Nuh: Büyük Tufan
3,2

rudeonerudeone
rudeonerudeone

26 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
Baştan söyleyeyim, ne olursa olsun sinemasal açıdan değerlendireceğim filmi. Çok başarısız buldum. Beklentiler yüksekti. Berbat oyunculuklar, kalitesiz bir senaryo, havada kalan bir sürü şey. Aronofsky nasıl bu kadar zayıf bir filme imza attı, anlamakta güçlük çektim izlerken. "Black Swan" ile aynı kariyerde yan yana durmasına inanamıyorum bu filmin. Filmle ilgili hiçbir şeyi beğenmedim desem yeridir. Çok daha kaliteli işlenebilecek bir malzeme vardı elinde oysa.
jamesbond-2
jamesbond-2

31 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
Tarihi ve dini gerçeklerle alakası olmayan bir film olmuş,zaten çok beklentim olmadan izlemiştim ama böyle bir oyuncu kadrosundan çok daha gerçekçi ve görkemli bir yapım beklerdim ben,hayal kırıklığı 6/10
Ugur Tazegül
Ugur Tazegül

17 Ekim 2014 tarihinde eklendi
Yorumları okudumda gerçekten komiğime gitti,emin olun hiçbir ülke bu filme bu açıdan bizim gibi bakmamıştır.Bir kurgu izlediğimizi unuttunuz herhalde,kutsal kitaplardaki Hz.Nuh'un hikayesini anlatmadı diye bir filmi yerden yere vurmak haksızlık,belgesel çekilmiyor burda.Tamam Hz.Nuh gerçekten değişik bir tasvirde fakat burda önemli olan işin sanatsal boyutu,biz sinema yorumluyoruz

Bu saçmalıkları bırakıp filme geçicek olursa,çoğu kişi duygularını karıştırıp haketmediği şeyler yazıp puanı kesmişler,senaryo biraz yavan kalmış fakat harika görsel efektler ve olağanüstü oyuncu kadrosu negatif yönlerini kapatmış.Hele ki bazı sahneler tüylerimi ürpertti,hayvanların gemiye binme sahnesi harikaydı.Zaten Aforonsky'i çok severim,onun filmlerini seyretmek büyük bir keyif...

Oyuncu kadrosuna değinmeden geçemiycem,eski nesilin ustalarıyla yeni nesilin gözde oyuncularını birleştirmiş bir yapım.3 oscarlı oyuncu göze çarpıyor.Russell Crowe yaşlanmasına karşın başrolde harikalar yaratmış,Anthony Hopkins'in hali beni üzdü,80'ine dayandı ve çok yaşlı,onu yeni filmlerde görmek beni hem sevindiriyor hemde üzüyor,Jennifer Connelly'ide yıllar sonra Crowe ile görmek güzeldi.Gelecek vaad eden oyuncular Lerman ve Emma Watson'da performanslarıyla kendilerini göstermişler

Eleştirilere fazla aldanmamanızı öneririm,bu filmin kadrosu bile bundan daha fazla puanı hak eder

Puanım 10/7.5
volkanick
volkanick

11 Nisan 2014 tarihinde eklendi
En beğendiğim yönetmenlerden biri olan Darren Aronofsky'nin tüm uzun metraj filmlerini izlemiş biri olarak en beğenmediğim filmi olduğunu söyleyebilirim.
theyurdal
theyurdal

17 Şubat 2026 tarihinde eklendi
Mitolojik bir film. Russell Crowe her zamanki gibi iyi oynadı
Alp T.
Alp T.

12 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Filme başarılı diyebiliriz. Öncelikle filmdeki yan karakterler ve ana karakterler olmak üzere bu filmde olan herkesin oyunculuğu çok başarılıydı. Filmdeki görsel efektler de yaratıcı ve iyiydi. Bunu özellikle tufan sahnesi için söyleyebiliriz. Filmin neredeyse tamamında insanların dünyayı yok etmesine değinmiş ve bunu da iyi anlatmış. Filmin de bize anlatmak istediği konu da sevgi. Bu açılardan film çok başarılı ve sürükleyici. Filmde dram sahneleri başarılı, filmde geçen aksiyon sahneleri ise biraz seyirciyi etkilemek için yapılmış. Bu kadar abartılmasına gerek yoktu diyebiliriz. Yani film güzel, sürükleyici yalnız Nuh'un peygamberlik de yaşadıklarını daha ayrıntılı anlatabilirmiş film. 5 dakika içinde film direk konuya giriyor ve filmin gerisi de böyle sürüyor. Sonuç olarak Nuh'un peygamberlik yönünü pek ayrıntılı yansıtmaması eksiği dışında gayet iyi bir film. Tavsiye ederim. 4/5
Ata Kalinyazgan
Ata Kalinyazgan

