Uyumsuz
4,1

Ilknur K
Ilknur K

21 Eylül 2014 tarihinde eklendi
Herkes filmi ergen filmi olarak değerlendirmiş. Bu şekilde yorum yapmak için dünyayı gözü kapalı izliyorsunuz demektir. Tıpkı filmi gözü kapalı izlediğiniz gibi. Bu film açık ve net müslüman ülkelerine özellikle Gazze'ye yapılanları anlatıyor. Hani şu gruplara ayırdıkları kişiler. Fedakar kesim yani masum olan kesim. Sebepsiz yere çocuk yaşlı kadın dinlemeden, enjekte edilerek, yani insanlık duyguları alınarak, sorgusuz ve nedensiz katledilen insanlar. Ve tabi ki bu filmi bizler sadece izliyoruz. Adamlar yaptıkları katliamı film yapmış, dialoglarda da bunu anlatıyor ve biz de sadece izliyoruz. Tıpkı Gazze katliamını izlediğimiz gibi. Tıpkı israil askerlerinin "korkusuzlar" da enjekteden sonra insani duygular kalmadan robotça yaptığı katliam gibi. Bu mesajı anlamamak için ergen olmak gerek. Ama hiç bir yahudi destekli hollywood filmi mesaj göndermeden yapılmaz.
Alp T.
Alp T.

19 Nisan 2014 tarihinde eklendi
Önce şunu netleştirelim: Bu film her haliyle Twilight (Alacakaranlık) serisinden daha iyi, orası kesin. Fakat filmin durmayan ve heyecanlı temposu sayesinde The Hunger Games (Açlık Oyunları) serisinden bile daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Film kimseyi sıkmadan hemen olaya giriş yapıyor ve daha filmin ilk dakikalarında bile tempo yükseliyor ve film bu tempoyu alıp bütün filme dağıtıyor ve tempo daha da artıyor. Filmin süresi 143 dakika olduğu için film seyirciyi sıkabilir diye düşünmeyin, aksine film öyle sürükleyici ve hikayesi orjinal ki hiç sıkılmıyorsunuz. Ayrıca filmde aksiyon sahneleri bile romantik sahnelerden (filmde yaklaşık 3-4 kere geçiyor) fazla olduğu için bu filme bir aksiyon filmi de diyebiliriz. Bunların dışında oyunculuklar yerinde, görsel efektler zaten başarılı, senaryo ise dediğim gibi çok heyecanlı, bütün film boyunca tempo yükseliyor ve filmin birisinin düşüncelerinin içine girme seansları ise Inception (Başlangıç) filmini hatırlatıyor bizlere. Yani film öyle bir yoğurulmuş ki hem Açlık Oyunları ve Alacakaranlık seven kızları ve aksiyon seven erkekleri oldukça tatmin ediyor. Bu arada konusundan biraz bahsedeyim: Film sakin başlıyor. Herkes oluşan 5 grupta yerini biliyor. Fakat bazen bazıları uyumsuz olabiliyorlar ve şehir de onları avlıyor. Başroldeki Tris, Cesurluk grubuna dahil oluyor ve grup zaten adrenalinli hatta biraz deli olduğu için heyecanlı anlar başlıyor. Testlere katılıyorlar fakat Tris uyumsuz olduğu için biraz dikkat çekiyor ve böylece bir denetim yapılıyor. Aslında denetim yapılıyor derken filmin sonlarına doğru yapılıyor. Yani ben filmin genelini anlattım biraz. Filmin çoğu Cesurluk'da oynanan oyunlar ve testlerle geçiyor. Sonuç olarak bu haftanın başarılı ve ilgi çekici filmlerinden birisi Divergent. Tavsiye ederim. 4/5
sinema
1 ziyaretçi
15 Nisan 2015 tarihinde eklendi
Fütüristik bir distopya geçen hikayede toplum beş farklı fraksiyona bölünmüştür. Hangisine katılacağınız sizin elinizde filmin adından bir çağrışım yapmanız gerekiyor. Filmden bir şeyler anlatmak izleyiciye haksızlık olacaktır. Bazı yönleriyle Açlık Oyunları serisine benzesede asla o kalitede bir film değil. Senaryo daha iyi hazırlansa mesela başroldeki isimlerin üstüne daha çok gidilseydi daha iyi bir film olabilirdi. İzlemekten sıkılmayacağınız tarzda bir film.
snkolas
snkolas

22 Mayıs 2019 tarihinde eklendi
Amerika’nın insanların beyni ile nasıl oynadığını ve ne kadar vicdansız bir ülke olduğunu görebiliyoruz.Konu olarak saçma fakat sıkılmıyorsunuz izlerken.Oyuncular oldukça başarılı ve filmin verdiği mesaj aynen doğru verilen ilaçlarla hisleri yok olmuş robotlaşmış askerler ve bunları yöneten sözde bilgeler...
mercan
mercan

15 Ağustos 2014 tarihinde eklendi
dünya bir felaketi yaşar ve yeni bir düzen kurulur...mutlaka birileri çıkıp bu düzeni sorgulayacaktır...bu tür filmlere olan düşkünlüğümden kaynaklanabilir ancak ben filmi sonuna kadar büyük bir keyifle izledim...yaratılan farklı dünya bence başarılıydı.bu iş seriye dönecek gibi..devam filmlerini şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum...
Furkan K.
Furkan K.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

30 Ocak 2015 tarihinde eklendi
Klasik konu diye diye insanların beynini yiyorsunuz gerçekten. Okuduğum tum yorumlar neredeyse böyle. Yok bir sonraki sahnede ne olacağını biliyorsunuz falan filan... Distopik bir film izliyorsanız bunun diğerleriyle benzer yanları olacağını bilerek izlemelisiniz. Bunun ustune değil oyunculukların ve filmde yaşananları eleştirmeniz daha mantıklı olacaktır. Birkaç oyuncu, kitabı okuyanlar için yetersiz kalsada bence gayet keyifle izlenebilecek bir film diyebilirim. Ufak tefek kusurlarının olmasını filme değil bir uyarlama olduğu için kitabın yazarına kusur buluyorum. Bildiğim kadarıyla Veronica Roth'un ilk kitabı Uyumsuz ve bunu yapabilmesi bile onun için gayet guzel bir başarı.
Denizhan h.
Denizhan h.

Takipçi 1 değerlendirme Takip Et!

26 Nisan 2014 tarihinde eklendi
baştan sona heyecanla izledim.. gayet başarılı. :)
balegoethe
balegoethe

11 Eylül 2015 tarihinde eklendi
Film de ara ara basit sahneler olsa da film de merak hissi oluşuyor . İzlenebilir bir film sıkılacagınızı düşünmüyorum. Açlık oyunları gibi olmasa da biraz benzetebiliriz mıntıkalar yerine halk gelecekte hayatına hangi grupta devam etceğini seçiyor ve açlık oyunlarında ki hayatta kalma çabası bu filmde de grubundaki yarışmalardan başarılı şekilde geçip grupsuz kalmamaya çalışıyorlar . İyi seyirler
başak K.
başak K.

13 Eylül 2014 tarihinde eklendi
Filmi gerçekten beğendim izlemeniz gereken bir film sonu çok anlamlı veya kesin bir olayla bitmemesine rağmen izlemekten zevk alıp tavsiye edebilirsiniz.
Merve Nur D.
Merve Nur D.

18 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
Kitap serilerinden çıkma tüm filmlerini tahtında sallayacak bir film.