Nuh: Büyük Tufan
3,2

Müte T.
Müte T.

4 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Film dediğimiz olay özellikle Tarihsel olayları aktarmaya çalışanları ele alırsak iki şeye dikkat edilir.

Birincisi ve en önemlisi Filmin aktarmak istediği konuyu ne kadar doğru aktardığı ve tarihe ne kadar saygı duyduğu hele ki Din temalı bir film ise inançlara ne kadar kıymet verdiği ve semavi kitaplara ne ölçüde uyduğu, filmin ve yönetmenin kalitesini belirleyen en önemli parametredir.

İkincisi birinci maddede geçenleri teknoloji yardımıyla ne kadar görsellik ve efektle sunabildiği. Bu da yönetmenin hayal gücünü ve zekasını bizlere gösteren ikinci önemli parametredir.

Bir Filmin iyi yada kötü olarak değerlendirilmesi bu iki kriteri ne kadar taşıdığına bağlıdır.

Ne yazık ki bu filmde yönetmen arkadaşımız filmi oluşturan konuyu sokakta yürüyen bir kaç kişiyi durdurup onlara soru sorarak öğrenmiş. Yoksa bu kadar konusuz alakasız bir film çekilemez. Bu kadar önemli bir hadiseyi; sadece gemi yap içine hayvan doldur hiç bir iyi insanı gemiye alma şeklinde sunmanın hele de Yaradanı haşa sorumsuz biri gibi lanse etmenin kesinlikle başka bir izahı olamaz.

Sözün kısası birkaç efektle konusuz ve alakasız ve tamamıyla dini değerlerle dalga geçen bir film

Kesinlikle zaman kaybı izlenmesini tavsiye etmiyorum ve sokakta geçen bir kaç kişiyi durdurup sorduğumuzda aldığımız cevap; FILM BEŞ KURUŞ ETMEZ, BOŞUNA ZAMAN KAYBI
rudeonerudeone
rudeonerudeone

26 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
Baştan söyleyeyim, ne olursa olsun sinemasal açıdan değerlendireceğim filmi. Çok başarısız buldum. Beklentiler yüksekti. Berbat oyunculuklar, kalitesiz bir senaryo, havada kalan bir sürü şey. Aronofsky nasıl bu kadar zayıf bir filme imza attı, anlamakta güçlük çektim izlerken. "Black Swan" ile aynı kariyerde yan yana durmasına inanamıyorum bu filmin. Filmle ilgili hiçbir şeyi beğenmedim desem yeridir. Çok daha kaliteli işlenebilecek bir malzeme vardı elinde oysa.
Veli Hamza Şanlı
Veli Hamza Şanlı

21 Haziran 2017 tarihinde eklendi
Bakınız peygamberlere iman leke götürmez! peygamberler çok ufak zelleleryapabilir amma velakin büyük gübahlara veballere giremezler.

Adem a.s cennetten çıkarılmasının arkasındaki hikmet onun bir beşer örneği göstermesidir. yani peygamber sıfatı taşıyan insan Allah'ın emrine isyan etmez, ederse zaten peygamber olamaz. Bu aynı Yunus a.s kıssasında da var.

Adem cennet kovulmadı, çıkarıldı öyle olmazsa dünya ve imtihan denen bir sebep olmazdı. Bu yüzden adem a.s beşer örneği göstermiştir. Lakin peygmber olduktan sonra hata ve kusur işlememiştir. Bu bütün peygamberler için geçerli evt beşerlerdir ama tam teslim olmuşlardır.
İbrahim a.s oğlunu kurban etmeye yeltenemsi gibi... bu sadece teslimiyettir.

Bu yüzden Nuh a.s bu şekilde lanse edilmiş olması içine de fantastik şeylerin katılmış olması. Bu sinemanın yeltenebileceği cüreti göstermektedir. Bu bir tahriftir peygamberlere... Ben kabul etmiyorum. Nuh a.s böyle lanse edilmesine. her peygamber için geçerli. Peygamberlere olumsuz zanda bulunursak bu bizim Peygamberlere iman ettiğimiz ementüyü bozar ve kirletir.

Yunus a.s kavminin iman etmediğini onca sene kabul ettiremediği için kendince stemkar olmuş görev yerini terketmeye yeltendiğinde hemen ilahi bir uyarı ile karşılaşmıştır. Balık hadisesi...

Bu yüzden bütün peygamberler Allah'a tam bağlıdır. çünkü Allah dan en çok korkanda Peygamberlerdir. Sözün özü, bu kadar kendilerini birşey sanıp ilahi dinin resullerine fantastik fikirlerine maceralarına alet etmesinler...
Açıkça kınıyorum!
Feyyaz Fs
Feyyaz Fs

6 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Filmi çok büyük ümitle bekliyordum özellikle Müslüman ülkelerde yasaklanınca parayı çıkartmak için TR de iyi bi reklam yapıldı ama Nuh peygamberi ruh hastası bir şarapçı yapmalarını bir kenara bırakalım film gerçekten berbattı :/
Recep T.
Recep T.