9 Nisan 2014 tarihinde eklendi
(...) Yönetmen Darren Aronofsky ile senarist Ari Handel'in ihanetine uğrayan film, özünde son derece hoş mesajlar veriyor. Ancak bunu seyirciye aktarma konusunda ciddi sorunlar yaşıyor. Konu Hz. Nuh olunca birtakım Hollywood yorumları fazla sırıtıyor. Görsel şölen kıvamındaki görüntüleri ve özel efektlerinin yanında müziklerle bazı oyuncuların performansları filmin tek tük artıları arasında yer alıyor. Dincileri kızdırırken aksiyon yüklü fragmanına aldanan seyircileri de sıkıntıdan patlatıyor.
Burak H.
Burak H.

6 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Hollywood’un göbeğinde bağımsız sinemaya tutunmaya çalışan Darren Aronofsky’nin epik bir film yapma çabası uzun bir süreçten oluşuyor. 2006 tarihli Kaynak (The Fountain) ile bu konudaki iddiasını güçlendiren ve sinema seyircisine umut veren yönetmen, uzun süren hazırlıklar sonrasında dinsel inanışlara göre insanlığın ilk yıllarında geçen bir hikayeyi ele aldı. Öncesinde Siyah Kuğu ve Şampiyon ile kariyerini zenginleştirdikten sonra beyazperdeye bu şekilde dönüşü onun farklı sularda gezen ama filmlerini incelediğimizde tarzından ödün vermeyerek keskin sınırlarla çizili bir yolda ilerleyen bir sinemacı olduğunu gösteriyor.
Furkan E.
Furkan E.

7 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Çok çok beğ siz görün bir ğanüstü,epik şahane bir film
Kağan Y.
Kağan Y.

1 Haziran 2014 tarihinde eklendi
Öncelikle beklentimin altında mı desek evet derim. Noah, bu yılın en merak ettiğim filmlerindendi. Açıkçası bir yere kadar güzeldi, hikayesi falan. Büyük tufanın devamının anlatılması film için çok iyi olmamış diyebilirim. Gene de çok da taşlamamak lazım filmi, eh diyelim. İsterseniz izleyin ama film 2014 adına şimdiden geri planda kaldı diyim. 2,5/5
Turan C.
Turan C.

23 Nisan 2014 tarihinde eklendi
dinimizle alkası olmayan saçma bir senaryo üzerine kurulmuş bir film. aslında dinimizi karalamak için'de yapılmış olabilir. kesinlikle izlemeyin
Feyyaz Fs
Feyyaz Fs

6 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Filmi çok büyük ümitle bekliyordum özellikle Müslüman ülkelerde yasaklanınca parayı çıkartmak için TR de iyi bi reklam yapıldı ama Nuh peygamberi ruh hastası bir şarapçı yapmalarını bir kenara bırakalım film gerçekten berbattı :/
Recep T.
Recep T.

8 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Filmi neden 3D yapmislar anlamiyorum Hic efekt yoktu. Konu havada kaliyo. Olmamis bence...
Oguz23
Oguz23

6 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Film çok ağır ilerliyor arada sıkılmadan edemiyorsunuz Gemi birden yapılmış olarak zamanı ileri alarak gösteriliyor gemi yapım aşamalarını nuhun Nuhun heyecanını gösterseydi ne güzel olurdu hemin baba bana kız bul derdini izledik...
Gokhan O
Gokhan O

5 Mayıs 2014 tarihinde eklendi
Şimdi filmi kendi inancımıza göre yorumlarsak ortaya doğru sonuçlar çıkmaz. Filmi senaristin inancına ve belki de fantezi dünyasına göre yorumlamak gerekir. Dini inanış yanında hikayeye kendinden de birşeyler kattığını düşünüyorum senaristin. Filmi dini film değil de bilim kurgu filmi olarak nitelemek gerekir. Muhteşem bir film olmamakla beraber ben beğendim, izlerken sıkılmadım.. 10 üzerinden 7 veriyorum.