Hesabım
    Şeytan Tohumu
     Şeytan Tohumu
    23 Ağustos 2013 Sinemada | 1s 35dk | Korku, Gerilim
    Yönetmen Ole Bornedal
    |
    Senarist Juliet Snowden, Stiles White
    Oyuncular: Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick, Natasha Calis
    Orijinal adı The Possession
    Üyeler
    3,1 33 Puanlama, 7 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Yakın zamanda eşi Stephanie'den ayrılan Clyde zor günler geçirmektedir. Yeni hayatına adapte olmaya çalışırken bolca küçük kızı Em ile vakit geçirmektedir. Yaşadıkları yerde bie evin yanması ve ardından bu evdeki eşyaların satışa çıkarılmasıyla birlikte eşyalara göz atmak için oraya giderler. Üzerinde gizemli yazılar bulunan bir ahşap kutuyu almakta sakınca görmeyen baba-kız, kutunun evlerine gelmesiyle yaşanmaya başlayan esrarengiz olayların hedefi olurlar. Bu kutuyu bir saplantı haline getiren küçük Em, gittikçe tuhaflaşmakta ve tehlikeli hareketlerde bulunmaktadır. Babası Clyde her ne kadar kutuyu ondan almaya ve yok etmeye çalışsa da bu o kadar kolay olmaz. Stephanie'nin de durumdan haberdar olması sonrasında anne-babanın amansız bir mücadeleye atılacaktır. İçerisinde asırlık kötü ruhların ve ürkütücü mitlerin uykuya daldığı bu kutu, insanoğlunun savaştığı en tuhaf düşmanlardan birini doğuracaktır.

    Danimarkalı yönetmen Ole Bornedal'ın imzasını taşıyan filmin başrollerinde Jeffrey Dean Morgan ve Kyra Segwick yer alıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Şeytan Tohumu

    Ruhların işi gücü ‘Aile’ ile…

    Yazar: Murat Tolga Şen
    Korku sinemasının “supernatural” tarafı ‘Aile’ye dadanmaktan asla vazgeçmez. Çünkü adı üzerinde aile kutsal bir çekirdektir ve cennetten kovulmuş kötü ruhların nihai amacı bu çekirdeği parçalamaktır. Neyse ki ‘kutsal aile’yi parçalamak atomu parçalamaktan bile zordur! Şeytan Tohumu (The Possession), vasat korku filmleriyle tanıdığımız Danimarkalı yönetmen Ole Bornedal’ın Amerikan sermayesiyle çektiği yeni filmi… Başrolde fizik ve ses rengi olarak Javier Bardem’e ikizi kadar benzeyen Jeffrey Dean Morgan var. Film 2009 yılında çekilen Doğmamış (The Unborn)’un reçetesini aynen uygulayan orta karar bir korku... Eser miktarda Poltergeist esinlenmesi de mevcut ancak ona benzeyenini çekmek bol dolarlı bir bütçe istediğinden daha küçük bir hikâyesi var. Yeni boşanmış ama çocukları üzülmesin diye arkadaş kalmaya çabalayan Clyde ve Stephanie’yi tanıyoruz öncelikle. Boşanmadan sonra Clyde kendini i

    Fragmanlar

    Şeytan Tohumu Orijinal Fragman 2:24
    Şeytan Tohumu Orijinal Fragman
    20.447 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Korku Filmlerinin Lanetli Eşyaları
    Haberler - Özel Dosyalar
    16 Kasım 2018 Cuma
    Uçaklar 3D (Planes) İlk Haftasında Şampiyon
    Haberler - Sektörden
    Yılın 34. haftasında en çok izlenen film Disney'in animasyonu Uçaklar 3D oldu.
    29 Ağustos 2013 Perşembe
    Geçmişin Sırları Sinemalarda!
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Oscarlı aktör Robert Redford'un son filminin yanı sıra vizyonda bol kahkaha var!
    22 Ağustos 2013 Perşembe
    Gelecek Program: Şeytan Tohumu
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Bir efsaneden uyarlanan gerilim 23 Ağustos'ta vizyona girecek.
    21 Ağustos 2013 Çarşamba

