Keşke o yıllarda izleyebilseydim....Arkadaşlar lütfen filme oy verirken yapım yılına bir bakın.Evil dead gerçekten yılına göre çok korkunç bir filmdir.1982 yapımı olmasına rağmen oldukça ürkütücüydü.Birde filmi karanlıkta ve sinema sistemiyle izleyin. Anneme geçen gün 1980li yıllarda izlediğin en korkunç film nedir diye sordum ve bana bu filmi söyledi.Bende filmi izledim ve oldukça ürktüm.Yönetmene saygılarımı,oyunculara da teşekkürlerimi iletiyorum :) 10/10
bilmiyorum belki bu denli kötü bir film için yorum yapmak bilehoşuma gitmiyor fakat o zamanki teknolojik eksiklikler göz önünde bulundursak kötü olmadığını söyleyebiliriz...neyyse bence çok kötü olmuştu
film bence korkuseverler tarafından kesinlikle izlenilmeli...çünkü kafadan sallıyoruz gibi geliyo ama tarihin en iyi korku filmi seçilen filmler(shining)genelde gerilim ağırlıklı oluyo..nedense ha bi tek hepimizin bildiği şeytan filmi var o da herkesin kendi beğenisine kalmış...ama filmin gerçektende çok başarılı olduğunu düşünüyorum..ayrıca yapımcıları takmayıp sinema dünyasına bu filmi kazandıran vede kendisine inanmayan vede 50.000 dolar para ile bu filmi çekip yapımcılarına %150 kar kazandıran bi filmi çeken sam raimi'ye teşekkür.. filme gelincede filmin ilk sahnesinden itibaren ürkütücü bir havada geçtiğini söyleyebilirim....bazı sahneleri belki size klişeleşmiş gelebilir ama bazı sahnelerinde ne olucağını bana kalırsa kestiremiyosunuz...film ağaçların kıza tecavüz sahnesine kadar gerilimli sahnelerle geçiştirilmiş...ama ondan sonra durmayan bir temposu var..özellikle kartlarla yapılmış olan sahne gerçektende çok iyi düşünülmüş....zaten ondan sonrasını filmi izleyenler bilirler..filmde gerçektende bol bol kan banyosu vede dehşet içeren sahneler mevcut ama korku filmi seyretmek istiyorum diyosanız vede yeri geldiğinde acayip dumur olacağım sinir olayım dediğiniz bi filmistiyosanız vede izlemediyseniz izleyin derim..bu arada şunuda belirltelim ki filmde gerçerktende çok amatör sahneler var..makyajlar gerçektende çok iyi düşünülmüş belki ama yinede ilk sapıtan kızın suratında ince bir maske elleindede küçük bir eldiven olduğu belli..ama ilk izleyişinizde bana kalırsa tırsmaktan pekte dikkat edeceğinizi zannetmiyorum.bide ash'in sevgilisinin ash'le dalga geçtiği sahneler var ki burda gülebilirsinizde korkabilirsinizde ama bana kalırsa iyi sinir boşalıyo bu sahnelerde...bu arada filmin sonlarına doğru kendinizi ash'in ruh haline koyun kendinizi klübenin içinde son kurban olarak tek başınıza düşünün...sonrada kararınızı verin derim...aslına bakılırsa filmi bendeilk izlediğimde küçük kardeşimle beraber izlemiştim....bol kanlı sahnelerde hep televizyonun önüne geçmek zorunda kalmıştım..ki benim midem bile kalkmıştı...:=)
Genç izleyicilere komik gelebilir filmin efektleri.Ama bu filmin kısıtlı imkanlarla çekildiğini unutmayınız.Ayrıca yapım tarihine de bakınız lütfen değerlendirmeden önce.Yeniyetme,uyduruk,sözde korku filmlerinden çok daha iyi.10/10.
Tek kelimeyle mükemmel bir film. Kült olduğunu herkes kabul etmeli. İnsanı rahatsız eden en iyi 5 korku filminden biri bence. Özellikle ormanda ve gece çekilmesi kusursuz bir fikir. 1982 yapımı olmasına rağmen bugünkü filmlere de 20 yıl sonraki filmlere de taş çıkartır.
gerçektende şimdiye kadar izlediğim en iyi korku filmlerinden birtanesi.artık malesef böyle korku filmleri çıkmıyor.umarım 4. bölümüde çekilirde evimdeki evil dead 3 lemesini dörtlerim.bu arada various;bu filmin 3 cd side bütün vcd lerde bulunuyor
korku filmlerine ilgi duyan biri olarak ve hiç abartmadan şunu rahatlıkla söyleyebilirimki bu film gelmiş geçmiş en iyi korku filmidir.daha iyisi yapılamadı bundan sonrada yapılacağını zannetmiyorum.10 üzerinden 10
Tüm korku filmleri arasında farklı bir yere sahip olan evil dead türünün bir numarası olmayı hak ediyor. halen günümüze kadar yapılan korku türleri bu başarıyı ve dünya çapında etkiyi yaratamamıştır. fantastik konusu ve işlenişi çok inanılmaz derecede iyi. rahatrız edici derecede yüksek dozda verilen korku teması birçok ülkede sansür yemiş yine birçok ülkede tamamen yasaklanmıştır. sam raimi burda dünyanın en iyisiyim demiştir. şu sıralar dolaşan evil dead 4 söylentileri türünün melaklılarını daha da heyecanlandırıyor. 10 üerinden 10 ile evil dead in üzerine korku yok diyorum. en azından şimdiye kadar olamadı...
filmin yapıldığı yıl göz önüne alınırsa ve ayrıca yaklaşık 350bin dolara mal olduğu göz önüne alınırsa süper bir film.raimi gerçekten nefis bir yetenek.bu arada film 2005 yılına kadar 11 milyon dolar toplam hasılat yapmış.ve 1982de en iyi düşük bütçeli film olmuştur.bunun yanında sinemadan cok daha fazla video ve dvd satışından hasılat elde edmiştir.evil dead ya çok sevilir ya da hiç sevilmez...
arkadaslar ben bu fılm 10 sene once seyrettım yanı 11,12 yasımdayken ve o zaman cok korkmustum ve cok da etkılenmıstım o zamanların en muthıs korku fılmıydı sımdı atıp tutmayın korku dııl dıye evet sımdı seyırı zevklı yada korku gelmez ama zamanın en korkutucu fılmı