Turgut Özakman gibi yakın tarihimizi en iyi araştıran bir tarihçiden daha ayrıntılı bir senaryo. Yapımcılarından da en az Çocuklar Duymasında ki harcamış oldukları bütçe kadar da olsa bir katkı beklerdik. Yönetmenliği bu konuda hiç deneyimi olmayan fakat çocuk dizilerinden ve Rayting Hamdi tiplemesinden aşina olduğumuz Hamdi Alkana bırakılması bu yapımdan iddialı bir beklentinin olmadığı anlaşılıyor. Özellikle makyaj konusunda acemiliğin had safhada olduğunu söylemek zorundayım. Halit Ergençe hiç makyaj yapmasalardı Atatürk daha çok benzerdi herhalde. Birde uğur dündar ve Tema vakfı başkanı Hayrettin Karacanın replikleri kadar abes ve gülünç birşey görmemiştim, gereğide yoktu. Fakat iyi niyetle yapılmış bir film. Her ne kadar da beklentileri karşılamasada Atatürk ile ilgili sofistike konular öğreniyoruz. Özellikle ilköğretim çağında ki çocukların tarihimizi severek izlenmesi sağlanmış. Daha iyi yapımlar bekliyoruz.
Atatürk ü anlatan her filme bir umutla gitmemize rağmen herzaman hayal kırıklıgı ile çıkıyoruz...bagzen derselerde hocalarımızın bize anlattıkları bile bu filmlerden daha gerçekçi ve içten..abartılı maske makyajlar felaket ve dikkat dagıtıcı..hollywood daki yönetmenlere versek bu görevi belki tarihimizi ve atamızı bize bizden daha iyi anlatır..çagan ırmak belki bu işi başarır veya fatih akın..
film fena değilde neden halit ergenç oynuyorki atatürkühiç benzemiyor atatürke seside etkileyici değil ve oyunculugu cok kötübaşka oyuncu bulamadılar mı??
Gittim.Bir belgeseli andıran çocuk ve gençliğe yönelik sade bir film.Ve bu ulusun kahramanlığının hikayesinin ders tadında naif bir anlatımı.Canladırmalar çok başarılı olmasada Atatürk ün çocuk sevgisinin anlatıldığı sahneler yürekleri zorladı...Tarih ve gerçeklerin yalın hali için çocukların ve genç kuşağın izlemesi gerek.Cumhuriyetin kıymetini görmek adına...
Halit Ergençi öven arkadaş, biraz yapılan işle ilgilense de önyargılarından kurtulsa çok iyi olacak. Atamızla ilgili çekilen en iyi film buysa yazıklar olsun. Halit Ergenç bir kere ne oyunculuğu var ki bu rolü ona veriyorlar gözü kara bir biçimde.
arkadaşım yapılan şey e saygı duymayı hiç mi bilmiyorsun sen atamızı hatırlatmak ona dair şeyleri hatırlatmak için yapılan şey e hakaret etmeye ne senin nede kimsenin hakkı yok atamız a dair yeni bi eser daha çok güzel emegi geçen herkese teşekkürler
Bu filmin fragmanını geçen sinemada izledim. Ama gördüğüm en kötü Atatürk makyajı olmuş. Gerçekten çok başarısızdı. Halit Ergecin gözüktüğü her sahne komik gözüküyordu. Halit Ergenç o makyajla Atatürk den çok bir zamanlar bir reklam vardı adam trafik canavarına dönüşüyorudu araba kullanırken aynı ona benzemiş. Filmin içeriği hakkında bir yorum yapmam yanlış olur. Fakat fragman filmi hiç de ilgi çekici kılmıyor. Benden söylemesi.
ya arkadaş,bu kadar köklü bi yazarın kötü bi senaryo yazacağını düşünmüyorum fakat şu oyuncu seçimlerine dikkat etseler bence çok daha iyi olacak...Dizilerden tuhaf tuhaf karakterleri çıkarıp oynatıyorlar böyle yapımlarda.Karakter hiç benzememiş..Turgut Özakman`ın Cumhuriyet,Kurtuluş gibi eslerinde Atatürk`ü Rutkay Aziz canlandırmıştı..Bu seçim çok yerindeydi..Hala Rutkay Aziz`in oyunculuğu aklımdadır..Böyle oyuncular ve köklü insanlar seçilmeli diye düşüünyorum.Zaten son zamanlarda herkes Atatürk filmi ya da belgeseli yapılıyor..Gerçeğe en yakın ve farklı olmalı..Bu yüzden daha bi özen gösterilmeli..