Zincirsiz
Ortalama puan
4,4
980 Puanlama

71 Kullanıcı yorumları

5
31 Eleştiri
4
32 Eleştiri
3
3 Eleştiri
2
2 Eleştiri
1
2 Eleştiri
0
1 Eleştiri
Sırala
En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
ORHAN  SANDIKCI
ORHAN SANDIKCI

447 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
13 Mayıs 2026 tarihinde eklendi
3 saatlik uzun süresine rağmen sahneler arası geçişleri, absürt mizahı ve zekice yazılmış diyaloglarıyla kendisini hiç sıkılmadan izleten bir Quentin Tarantino başyapıtı. Filmin sahneleriyle bütünleşen müzik seçimleri ve usta oyuncu kadrosunun muhteşem performansı birleşince ortaya izlemesi inanılmaz keyifli bir iş çıkmış. Mutlaka izleyin
Süleyman Kırtıl
Süleyman Kırtıl

37 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
23 Şubat 2025 tarihinde eklendi
Waltz döktürmüş benim gözümde izlenmesi gereken klasik bir filmdir kadrosu güzel,ortam tasarımı iyi,kafa yorcak hikayesi yok kısaca izleyin.
Sadık
Sadık

18 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
23 Ocak 2024 tarihinde eklendi
Tarantinonun her filmini izlediğimde bu en iyi filmi diyorum. Sürekli kendi tarzını sürdürüp üzerine koymaya devam eden mükemmel bir yönetmen. 3 saate yakın bir süresi olmasına rağmen hiç sıkılmadan izledim. Aksiyonu, komedisi, hicvi hepsi çok iyi bir şekilde birleştirilmiş. Ödül avcısı rolündeki Waltz u izlemek çok keyifliydi, uzun konuşmalar yaptığı ve karşındaki insanları nasıl zor bir durumda olursa olsun ikna ettiği sahneler tek kelimeyle fevkaladeydi. Diğer oyuncularda gerçekten filme gayet uygundular ve çok iyilerdi. Sadece diğer tarantino filmlerinde olduğu gibi çok fazla kanlı sahnenin olması benim için olumsuzdu geri kalan her şey mükemmel.
ScorseseFTSpielberg
ScorseseFTSpielberg

14 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
23 Ağustos 2023 tarihinde eklendi
Kovboy filmerine bayıldığımı herkes biliyor. Bu acımasız evrende ırkçılığa maruz kalan bir karakteri izlemek çok güzel. Benim filmi asıl beğenme sebebim ama tabiiki Christoph Waltz. Çok havalı bir karakteri oynamış. Dicaprio'yu bile gölgede bırakmış.
Muhammed Dalpalta
Muhammed Dalpalta

