Nuh: Büyük Tufan
3,2

ayse k.
ayse k.

9 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Filme harcanan paraya yazık olmuş. Dün sinemaya gittiğimde beklentim nispeten konuya uygun ve görsel olarak güzel bir film izlemekti. Tabiki hikayenin doğru olarak yansıtılmasını beklemiyordum ama bu kadar da alakasız olmasını hiç beklemiyordum. Bir kaç ülkenin bu filmi yasaklaması gerçekten de çok mantıklı geliyor. Peygamberler öncelikle insandır ve vahiyler elçiler aracılığıyla gönderilir. Öyle gökyüzüne bakarak konuşulmaz ki Cebrail(as) bir çok kez insan suretine girerek peygamber efendimize görünmüştür. Hz. Nuh un insanlarla konuşup Hak dine yönelmelerini istemeleri ile ilgili bir sahne dahi göremedim.
Yani hangi saçmalıklarını anlatacağımı heralade buraya yazsam filmi anlatmış olurum.
O KADAR KÖTÜYDÜ. O harcanan parayla bir Marvel karakteri konulu film çekselerdi keşke.
mftomas
mftomas

2 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
Emma Watson olmasaydı asla izlemezdim.

Berbat bir film. Emma Watson'ın fotoğraflarına bakmak daha mantıklı.
ardaozturkcan
ardaozturkcan

4 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
3D izlemeye gerçekten gerek yok. Biraz fazla bütçe nedeniyle böyle çekilmiş olduğunu düşünüyorum. Aksiyon sahneleri tatmin edici değil. Bir çok soruyu film esnasında kendinize rahatlıkla sorabilirsiniz. Türkiye böyle bir film yapsa vasat olurdu heralde. Yine de izlemeye değer...
Kadir Ç.
Kadir Ç.

6 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Filmin içeriğini,efektini beğendim izlenebilir bir film ancak 3B ayarlamalarını hiç beğenmedim. :(
rugzab
rugzab

24 Nisan 2014 tarihinde eklendi
kendisi ve çocuklarınında herkes kadar sıradan olduğunu anlayıp karısına zaaflarını kendisinin ve ailesinin söylediği sahne güzeldi..
Onur  Sönmez
Onur Sönmez

20 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Zaman kaybı vb. yorumlarınızı lütfen içinizde yaşayın. Gördüğünüz, kokladığınız, duyduğunuz hiçbir şey kayıp değildir yeter ki artıları görmeyi deneyin.
Film kesinlikle bizim bildiğimiz hikayenin sadece temelini alıp üstüne senaristin kendi yorumunu eklemiş ve ne kadar başarılı olmuş orası tartışılır. Film sürükleyici olsun diye gerçeklikten büyük derecede uzaklaşılmış. oyuncu kadrosu gerçekten başarılı ve çoğu rollerinin altından başarıyla gelmiş. Yılın 2014 olmasını ve o kadar büyük bir bütçeyle çekilmesini göz önüne alırsak filmin efektleri biraz vasat kalıyor açıkçası ama ben bu filmi gerçekten keyif alarak izledim. Filmi izleyecek olanlara tavsiyem; bildiğimiz Nuh hikayesini film boyunca bir kenara koyup izlemek, o zaman zevk alacaksınızdır.
M D
M D

25 Aralık 2021 tarihinde eklendi
Kesinlikle seyretmelisiniz Tekvinde ne demişse onu çekmiş adam. Daha kesin bir kaynak mı var güldürmeyin adamı gerisi sizin kafanızdaki hayaller.. En eski masallardan ( Gılgamesh ) dan dinlere geçmiş masal Tekvinden/Tevrat daha çok gılgamesh de detay var ancak bu kadarını çıkarabilmiş yönetmen.

Eski masallar kapitalizmin bir parçası her anlama gelen masallar, bu masallar insanları yönetmek için akıllarında sis yaratır seçimlere zorlar tüm mitolojide bunu görüyoruz insanlar her zaman ikiye bölünür ve iyi kötü kavgası her zaman vardır.. sonra demokrasiyi icat edip daha kolay kontrol etmeyi amaçlamıştır çünkü çoğunluk kontrol çoğunluktadır (Aristo buna şiddetle karşı çıkmıştır ve Aysun Kayacı) ve çoğunluk bellidir. İster 3 bin yıl öncesine isterseniz bugüne hiç bir şey değişmedi Bu filmden ne bekliyordu arkadaşlar ekrandan bir ruh çıkıp dertlerinizi çözmesini mi..olay geçtiği mekan toplum anlayışında ne yaratmasını bekliyordunuz yönetmenin daha iyisini siz çekin..

Bir yorumcu peygamber içki sahnesine takmış şarap mı içer demiş.. sana içmez diye öğretmişler. Şarap dinlerin kutsal suyu Hatta Hz İsa bu benim kanım demiş..
akev m.
akev m.

21 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
Seyredin vicdanının biraz çevresindekilere değer vermeye çabalar güzelliklere sahip çıkılır insanlar hergün dünyayı katlediyorlar
Mehmet Onur M.
Mehmet Onur M.

23 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
Bizim bildiğimiz nuh tufanıyla yakından uzaktan hiç alakası yok..
Hüseyin B.
Hüseyin B.

30 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
bu filme 0.5 puan bile fazla resmen islamiyete hakaret hollywood anasını ağlatma bir şeyinde yazıklar olsun 3d efekt katmak için abartta abartta senaryo uzasın yaz yaz gitsin.
İbrahim Bağlar
İbrahim Bağlar

20 Aralık 2019 tarihinde eklendi
Film de gerçekle alakası olan iki şey var;
1- Adamın isminin NUH olması
2- Gemiye hayvanları toplayıp sel olması
• İslami bir konuyu elin yavurunun film yapması saçmalık ötesi zaten.
Müjgan G.
Müjgan G.

11 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Nuh'un Gemi yapımı, Dünyadaki tüm tür canlıları doldurduğu ve Dünyanın sular altında kaldığı gerçeği dışında gerisi safsata.
Fatih A.
Fatih A.

18 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
Kesinlikle tavsiye var diyorlar ama elle tutulur hiçbirşey Yok. Filmin modu bile yukselmiyor. Ayrıca hikayeyi de çok yanlış anlatmışlar.
MUSTAFA U.
MUSTAFA U.

25 Ekim 2014 tarihinde eklendi
GERCEK NUH LA HİÇBİR ALAKASI YOK. O BEBEK ÖLDÜRMEK BAYAN ARAMAK BUNLAR YOK AYRICA SADECE AİLESİ BİLE ONA İNANMADI VE ONA İNANAN HERKEZ O GEMİYE BİNDİ
Ayşe Perçin Tek
Ayşe Perçin Tek

12 Nisan 2020 tarihinde eklendi
Uyduruk bir hikaye hâşâ Yaradana isyan eden bir peygamber islenmis büyük hakaret anlamsiz bosa vakit