jamesbond-2
1.684 değerlendirmeler
5 Mayıs 2011 tarihinde eklendi
Diğer filmlerin aksine her yönüyle değişik bir film.Bazıları çok beğenmiş bazılarıysa beğenmemiş ben de ortalardayım çok ahım şahım bir film değildi ama hayata farklı bir açıdan bakan,ilginç tespitler elde etmemizi sağlayan farklı bir yapım.Gidin ve görün karar sizin...
Kendine has havası ve oyunculuklarıyla Türk sinemasının yüzakı filmlerinden ''Kaybedenler Kulübü''.Kelimelerin kifayetsiz kalacağı, anlayabilmek için izlemenin şart olduğu,kankalarla izlemenin müthiş keyif vereceği,tam bir ''kanka'' filmi.
İzlediğim en farklı Türk filmi diyebilirim Kaybedenler Kulübü için,her ne kadar fazla sevemesemde.Öncelikle film baştan sona düşük ve aynı tempoda işliyor benim zaman zaman sıkıldığım anlar oldu ve film için şu türü sevenler hemen bu filmi izlesin diyemem çünkü filmin hitap ettiği bir tür bir tarz yok hatta filmin belli bir konusu bile yok diyebilirim.Filmin konusu tam belli olmasada teması yalnızlık,film adeta fikir yazılarıyla dolu bir kitap gibi bolca etkileyici ve samimi replik ve az olay.Ben baş karakter(ler)in farklı olmaya çalıştığı veya hayatı çözmüş gibi gözüken karakterlerli filmleri pek sevemem (bkz: Amelia) bu filmde de aynı durumu yaşadım çünkü bu filmde de baş karakterler hep bir biz farklıyız biz kimseyi ciddiye almayız biz hayatın sillesini yemiş tipleriz havalarındalar bu yüzde replikler her ne kadar etkileyici ve samimi olsada ben baş karaktereri sevemedim bu da filme olan bakış açımı etkiledi.Filmde bence bir popüler kültür karşıtlığı var bende popüler kültürü sevmem ama filmin yapısında bir popüler kültür kokusu var çünkü filmdeki replikler,karakterler,müzikler hep farklı olma çabasına olduğu için bu da popüler kültürün hayran duyacağı bir şey yani film her ne kadar biz popüler kültür karşıtıyız dese bile bu film kesinlikle popüler kültüre de hitap eden bir film.Filmde en beğendim iki şey vardı biri replikleri biri de müzikleri gerçekten filmin müzikleri çok güzel.Son olarak farklı bir film ama ne çok beğendim ne de kötü buldum,yalnızlık temalı ve farklı bir Türk filmi izlemek istiyorsanız tavsiye ederim. 6.5/10
Aslında film güzel fakat içeriğin cinsel olması filme olan ön yargıları artırmış diyebilirim. Filme objektif olarak bakanlar filmin anlatmak istediklerini rahat görebilir.Değişiklik, monotonluk, aşk, ayrılıklar üzerine... Saygılarımla (7/10)...
Filmi izlemek yeni nasip oldu. Fragman daha neşeli ve daha kaliteli. Filme iyi de denemez kötü de. Orta düzeyde bir Türk filmi Ama Türk sinemasında bu tarz filmler yapılmıyordu bu yüzden iyi olmuş. Umarım kaybedenler kulübü gibi farklı tarzlarda Türk filmleri görebiliriz artık...