8 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Filmi neden 3D yapmislar anlamiyorum Hic efekt yoktu. Konu havada kaliyo. Olmamis bence...
Harun A.
Harun A.

9 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Öncelikle filmin Hz Nuh ile bir alakasi yok. Detaylarina gidersek eğer Bir peygamberin vazifesi irşat ve tebigdir. İnsanlardan kaçan bir peygamber olamaz. Film bu şekilde saçma sapan şeylerle dolu. Film 3D olmasına rağmen fazla bir görselliğe sahip değildi. Dahasida filmde Allah Hz Nuh'a çocukları bebekleri öldürmesini vahyediyorki Acikca bir sapkinliktir bu. Dahasida Hz nuh şarap içiyor ayyaş dolasiyr bu da çok saçma. Dahasi Hz Nuhun karisi ve kenan adındaki oğlu gemiye bilmeyerek helak olmuşlardır filmde ise Hz nuh kari ve cocuklariyla mutlu bir şekilde son buluyor. Basili film bitsede ciksak diye bekledigim ender sikildigim saçma bir film. Paranizi boşa harcamyin. spoiler:
FATİH Ç.
FATİH Ç.

8 Nisan 2014 tarihinde eklendi
merhaba

Eleştrileri okumadan gittiğim ve film bitmeden sinemadan çıkmayı istediğim . İnanılmaz kötü bir film. Bir peygamberin kendine içkiye vermesi çok komikti .bu filme gideceğinize blair cadısını evde tekrar izleyin.

teşekkür ederim
VGA
VGA

12 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Büyük bir hevesle oturduğum koltuktan 25dakika içinde yanlış bir seçim yaptığımı farkettim. Bir kere filmin 3D olmasına gerek yok, öyle bir sahne yok. Boşuna göz yorgunluğu. Filmin özeti yönetmen yüzüklerin efendisi filminden sonra ucuza 5 kişi ile ne yapsam demiş bu filmi çekmiş. Tek kelime ile yazık.
janef O.
janef O.

4 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
Uzun zamandır izlediğim en kötü film,görsel şölen beklentisi icinde gitmemem rağmen , tamamen saçma ve yer yer ığrenç görüntüler iceriyor.
Saķın ha gitmeyin, paraniza ve zamaniniza yazik.
zirve212
zirve212

5 Nisan 2014 tarihinde eklendi
hayal kırıklığı yaşadığım filmlerden biri. nuh karakteri berbat, film yapımcıları nuhun hayatı ile ilgili hiçmi araştırma yapmamış nuh bir canavar olarak gösterilmiş. kabil'e rahmet okutan cinsten. boşa giden 2 buçuk saat hiç tavsiye etmem baştan sona saçmalıklar silsilesi.
Esberber Adana B.
Esberber Adana B.

9 Nisan 2014 tarihinde eklendi
arkadaş lar film tamamıyla yanlış hatalarla dolu ve islama hiç uygun olmaya hadisler ve abartılarla dolu müslüman kardfeşler kurandaki nuh tufanı ile hiçbir ilişkisi yok izlemeyin paranıza yazık
Serap U.
Serap U.

12 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Kesinlikle çok kötüydü.3d filmlerin arasında izlediğim en kötü çekimdi ı sahnelerde gözlüğü çıkarmak zorunda kaldı zaten kurgu ı bildiğimiz hikaye değşuna giden 2-3 saat.
ayse k.
ayse k.

9 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Filme harcanan paraya yazık olmuş. Dün sinemaya gittiğimde beklentim nispeten konuya uygun ve görsel olarak güzel bir film izlemekti. Tabiki hikayenin doğru olarak yansıtılmasını beklemiyordum ama bu kadar da alakasız olmasını hiç beklemiyordum. Bir kaç ülkenin bu filmi yasaklaması gerçekten de çok mantıklı geliyor. Peygamberler öncelikle insandır ve vahiyler elçiler aracılığıyla gönderilir. Öyle gökyüzüne bakarak konuşulmaz ki Cebrail(as) bir çok kez insan suretine girerek peygamber efendimize görünmüştür. Hz. Nuh un insanlarla konuşup Hak dine yönelmelerini istemeleri ile ilgili bir sahne dahi göremedim.
Yani hangi saçmalıklarını anlatacağımı heralade buraya yazsam filmi anlatmış olurum.
O KADAR KÖTÜYDÜ. O harcanan parayla bir Marvel karakteri konulu film çekselerdi keşke.
İbrahim Bağlar
İbrahim Bağlar

20 Aralık 2019 tarihinde eklendi
Film de gerçekle alakası olan iki şey var;
1- Adamın isminin NUH olması
2- Gemiye hayvanları toplayıp sel olması
• İslami bir konuyu elin yavurunun film yapması saçmalık ötesi zaten.
MUSTAFA U.
MUSTAFA U.

25 Ekim 2014 tarihinde eklendi
GERCEK NUH LA HİÇBİR ALAKASI YOK. O BEBEK ÖLDÜRMEK BAYAN ARAMAK BUNLAR YOK AYRICA SADECE AİLESİ BİLE ONA İNANMADI VE ONA İNANAN HERKEZ O GEMİYE BİNDİ