cmalgac
3 Kasım 2016 tarihinde eklendi
'Konuyu seven filmi de sever' filmlerinden. Bilim kurguya iliklerine kadar bağlı olanlar dışındakileri sıkabilir, konuyu okuyun karar verin. Oyunculuk yok, konudaki güzel fikirler ve görsellik var.
Biraz daha yetişkinlere yönelik tarzda olsaydı eminim çok daha iyi olurdu. Genel olarak çocuklara hitap etse de yine de izlenebilir düzeyde sağlam bir film diyebilirim.
Yarının dünyası demişler buna ama bu bildiğimiz Bioshock.. Yazı tipi ile bana Bioshock'u çağrıştırdı , keşke onun filmi olsaymış , bayaa yakışırmış.. Çocuk oyuncularda fevkalede bir başarılılık var , film uzun süresine rağmen çok kısa geldi bana sonuçta koskoca dünya.. Çok fazla mesaj verilmeye uğraşılmış buda fantastikliğini bozmuş bence filmin , bizde biliyoruz dünyanın sonunun neden gelmeye başladığını.. Bu konusuyla çocuk filmine dönmüş diyebiliriz.. Kırılan puanda bu yüzden..
Filme genel olarak bakılırsa hoş ve güzel bir film ama sürükleyicilik açısından problemleri var. Sinemada bu filme girmeden önce beni içindeymiş gibi sürükleyeceğini düşündüm ama filme girince bu iş değişti. Bazı yerleri biraz sıkıcı gibiydi.Filmde Casey'nin rozete dokununca farklı bir dünya gördüğü sahneler daha fazla olsa çok daha iyi olurdu. Filmin sonu daha duygusal olabilirdi. Filmi ilk kez izleyen birinin anlamakta birazcık zorlanacağını düşünüyorum çünkü ufak tefek karışıklıklar vardı. Takdir ettiğim yönlerinden birisi oyuncu seçimi, tüm oyuncular filmdeki rollerine tam oturmuş. Başka bir takdir ettiğim yönü ise gerçekçilikti. Filmdeki fantastik sahneler cidden çok gerçekçi ve hoştu. Detaylara da dikkat edilmeye çalışıldığını düşünüyorum. Film sahnelerine uygun müzik seçimleri yapılmış gibi görünüyordu ama bu seçim daha iyi olabilirdi.