şey e hakaret etmeye ne senin nede kimsenin hakkı yok atamız a dair yeni bi eser daha çok güzel emegi geçen herkese teşekkürler
Filmi oğlumla beraber izledim. ilk defa bir filmi birlikte sıkılmadan izledik. Birlikte duygulandık, gururlandık. Turgut Özakmanın eline sağlık. İnşallah böyle filmler çoğalır. Bazı kısımları daha iyi olabilirdi. Ama hiç sıkılmadan izlediğim bir film oldu. Film diyorum ama aslında belgesel öğeleri çoğunlukta olan bir yapım olmuş. Adı gibi bir ders, ama sıkmayan ders. Emeği geçen herkese teşekkürler.
filmi öğrencilerime nasıl izletebilirim diye planlar yaparken, yüzünde kilolarca boya varmış izlemini veren berbat makyajlı Halit Ergençi görünce kararsız kaldım. bi de "ingiltereden geldi makyözler, 5 saatuğraştılar demezler" mi?
dün akşam çok büyük heyecanla gitmeme rağmen beni hayal kırıklığına uğratan,aradaki tarih sahnelerinin fondaki uyumlu müziğiyle uyanık kalabiliyorken bir anda çetin tekindor ve çocukların sahneye girişiyle tekar uykuya meylettiren,Halit Ergençin gerek makyajı gerekse hal ve tavırlarıyla Atatürk karizmasından ne kadar uzakta bir duruş sergilediğini Atatürkün kendisinin yer aldığı sahnelerde daha iyi anlaşıldığı-zaten aynı olamaz da bari hiç olmamış dedirttirmeseydi-bitse de gitsek modundan beni çok da uzaklaştıramayan bu yüzden üzen film..daha ne diyeyim?
Son zamanlarda çekilen en başarısız Atatürk filmi olmuş. Makyaj bir felaket, çocuklar sanki uzaydan gelmişte kurtuluş savaşı başarılarını, Atatürk ün cumhurbaşkanı olduğunu hayatlarında ilk kez duymuş gibi sevinmeleri çok samimiyetsizlik yapmacıklık yaratıyor.ordan oraya atlayan konular kopukluk yaratıyor. tamamen öğrenci kitlesini hedef alan bir filim de net anlatımların olmaması üzücü. 2 saat e sıkıştıracağız diye sıkıntı yaşayacaklarına allah aşkına artık adam gibi uzun ve tatmin edici ve bilmediğimiz şeylerin de anlatıldığı bir film yapsınlar artık. Mesela makbule den hiçbir detaylı bahsedilmiyor. tek satır. umarım daha güzel Atatürk filmlerini bir gün görürüzü
Selamlar bu bunu şikayet yada eleştiri diye algılamayın dikkatimi çektiği için söylemek istedim bende askerliğimi yaptığım için biliyorum kapalı alanda el ile selâm verilmez efendim bu heyecan olabilir elbette sonuçta paşamızın hayat hikayesi dikkat etmemiştir aras bey ama orda o kadar prodüksiyon yönetmen yapımcı vs vs var orayı kessinler iptal edıp bıde çeksinler demek istediğim koskoca GÂZİ MUSTAFA KEMAL PAŞAMIZIN o şekilde selâm verdiği görülmüştür nede duyulmuştur çok üzücü bır durum bu bunu yabancılar izlese demiceklermi yada bizden sonraki gençler atatürk bumu elle selammı verilir diye ben bır Atatürk hastası olarak bunu doğru bulmadım O'nun için biraz daha dikkatli olun bu sıradan bır dizi değil lütfen bu bize cumhuriyeti Türkiye'yi kurtaran yaşatan PAŞA'MIZ neyse daha söylecek çok söyler var ama bu kadarı yeter
Atatürk ü anlatan her filme bir umutla gitmemize rağmen herzaman hayal kırıklıgı ile çıkıyoruz...bagzen derselerde hocalarımızın bize anlattıkları bile bu filmlerden daha gerçekçi ve içten..abartılı maske makyajlar felaket ve dikkat dagıtıcı..hollywood daki yönetmenlere versek bu görevi belki tarihimizi ve atamızı bize bizden daha iyi anlatır..çagan ırmak belki bu işi başarır veya fatih akın..