Hesabım
    Dalida
     Dalida
    28 Nisan 2017 Sinemada | 2s 4dk | Biyografik, Dram
    Yönetmen Lisa Azuelos
    |
    Senarist Lisa Azuelos
    Oyuncular: Sveva Alviti, Riccardo Scamarcio, Jean-Paul Rouve
    Basın
    3,2 3 Eleştiri
    Üyeler
    3,2 2 oy
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Kahire'de doğan, 50'lerde ün kazanan, Youssef Chahine'in "Le Sixième Jour" adlı filminde oynayan, Fransızca, İspanyolca, Arapça, İbranice, Almanca ve İtalyanca şarkıları olan müzik ikonu Dalida'nın gerçek öyküsüne dayanıyor. 55 altın plak sahibi, tüm zamanların en ünlü şarkıcılarından Dalida'nın hayatının anlatıldığı filmde sadece Gigi L’amoroso ile uluslararası müzik dünyasında büyük üne, içsel bir arayışla çıktığı Hindistan yolculuğu, disko müziğinin altın yıllarında yeniden parlayışı, trajik ölümü gibi pek çok olaya yer veriliyor.

    Yönetmen koltuğunda Lisa Azuelos otururken, senaryosu da Azuelos ve Dalida’nın kardeşi ve yapımcısı olan Orlando kaleme aldı.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Dalida

    Işıklar altında kırık bir hikaye…

    Yazar: Funda Sularöz
    Geçmişten gelen birçok şarkının dilini bilmesek de, döneminin müziğine mesafeli olsak da kulağımızda, kalbimizde yer eder. Kimi şarkılar nostalji yayını yapan radyolarda ses bulur ya da kimi mekanlarda. Bir film vizyona gelir, soundtrack’i olur tekrar gündeme oturur. Yolanda Cristina Gigliotti, nam-ı diğer Dalida ise sesiyle, duruşuyla, performansıyla zamanları aşıyor ve şarkılarıyla hepimizin tanıdığı ama aslında kim olduğunu bilmediğimiz kişiyi bu filmle anlamaya çalışıyoruz. Dalida’nın en olaylı dönemlerinin anlatıldığı biyografi, estetiğin dramatik unsurlarla buluştuğu bir hikaye yaratıyor. Hikaye zamansal oynamalarla anlatılırken, merkezinde Dalida’nın yeteneğinin keşfedilmesinden 1987’de “Hayat dayanılmaz bir hale geldi. Beni affedin” notuyla bu dünyadan göç etmesine uzanıyor. Hikayenin temel unsurlarını ise geçmişinden izler ve sevdikleriyle ilişkilerinin yaşadığı aşklara yansımas
    Dalida - Türkçe Altyazılı Fragman 1:24
    Dalida - Türkçe Altyazılı Fragman
    11.404 gösterim

    Ekstra Videolar

    Dalida - Bombino 1:03
    Dalida - Bombino
    622 gösterim
    Beyazperdede Bu Hafta (28 Nisan - 4 Mayıs) 4:18
    Beyazperdede Bu Hafta (28 Nisan - 4 Mayıs)
    1.911 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Vizyondaki Filmler!
    Haberler - Özel Dosyalar
    27 Nisan 2017 Perşembe
    "Dalida"nın Filmi 28 Nisan'da Sinemalarda!
    Haberler - Fotoğraf & Videolar
    Dalida'nın büyük çıkış yakaladığı ’Bambino" şarkısına özel filmden alıntılanan video ilk kez ve sadece Beyazperde.com'da!
    19 Nisan 2017 Çarşamba

    Oyuncular

    Sveva Alviti
    Rolü : Dalida
    Riccardo Scamarcio
    Rolü : Orlando
    Jean-Paul Rouve
    Rolü : Lucien Morisse
    Nicolas Duvauchelle
    Rolü : Richard Chanfray

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    Dalida, Sabrina Ferilli'nin mini dizisi "Dalida"da (2005) seyirci karşısına çıkmıştı.

    Detaylar

    Çekimler 3 ay sürdü ve Fransa, İtalya ve Fas’ta olmak üzere 3 ayrı ülkede yapıldı.

    Detaylar

    Sveva Alviti dokuz ay boyunca role hazırlandı. En başta Fransızca öğrenmem gerekti. Her gün 4 saate yakın makyaj yapıldı, peruk, protez burun ve takma diş kullanıldı.

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa
    Dağıtımcı Bir Film
    Yapım yılı 2016
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 3 başlık
    Bütçe -
    Dil ARABIC, İngilizce, Fransızca, İtalyanca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Yorumlar

    • Arg?len P.
      3 ay kadar kısa bi sürede böyle marjinal bi film ortaya koymak her yigidin harcı değil bence çü nkü film muhte şem olmuştu. izedğim zamanı hatı rlamaya çalışı yoru m da gerçekten salonlar mesela dolu doluyd u insanlar da artık anlıyo kali teli olan ve o lmayan şeyi bence ondan sebep ya da çok iyi hatırlıyrum o hafta vizyonda adamn akıllı bi film olmayışından da kaynaklanıy olabilir DÇ:d orasından pek emin değilim de film net şekilde söylenir ki muazzam dı
    • Eliz L.
      Vizyonda bu ka dar dandik film va rken bu fil min bu kad ar az değ er g rm es i b eni ç ok büyük hayal kırıklığına uğrattı. Bence bilen bilmeyen tanıyan ya da şarkılarını dinlemeyen fark etmez gidin ve izleyin. Ben istisnasız herkesin bu filmde kendinden birşeyler bulacağına eminim Başka bir film için beklerken, bir salon dolusu mutlu insan bu filmden çıkıyordu. Biz bu şarkılarla büyüdük, ne güzel filmdi vs. Dalida'yı seviyorsanız gidilesi filmlerden biri işte.o bakımdan düşünmeyin hemen zleyin derim
    • Canela ?.
      Dalida nın sanatçı ki şiliği hakkında bir fikrim olmamasın a rağmen sad ece fra gmanını çok beğendiğim için izledim filmi. Salonda ben ve arkadaşım haricinde 2 kişi daha vardı. Bomboş salonda 4 kişi film izledik . Neyse filmi gerçdktdn çok beğendim. Kalabalıklar arasında k akmış yalnız bir kadın ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Sve va Alviti ilk defa gördüğüm bir oyuncu olmadına rağmen rolüne öylesine güzel oturmuş ve o kadar güzel oynamış ki büyük h ayra n k al dım.
    Back to Top