Takipçi 23 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
14 Temmuz 2021 tarihinde eklendi
Dönemin siyahi ırkına karşı yapılan uç noktalara taşınmış ayrımcılığı tüm çıplaklığıyla yansıtan bir film olmuş. Bazı sahnelerde rahatsız edici bir noktaya gelen bu durum mal varlığı durumuna indirgenen binlerce insanın yaşadığı eziyeti gösteriyor. Kölelik anlayışı sertçe eleştirilirken köle sahibi Calvin ile onun kahyası Steven üzerinden olayın iki kutbu da gösteriliyor. Bazı noktalarda insana kendi ahlak anlayışını gözden geçirmeye iten bir havası var filmin. Bu açıdan çok kıymetli buldum. Türkiye’de yaşayıp ten üzerinden yapılan ırkçılığa hayatı boyunca rast gelmemiş biri olarak ayrımcılığın ne kadar berbat bir şey olduğunu bu film sayesinde tekrar anlamış oldum. Çünkü Django karakterinin sırf teni diğer insanlardan daha koyu diye üstesinden gelmek zorunda olduğu sorunlar gerçekten insanı üzüyor. Kölelikten kurtarmak istediği karısı için yaptıkları, hayatını kolaylaştırmak için kendinden ödün verecek noktaya gelmesi gibi anlatılar insanı düşünmeye sevk ediyor. Bugün bizler oturup acaba değiştiremeyeceği ve kendisinin seçmediği özelliklerden ötürü üzdüğümüz, hakkını gasp ettiğimiz ve toplumun dışına ittiğimiz biri var mı ve bunu nasıl düzeltebiliriz diye düşünmeliyiz. Bu konuyu ister kadın haklarına ister engelli bireylere bakış açımıza ister farklı cinsel yönelimlere sahip bireylere karşı tavrımıza bağlayabilirsiniz. Senaryoya farklı bir gözle baktığımız zaman Django karakteri üzerinden insanın umudunu ve iradesini korursa dezavantajları her ne olursa olsun sorunlarının üstesinden gelebileceğini anlatmış. Umarım birçok insan için umut kaynağı olabilir bu eser. Filme ederinden daha fazla övgü veriyormuşum gibi görünebilir. Ama Tarantino sinemasının etkileyiciliği birçok insanın zihnine Pulp Fiction’ı, The Hateful Eight’i, Inglourious Basterds’ı kazıdı. Bu film ve mesajı insanların zihnine kazınırsa ne âlâ. Diyalogların tümü karakterlerin doğasına uygun olarak yazıldığından film kendi sınırlarını aşarak seyirciyi gerçek bir hayata tanık ediyor. Karakterler bir destandan fırlamış, şartları göz önünde bulundurmaktan aciz, iki boyutlu kahramanlar olmadığından kolay bir şekilde bağ kurabiliyorsunuz. Saf iyiliğin ya da kötülüğün kör gözüne parmak şeklinde sergilenmediği, her karakter için bir ‘acaba’ dediğimiz bir senaryo tercih edilmiş. En berbat karakterlerden biri olan Calvin karakteri dahi bu çerçevede değerlendirilebilir. Her karakter sahnede kalmada süresiyle orantılı olarak kendini seyirciye tanıtabiliyor. Bu sayede bir aksiyon cereyan ettiğinde siz bunun sebeplerini ve sonuçlarını anlayabiliyorsunuz. Bütünüyle kaliteli ve çarpıcı bir film.
Turşu
Turşu

3 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
5 Temmuz 2021 tarihinde eklendi
Tarantino filmlerini gerçekten severim. Bu Tarantino tarzından farklı bir filmdi ama gerçekten çok beğendim. Western klişeleri çok iyi kullanılmış ve oldukça yüksek tempoda geçiyor. Oyuncular çok iyi oynuyor, özellikle de Dicaprio.
Reıs A.
Reıs A.

2 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
29 Mart 2018 tarihinde eklendi
Adamlar yapmış aga.saygı duymak düşer başından sonuna kadar ne bir durgunluk ne bir sıkıcılık. Her sahnesi efsane
MERT S.
MERT S.

7 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
22 Aralık 2017 tarihinde eklendi
Köle ticareti ve tabiki ırkcılık, siyah beyaz arasındaki sosyal catismalari bir Alman uzerinden anlatmasi goze hos geliyor. Iki ana karekter ki bunlar filmi hos gorunmesini sagliyorlar. Alman deli, rahat, kurnaz ki bu her filmde goze hos gelir; bir de korkusuz kole. Senaryosu, kamera hareketleri, duygusu ile harika bir is. Teksas filmlerine gonderme yapan sahnelerinden bahsetmeye gerek bile yok. Bir de bu iki kaçık adamın birlikte yaptıkları iş ise filme kendi konusu disinda bir konu veriyor, arananlari oldurup her olu icin para aliyorlar. Silah yaralarinin gercekciligi, kan vs. bunlardan bahsetmeyeceğim cunku Quantin Tarantino izliyorsanız bunlari bilirsiniz. Gorsellikten de bahsetmek isterim ki; insan izledigi filmde cevreye dikkat eder ve cevre goze hos geliyorsa izleyici istese de sıkılmaz bu film de onlardan. En iyi Tarantino filmi değil. Haa bir de Tarantino kılasiklerinden olan diyalog yine dikkat cekiyor yine etkiliyor ve akilda kalıyor. Cevaplar alakasız gibi duruken harikalar yaratıyor.
Ahmet K.
Ahmet K.

