V-for-memetta
10 Temmuz 2012 tarihinde eklendi
spoiler: Hafta sonu izlediğim beğendiğim bir film.Leon sevginin gücü filmine benzer tarzda ...Eğitim sistemine eleştiri bazında ortanın biraz üstü bir filmdir.3/5 benden saygılar...
Pek bir şey anlamadım ama güzel bir dram filmiydi. Güzel mesajlar da içeriyordu. İçerisinde cidden garip denecek şekilde farklı durumları ve sorunları olan insanları gördüm.
Bu filme okul, öğrenci, öğretmen veya eğitim sistemi eleştirisi filmi demek çok büyük haksızlık olur insanın kendi içinde arayıp durduğu varoluş-kopma ikilemini irdeleyen bir film insanın toplumda kendi içinde var olma çabasını anlatıyor film içerisinde bazı sahnelerde buna vurgu yapılıyor spoiler olmaması için örnek vermiyorum filmi izlerken eğitim sistemi eleştirisi vb filmler gibi değilde kendi içinde ki boşluğu doldurmaya çabalayan ama aynı zamanda doldurmak için hiçbir şey yapmayan/yapamayan birinin çabalarını görerek izlenmesi gereken bir film. Biraz da Albert Camus un bu sözüyle izlenesi bir film; spoiler: “Ve hayatımda aynı anda hiç böylesine kendimden kopmuş ve bir o kadar da kendimde hissetmemiştim.”
Film bir yere bağlanmıyor salt edebi bir dram Başrol oyunculuğu çok iyi zaten Haricinde requiem for a dream gibi bir altmetin barindirmiyor bence.okul ve ogrenci gostermesine ragmen film birsey ogretme amacında değil.