bu tarzda izlediğim ilk film diyebilirim ve kesinlikle hayran kaldım...özellikle son 1 saat ve final müthişti..bazı yerleri çok yavaş ilerliyor gerçekten ve sıkıldığım sahneler oldu..ama film 10/10u hakediyor kesinlikle..3 baş karakter zaten anca bu kadar iyi seçilebilirmiş..özellikle çirkin rolündeki Eli Wallach bence çok iyi bir performans sergilemiş..bittiğinde yüzünüzde kocaman bir gülümseme olacak..
türünün en iyisi..mükemmel bir film oyuncular süper.10 kere arka arkaya izleyebilirim.zaten son sahneyi en az 10 kere izlemişimdir:)müziklerde 10 numara.bu filmi kesinlikle izleyin derim.süper.süper.süper.
Geleneksel düello sahnesi ve dekor, kostüm, coğrafya açısından westerne ait aşağı yukarı tüm tipik özellikler kullanılmıştır filmde. Ancak ilginçtir ki film, westerne ait birçok öğeyi taşısa da (ki derinlemesine bir inceleme yapmak için nilgün abiselin popüler sinema ve türler kitabını tavsiye ederim) estetiği,atmosferi ve muhteşem oyunculuğuyla kesinlikle mükemmeldir. Bir western filmine 10 üzerinden 9 verebileceğimi hiç düşünmezdim. Kesinlikle izlenmesi gerekli.
1966 yılına göre gerçekten çok iyi yapılmış film. Uzun süreli olmasına rağmen gayet sürükleyici. Geçte olsa seyrettim. Final sahnesi ve müziği muhteşem.
hayatın gerçeklerinden bir saniye bile ayrılmamış hatta bu gerçeklerle filmi yogurmayı başarmış batılı kahramanımız usta yönetmen sergio leonenin enfes filmi..western liği aşan ustalığıyla her kesimden insana lezzeti sonuna kadar tattırabilecek bir yapıt gerçekten.bence her ne kadar ayrı bir film gözüksede "per qualche dollaro in piu" nun devamı gibi görülebilir die düşünüyorum.İnanılmaz bir seneryo ve kurguyla çekilmiş oldugundan herkese tavsiye ediyorum sadece filme western gözüyle bakmayın..Herşeyi bi kenara atsanız bile C.Eastwood kalır;)
Genellikle western tarzı filmler ilgimi çekmez ama bu filmi izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadım. Clint Eastwood -her zamanki gibi- harika bir performans sergilemiş. Bu filme 10/10 verilmez ise hiçbir filme verilmez diye düşünüyorum. 10/10