bugüne kadar fazla western filmi izlemedim...ama izlemek istediklerim var...ama bu filme hayran kaldım, çok çok beğendim...Özellikle Lee Van Cleef in performansına bayıldım...Kötü, ama karizmatik...şüphesiz filmin en renkli karakteri Tuco...çok güldürdü beni...Sarışın için fazla yoruma gerek yok...herkez övmüş zaten... :)) (9.5/10)
muhteşem bir kovboy filmii.ilk kez küçücük çocukken izlemiştim ve ozaman bile bayılmıştım.her seferinde aynı tatla defalarca izlenebilecek kolleksiyonda olması gereken filmlerden bu.
bu filmi izlemeyen, film ızledım demesin western sevsın sevmesın hersınemaseverın mutlaka ızlemesı gerektıgı bır fılm...cok etkılı. tarıhdekı dunya sınemasının en yuksek oldugu an
kaç kere izledim hatırlamıyorum uzun bir film olmasına rağmen bulayım tekrar sıkılmadan keyifle izlerim bu kalitede vestern çekilmiyor artık bu tarz film sevipte izlemeyen kalmamıştır herhalde kalmışsa mutlaka izleyin derim
Muhteşem bir başyapıt. Eastwood'u bu filimle tanıdım. Hele o hızlı ve ahenkli yürüyüşü yok mu; harika. Bütün filmlerini bulup izleyeceğim. Şimdidenn birkaç tane bulup izledim. Keşke şimdi de böyle güzel filmler çevrilse. Zaman olarak Amerikan İç Savaşı yıllarını anlatıyor. Trajediden ihtişam doğar. Rüzgar Gibi Geçti de aynı dönemi anlatır ama farklı bir bağlamda. Keşke biz de böyle güzel filimler yapılsa. Mesela 93 Harbi 'bağlam' alınsa....
Ben bir filmi izledikten sonra kendime sorarım;tekrar izlemek istiyormuyum diye, bu film için cevabım hayır. Oyunculuklar için diyecek lafım yok hepsi çok başarılı onlara 4 yıldız verilebilir. Ama heryerde çıkan mutlaka izlenmesi gereken filmler arasında yer alması biraz abartı.Filmi izlemeden önce benim gibi araştırma yapıp puan durumuna göre karar verdiyseniz, acaba benim göremediğim ne var bukadar puan alacak ben göremedim milletin bildiği vardır deyip 5 puanı yapıştırıp kendinizi rahatlatanilirsiniz. Ama bir daha izlemek istemisiniz diye sorsam 5 puan verenlerin çoğu dürüst davrandığında hayır diyecektir. Dediğim gibi iyi kötü ve çirkini izlerken birşeyler olacak heyacan katan diye beklerken film bitiyor buda aynı. Onuda eminim tekrar izlemek istemezsiniz. Nasıl oluyorda ABD kültür varlıkları listesine alınıyor bu filmler diye düşünmeden edemiyor insan. Bana göre bu filmdede ABD nın kurulmasına neden olan hukuksuzluk, şiddet, güçlünün ve kötünün hakim olduğu bir düzensiz kaos ortamına müdahale edip dürüst vatandaşların koruma altına alındığı bir düzene geçmişteki sebepleri göstermesinden dolayı bukadar abartı ve koruma yapıldığını düşünmekteyim. Kendi değerleri açısından çok önem arz eden bir film olabilir. Global anlamda diğer milletler için bir kültür değeri olmadığını düşünüyorum. Birçok kovboy filmini severek izlediğimi hatırladığımda bu filmdeki abartının ilginin sebebi bu olsa gerek.Teşekkürler.
Film beni hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. İmdb puanı filmden beklentimin yüksek olmasına neden olmuş olabilir bilmiyorum ama ben orta kalite bir film izledim. Ve aşırı uzun. 3-4 kere sıkılıp kapatmayı düşündüm Filmin sonunu zor getirdim. Kötünün iyisi western filmi.