Takipçi 3 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
26 Aralık 2015 tarihinde eklendi
Film gerçekten bir tarantino klasigi. Kan sahneleri rahatsız edebilir biraz. Ancak aksiyon, akıcılık oyunculuk yönünden bütün kadro 10 numara iş çıkartmış. Tavsiye ederim,mutlaka izleyin
ABRK97
ABRK97

Takipçi 48 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
7 Eylül 2015 tarihinde eklendi
Öncelikle yazımın sonunda söyleyeceğim cümleişimdi söylüyorum.
Ben bu filme Bayıldım.
İzleyip izlememekte kararsız kalan arkadaşlar bir saniye daha düşünmeyin hemen izleyin.
Bir Tarantino efsanesi ve klasiği.
Dr king schultz karakterini canlandıran Christoph Waltz'ın oyunculuğu ayakta alkışlanır ve Django karakterinide canlandıran isim karakterin üstesinden gelebilmiş.

Gelelim bizim üstada yani Dicaprio'ya..
Çok farklı bir karakterle karşımızda olan leonardo, mizahının ne kadar güclü olduğunu gösteriyor.
Açıkçası ben topal zenci uşağı ile diyaloglarında kahkahalar attım.
Film Kara Mizahi yönü çok iyi.
Müzikleri muhtesem
Kesinlikle izleyin pisman olmayacaksınız 3 saatin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile.İyi seyirler :
DthepYEK
DthepYEK

Takipçi 233 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
27 Şubat 2016 tarihinde eklendi
O zenci kimdi öyle ?

Son 4 yıldır yapılmış olan filmlerin arasında Interstellar ile birlikte en iyi filmdir. Western türünde yapılmış filmler arasında ilk 3'e rahat koyarım. Bir çok Western kaliteli olarak nitelendirilen Westernleri izledim. Bu filmi 2. kez izleyişim. Değil 2, 20 kez izlesem yine sıkılmam yine aynı tadı alırım. Quentin Tarantino'nun yönetmenliğini yaptığı filmler arasında Pulp Fiction dan sonraki en iyi film. Bu filmi gerçekten benimsemek için öncelikle bir Tarantino geçmişinize göz atmak gerekir. Pulp Fiction, Reservoir Dogs gibi kült filmleri, Kill Bill gibi nevi şahsına münhasır, Inglourius Basterds gibi efsane kadrolu, efsane bir filmi izlediniz mi, izlediyseniz ne derece etkilendiniz ? Bir kere her şeyden önce eğer bir Tarantino filmi izliyorsanız kafadan bir kan unsurunu cebe koyun. Patlamalı, yarılmalı, kan sahneleri havada uçuşmuyorsa o filme bir daha bakın. Tarantino filmi olmayabilir. İkinci olarak bir Tarantino filminin olmazsa olmazlarından bir diğeri filmle hiç alakası olmayan ya da filmle alakalı ama o anda yaşanan durumla hiç alakasız sohbetler. (misal veriyorum, herhangi bir filmde olduğundan değil atıyorum şu anda; ölüm döşeğindeki iki kişinin, en son yediği yemekle alakalı olarak konuşması o_O) Bu bazen alakasız olur, bazen ise çok anlamlı ve gerçekten size bir şeyler katacak sohbetler de olur. Bir diğer unsur, mizah. Farklı bir mizah tarzı vardır. Absürt bir mizahı vardır. Spolier vermeden yazayım, mesela bu filmde, geceleyin toplanan at üstündeki adamların, başlarına geçirdikleri çuval üzerinden giden muhabbet. Eğer ki bu unsurlar sizin ilginizi çekiyorsa sizde yavaşa yavaş yaşayan en iyi ikinci yönetmenin(1. Nolan) etkisine kapılırsınız.