Bu filmi izledim ve yorum yazdım. Söylediklerime yönelik gelen yazılar üzerine bir yorum daha yapmak istiyorum. Filmin felsefesi ve senaryosu ilgi çekici. Aykırı ve karşı bir toplumsal duruş konu edilmiş. Kaynağını da varoluşçu felsefeden alıyor. Buraya kadar güzel. Ancak ve malesef bizim toplumumuz, sanatçılarımız ve senaristlerimizin birçoğu aykırılığı-karşı duruşu ancak belden aşağısını teşhir etmek olarak düşünüyorlar. Komedi filmlerimizde de bu anlayış vardı insanı güldürmek için illaki küfür etmek gerekiyormuş mantığı vardı. Neyseki komedi anlayışımız son zamanlarda değişmeye başladı ve kalite geldi. Bu filmde de karşı duruşu belden aşağısına indirgeyen bir yön var. Karşı duruş insanın düşüncesiyle, bakış açısıyla, yaşam tarzıyla daha kaliteli sunulabilirdi. Zor bir senaryo seçmişler büyük ihtimal işin içinden çıkamayacaklarını anladıkları için erotizme yaslanıp gitmişler. Filmde erotizm yerine göre olabilir ancak karşı duruşu gece gündüz erotizm yaşamak olarak görmek bence ilkellik ve senaryo başarısızlığıdır.
ya ben daha izleyemedim. giden arkadalar var cinsellik ok dediler iinde. iyi ite dedim ben.milletin cinsellikten kama numaralar. ltfen numara yapmayn. umarm ii bo deildir filmin. ok vlyo cinsellii yeriliyo. anlayacaz izleyince.
-yıl 1917 falan, Viyanadayız işte bizim karl var. -Kral mı? -Karl. -Kral diyoruz biz ona işte -Bizim sakallı işte Bu sahnesinin dövmesini taşıyorum bacağımda tam da herkesin görebileceği bir yerde. İnsanların nasıl muhabbet etmesi gerektiğini öğrendiğim bir film. Aşk,şiir,muhabbet ve motosikletleri seviyorsanız kaptırın kendinizi gitsin. Kaan'ın dediği gibi kim lan bu erol egemen!
fazlasıyla melankolik bir film önce uyarımı yapayım , içinizi darlayabilir yani ama buna rağmen sonlara doğru biraz sıksa da genel olarak eğlendiren , güldüren ve düşündüren bir yapıt olmuş (şu ikiliyi beraber kullanmaktan nefret etsem de öyle) evet yani nejat işler'in suratındaki bıkkınlık ve yorgunluk her zamanki gibi olsa da oyunculuğu çok samimi hissettiriyor. başroller hariç herkesin oyunculuğu bok gibi hele şu radyoyu arayan kadınlar yok mu kıl oldum hepsine ya yok bir de google translate in sesini kullansaymışsınız be kardeş. bu ne. neyseki 2 sini izlemek çok zevkliydi gerçekten felsefelerini ve her şeye rağmen kendi duruşlarından ödün vermeyişlerini çok sevdim. güzel bir film , gerçek hikayeyi de bilince şu aralar romantizm aşıklarının hangi filmi izledikten sonra sapık gibi radyo programlarını takip ettikleri sorusunun cevabı da ortaya çıkıyor. sevgiler saygılar.
Müzikleriyle öne çıkan bir filmdi. Gerçek bir hikayeyi anlatıyor olması da filme büyük inandırıcılık katmıştı. İzlerken sinema değil de sanki gerçek kişiler bir sahnede canlı canlı oynuyor hissine kapıldım. İzlenmesi gereken yerli yapımlar arasında olduğunu düşünüyorum.
Erkek kokan ve erkek olan bir film. Erkeklerin kafasindaki erkek ikonunun en üst seviyesi sergilenmis. Kadinlari ikiye ayiran bir yapisi var ama her ne olursa olsun sonuç aynidir kavrami ile tam bir klise. Zaman ve mekan kopukluguda azimsanmayacak derecede fazla. Introda ve geçis aralarinda kullanilan son efektlerde kötü. Herseye ragmen aklinizda bir takim girintiler ve çikintilar yaratabiliyor. Belli bir erkek kesmini ciddi bir biçimde etkileyecek bir yapiya sahip. Issiz adamlarimizdan sonra, kaybeden erkeklerimizi uzunca bir süre sokaklarda, kafelerde ve yataklarda görecegiz. Bu tip yapimlar kadinlarin isini zorlastiriyor. Kolay gelsin.