Oncelikle film cok guzeldi imani dusjk insanlar Mutlaka izlesin ben kendi adima soyeyim imana Geldim valla ozellikle allahtan cok bahsetmisler Bir komedi olarak adem bahcede böğürtlen arama cabasinda Kendinizi alamazsiniz izleyin derim :D
Kesinlikle seyretmelisiniz Tekvinde ne demişse onu çekmiş adam. Daha kesin bir kaynak mı var güldürmeyin adamı gerisi sizin kafanızdaki hayaller.. En eski masallardan ( Gılgamesh ) dan dinlere geçmiş masal Tekvinden/Tevrat daha çok gılgamesh de detay var ancak bu kadarını çıkarabilmiş yönetmen.
Eski masallar kapitalizmin bir parçası her anlama gelen masallar, bu masallar insanları yönetmek için akıllarında sis yaratır seçimlere zorlar tüm mitolojide bunu görüyoruz insanlar her zaman ikiye bölünür ve iyi kötü kavgası her zaman vardır.. sonra demokrasiyi icat edip daha kolay kontrol etmeyi amaçlamıştır çünkü çoğunluk kontrol çoğunluktadır (Aristo buna şiddetle karşı çıkmıştır ve Aysun Kayacı) ve çoğunluk bellidir. İster 3 bin yıl öncesine isterseniz bugüne hiç bir şey değişmedi Bu filmden ne bekliyordu arkadaşlar ekrandan bir ruh çıkıp dertlerinizi çözmesini mi..olay geçtiği mekan toplum anlayışında ne yaratmasını bekliyordunuz yönetmenin daha iyisini siz çekin..
Bir yorumcu peygamber içki sahnesine takmış şarap mı içer demiş.. sana içmez diye öğretmişler. Şarap dinlerin kutsal suyu Hatta Hz İsa bu benim kanım demiş..