    Oyuncular

    Jeffrey Dean Morgan
    Rolü : Clyde Brenek
    Kyra Sedgwick
    Rolü : Stephanie Brenek
    Natasha Calis
    Rolü : Em
    Grant Show
    Rolü : Brett

    İzleyici eleştirisi

    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    19 Şubat 2013 tarihinde eklendi
    Film de güzel gizem var. Bu gizem sizi sarıyor. Aslında son dönem filmlerine göre biraz daha iyi buldum. Ama sonlarında saçmalayan ve kendini yalanlayan bir film olmuş. spoiler: Hani bu şeytan sadece çocukların içine giriyordu. Sonlarında babasınında içine girdi.
    Demirtas
    Demirtas

    Takipçi 888 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    25 Nisan 2014 tarihinde eklendi
    Aynı tornacının elinden çıkmış onlarca Korku filmi çekiliyor. Birbirinin aynısı diyebileceğim kadar benziyolar birbirlerine. Aynı formül üzerine çekilmiş bu filmler insanı şaşırtmıyor. Neler olabileceğini tahmin ediyorsunuz artık. Buda o filmlerden biri. Türün meraklıları için.
    Fundalina Jolie
    Fundalina Jolie

    Takipçi 178 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    13 Aralık 2013 tarihinde eklendi
    92 dakikalık süre boyunca, tekrar sahnelerinin bolluğu ve gerilim dozunun zaman zaman düşmesine rağmen ürkütücü bir film Şeytan Tohumu. Her dini inanışta kendine özel yeri bulunan Şeytan, cin… bu filmde dibbuk adı ile anılıyor. Bu tür filmlerde kullanılan kasvet, karanlık, ürkütücü piyano sesleri ve genel gidişat ise şaşırtmıyor. Korkmak için kan görmeye ihtiyaç duymayan, karanlık atmosfer ve bu tür konulara ...
    Devamını oku
    Yaşar A.
    Yaşar A.

    14 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    2 Temmuz 2015 tarihinde eklendi
    "şeytanlı" filmleri seven herkesin KESSİNNLLİKLE izlemesi gereken bir film. Gerilim dozu yüksek bir film. Ani korkutan 2-3 sağlam sahne vardı ki özellikle Baba kızına Tevrat okuyorken aniden Tevrat'ın elinden fırlaması cidden çok iyiydi. Kesinlikle izleyin pişman olmazsınız. Son olarak sözlerimi AAAAAAABBBBBİİİİİZZZZZZUUUU diyerek tamamlamak istiyorum çünkü şeytan çıkaran adam harikaydı.

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Yönetmen Hakkında

    Danimarkalı yönetmen Ole Bornedal gerilim ve dehşet dolu bir filmle Amerika'daki sinema macerasına geri dönüyor. Yönetmen 1994 yılında kendi ülkesinde küçük bütçeli ve yaratıcı bir film olan Nightwatch'u çekmiş ve başarısı ülkesinin sınırlarını aşınca, 1997 yılında filmin Amerikan re-make'ine imza atmıştır. Ardından çektiği filmleri Danimarka imzasını taşırken, sadece I Am Dina filmi bir Avrupa ortak yapımı olmuştur.

    Bu Film Hakkında

    Filmin konusu gazeteci Leslie Gornstein'ın Times'da yayınlanan bir makalesinde yer alan bir Yahudi efsanesinden esinlenilerek oluşturulmuş. 

    Bu Film Hakkında

    Film yapım sonrasında Amerika'da sansür ve yaş sınırlaması konusunda sorunlarla karşılaşmış. Başlangıçta film 'R rated' olarak belirlenmiş ve 18 yaşından küçüklerin filmi izlemesi uygun görülmemiştir. Ancak yapımcıların karara karşı çıkması sonrasındaki süreçte karar değiştirilerek yaş sınırı 13'e düşürülmüştür.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2012
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 4 başlık
    Bütçe 17 500 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2012, En iyi film: Korku, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2012.

    Yorumlar

    • pembeoje
      izlenebilir
    Back to Top