Bu film Tarantino'nun en sağlam senaryolu filmi olabilir. Zira kendisi daha basit senaryolu olan filmleri efsane yapma yönüyle tanınıyor. Bu ise efsane senaryolu bir film. Başından sonuna kadar gözlerinizi kırpmadan izlersiniz. Oyuncu kadrosu ise zaten şu filmin efsane olmamasını imkansız kılıyor. 4 isim ön planda bende bunları size tek tek sayacağım. Christoph Waltz filmin ilk bölümlerinde sazı eline alan, filmin tamamında etkili olan ama özellikle başlardaki o rahat ve umursamaz tavrı ile oscarı kazanan, yine Tarantinonun bir diğer filmi Inglourius Basterds'la da oscarı alan mükemmel oyuncu. Daha sonra sahneye başrol oyuncumuz Jamie Foxx çıkıyor. Waltz dan pek rol kapamıyor ama ağırlığını hissettiriyor. Açıkçası başrol olmasına rağmen, diğer üç ismin gerisinde kaldığını düşünüyorum. Ve sonra sahneye, henüz Oscarı alamamış( 2 günü var almasına ;) ) Oscar'ın ötesinde oyuncu Leonardo DiCaprio giriyor. Leo geldikten sonra epey bir müddet diğerleri geri planda kalıyor diyebilirim. O sıralarda tam bir oyunculuk şovu başlıyor. Bu üçü coşturuyor adeta. Ve buna son halka olarak, adamın dibi Samuel L. Jackson katılıyor. Açık söylüyorum, ilk izlediğimde oradaki siyahinin o olduğunu anlamamıştım. Anlamakta gerçekten çok zor. Ancak aksanından filan belki. Müthiş bir makyaj uygulanmış kendisine. Ve bu son halka da eklenince Mahşerin 4 atlısı tamamlanıyor ve ipin ucu kopuyor. Sonrasını malum...

Yorumu okuyan veya görenler diyebilir, bu kadar hayvan gibi yazmana ne gerek vardı diye. Açıkçası söz konusu bu yönetmen olunca kendimi tutamıyorum. Bu sene ilk gününden sinemada izlediğim The Hateful Eight'e de daha çok şey yazmak istemiştim. O zaman yazamadım. şimdi hepsini yazıyorum. Daha çok uzatabilirim. Ama şimdilik bununla yetiniyorum. Filmi beğenen gibi beğenmeyen de çok çıkacaktır. Tavsiyem, filmin bir konusunu ve yönetmeninin inceleyin, ondan sonra izleyecekseniz izleyin. Bu arada bu benim 3. 4k izlediğim film oldu. İlk ikisinde de dediğim gibi şu an için gereksiz, fazla bir teknoloji. İyi seyirler... 8.8/10
Ayberk E.
Ayberk E.

Takipçi 18 değerlendirmeler Takip Et!

4,5
16 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
Quentin Tarantino , Quentin Tarantino , Quentin Tarantino gerçekten bu adam muhteşem. Tarantino sevenler filmin kimin elinden çıktığını hemen anlayabiliyor benim gibi , 3 saat boyunca gözümü ekrandan kırpmadım gerçekten muazzam bir film.
Şamil Ö.
Şamil Ö.

Takipçi 171 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
3 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
Film ne kadar güzel olursa olsun eğer çok uzun ise belirli bir süreden sonra sıkmaya başlar ama Zincirsiz seyircisini bir an bile sıkmıyor. Film, konu aldığı dönemin zihniyetini müthiş bir şekilde yansıtıyor. 10/8
Oguz23
Oguz23

Takipçi 76 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
7 Mart 2014 tarihinde eklendi
Filmde Dr. King Schultz (Christoph Waltz) müthiş oyunculuğu ile komedisi aksiyonu tavırlarını izleyerek hiç sıkılmada izliyoruz filmi Dicaprionun evine geldikden(son yarım saati) sonra sıkıcılığa büründüğü bir gerçek filmin ama baştan sona zevkle izlenilecek başarılı bir film...
Fundalina Jolie
Fundalina Jolie

Takipçi 178 değerlendirmeler Takip Et!

4,0
13 Aralık 2013 tarihinde eklendi
Unutmaya başladığımız zamanlarda karşımıza çıkan ünlü oyuncular ve performansları filmin sürprizlerinden :) Tarantino hatırlamayı ve hatırlatmayı seviyor. Şiddeti bile kara mizahla karıp kendi tarzında yansıttığı kareler yine bolca konuşulacak. Oyunculukların çok iyi olduğunu belirtmekte fayda var. Şimdiye dek 19 ödül kazanan filmin, Oscar’da dahil 38 dalda daha adaylığı bulunuyor. Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio ve Samuel Jackson’ın bu film için başka alternatifi yok, adeta döktürüyorlar. Tarantino hem yazmış hem yönetmiş hem de klasik olduğu üzere bir karakteri de canlandırmış ;) Müzikler ise efsane…
Daha Fazlasını Göster
  • En son Beyazperde eleştirileri
  • En İyi Filmler
  • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler