İncir Reçeli

Amir Han
Amir Han

20 Ocak 2013 tarihinde eklendi
Halil Sezai filmin en etkili figürü. Müzisyen olarak başarı halkasına oyunculuğuda eklemiş. Karakterin ruh halini çok iyi yansıtmış. Takdir ettim doğrusu. Duygu karakteri olarak Melike Güner ismini görünce açıkçası filmin izlenilebilirliliği adına tereddüte düştüm. Çünkü Ekmek Teknesi dizisinden aşina olduğum oyunculuğuna bir türlü kanım ısınamamıştı. Hele Doktorlar dizisinde bu duygularım ayyuka çıkmıştı. Lakin bu filmde bence en iyi işini çıkarmış. Yönetmenin ilk filmi olmasına karşın kanımca geleceğe yönelik olumlu izlenimler bıraktı. Yapım, yönetim ve senaryo kısmının tümünde kendi imzası olması ve filmi vasat statüsünün altına düşürmeyişi başarılı olduğunun ispatı niteliğinde. Zaten gişede fena değil.
rudeonerudeone
rudeonerudeone

29 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
gayet başarılı olduğunu söyleyebilirim.kendini rahat izletiyor.size inanılmaz farklı şeyler vaat etmiyor ancak film bittikten sonra kesinlikle pişman olacağınızı zannetmiyorum.yönetmenin kaliteli çalışmaları devam eder umarım.günümüzde çok boş türk filmleri de var,ancak seyircimizin bir filme türk yapımı olduğu için bir ön yargıyla yaklaşması kabul edilir bir şey değil.arada çekilen çok hoş ve yerinde filmler de var.incir reçeli daha önce defalarca kullanılan bir hikayeye sahip ancak karakterlerle ve ayrıntılarla biraz oynamış.göze batan bir sorunu yok bana göre,sinemamızın bu gibi filmlere kesinlikle ihtiyacı var.yalnız oyuncular fena olmasa da yine de daha değişik bir kadro kurulabilirdi gibi geldi bana.toplamda baktığımızda rahatlıkla tercih edilebilecek bir türk filmi.
jamesbond-2
jamesbond-2

4 Aralık 2013 tarihinde eklendi
Eski Türk filmlerini hatırlatan senaryosuyla zaten yarışa bir adım geri başlamış olduğunu düşünüyorum buna ev ve bar gibi kısıtlı mekanlar arasında geçen sahneleri ve melike güner'in inandırıcı olmayan oyunculuğunu da ekleyince benim için hayal kırıklığı ikle haksız yere eleştirmek istemiyorum ama bir aşk tesadüfleri sever,ıssız adam örneklerini de gördükten sonra,demek ki daha iyisi yapılabilirmiş diyor izleyeceklere murat tolga şen'in eleştirisini de tavsiye ederim,analizleri yerinde olmuş sonuç olarak güzel ama beni sarıp sarmalamadı bazı sahneler dışında..
Demirtas
Demirtas

10 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
Hüzün dolu filmlerden hoşlanıyorsanız izleyin derim. Halil Sezai'yi bu filmle tanıdım ve Duman şarkısına bayılmıştım bu filmde.
potasyum
potasyum

19 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
'Kasımda Aşk Başkadır' tadında başladı ama kız ile erkeğin birbirlerine karşı hislerini oldu bittiye getirmişler,ne ara oğlan kıza aşık oldu,ya da ben mi anlayamadım.Filmde Requiem for a Dream'dan enstantanelerde gördük.O kadar abartıldığı gibi bir film değildi ama filmde geçen şu replik çok iyiydi :' Asıl ucuz olan ne biliyor musun? bes kuruş vermeden savurdugunuz yargılarınız. '
boldheart
boldheart

18 Haziran 2011 tarihinde eklendi
fazla duyulmayan ama bir o kadar kaliteli bir türk filmi verdiği mesajlar olsun müzikleriyle oyunculuklarıyla ve sonuyla gayet başarılı bir film gerçekten duygusal senaryosuyla farklı bir yapım izlemeyi hak ediyor
electronica
electronica

15 Şubat 2013 tarihinde eklendi
Aşk sadece sevişmek ve cinsel ilişki değildir ...
Aşk bir çıkar ilişkisi değildir ...
Aşk her zaman her şeye rağmen yanında olmaktır ...
Gönülden, içten,menfaatsiz sevmektir ...
Ama günümüzde maalesef her şey menfaat işine dönmüş durumda ...
MojoRising
MojoRising

26 Mart 2011 tarihinde eklendi
Izleyenlerin bir kisminin nefret edip, bir kisminin ise çok sevecegi filmlerden Incir Reçeli.
Karakterlere inanmaz veya inanamaz, senaryonun bosluklarina ve sadeligine takilirsaniz muhtemelen ilk kismin içine, karakterleri sever ve senaryonun defolarina da takilmazsaniz muhtemelen ikinci kismin içine girersiniz.
Ben ikinci kisma dahil olup, filmin kusurlarini görmeden sevenlerdenim. Tabii ki bu benim öznel görüsüm. Ilk kismin içine dahil olanlarda çok olacaktir elbette.
gogola
gogola

23 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Bekletiğimin çok üstünde gerçekten başarılı bir yapım..

Seneryo gerçekten çok güçlü, tebrikler.

Aids olup hayatı her an ölecekmiş gibi dolu dolu doyasıya yaçşamak rölünün altından başarıyla çıkmış oyuncu Melike Güner.

Konu anlatım tarzı, çekimlerin bu kadar başarılı olması gerçekten beni şaşırttı. Hasta bir insanın gözü ile hayatı görmek size yaşama sarılma hissiyatı aşılıyor.

Sevgiyi bu derece yalın ve dokunmadan hissetmek her babayiğin harcı olamaz.

Filmden akılda kalan en büyük repilik "Bana canlı birini sevme hakkı vermediler bende İncir Reçelini sevdim" ve "Sevişmek Yok" repilikleri.

Hastalığın Kıza geçmiş olduğu nokta gerçekten çok iyi düşünülmüş ve etkileyici olmuş.

Tebrik ederim., son yıllarda izlediğim en iyi Türk Filmlerinden.
Aamir Khan
Aamir Khan

1 Şubat 2021 tarihinde eklendi
İçimi ısıtmayı başaran bi yerli yapım. Çok daha iyisi olabilirdi ama yıllar önce izlemiş olmama rağmen hala güzel etkilerini hatırladığım bi film izlenir...
Rollercoaster
Rollercoaster

7 Temmuz 2011 tarihinde eklendi
Filmin yılın en iyi türk filmlerinden biri olduğu şüphe götürmez.Yalın,güzel bir anlatım;kendine has,orjinal karakterler;damar müzikler...hepsi güzel ama bu kadar güzel şeye rağmen film bitince eksik birşeyler var diyorsunuz,birşeyler mantıksız geliyor.Nedense mükemmele yakın bir film yapamıyoruz.mutlaka birşeyler yarım.Buna rağmen şiddetle tavsiye ederim...7/10
actemmuz91
actemmuz91

22 Ekim 2011 tarihinde eklendi
durakta öpüsme sahnesi disinda filmi begendigimi söyleyemicem.oyunculuklara lafim yok.fakat mantik hatalari çaresizce ve çok klise aglatma çabalariyla dolu fakat beni aglatmayi etkilemeyi bir sahnesi disinda basaramayan ortalamanin biraz üstünde bir film.6/10
zgrklck
zgrklck

4 Eylül 2011 tarihinde eklendi
konu geçisleri çok hizli olmus ve kiz ölmeye yakin ayni kiloda detaylara daha onem verilse yonetmen yeni sanirim cogu yabanci filme tercih ederim o ayri
cgdmrzsnr
cgdmrzsnr

17 Şubat 2011 tarihinde eklendi
fena bir film değildi ama sonlara doğru nedense bişeler rahatsız etti beni.. ilk yarısı ve birkaç güzel ayrıntı hatırına izlenebilir.. ama benim asıl söylemek istediğim başka birşey var lütfen burdan bi duyan varsa sesleniyorum, ankara gibi bir şehirde hemde neredeyse bir çok sinemada gösterim şansı bulamamış filmlerin oynadığı bir sinema salonunda-kızılırmak sinemasından bahsediyorum- o ses sistemi nasıl bi felaket anlayamadım doğrusu.. arkadaşımla filmden çıkınca saatlerce şurda ne demişti sen anladınmı diye sorduk.. neyse bi daha dvd si çıkınca izler anlamadığım yerleri anlarım artık.. bu felakete rağmen fena bir film değildi..
keremzbaykal
keremzbaykal

16 Ağustos 2011 tarihinde eklendi
mütevazi bir hikaye.sade fazla uzatılmadan, müzikleriyle hikayeyi ayakta tutmaya çalışan, oyunculuklarıyla sıkmadan izleten, finali ortalarda görebildiğiniz hayatın son zamanlarında mutlu olmak isteyen ama karşısındaki erkeğin diğer hem cinslerinden farkı olmadığını gören bir genç kızın dramı.aslında ortada çok büyük hikaye yok ama amerikan filmlerinde sıkılanlara çağımızın hastalığı yalnızlığın ne sonlara gebe olduğunun ispatını görmek isteyenlere.