Fatih C
29 Ekim 2011 tarihinde eklendi
Filmin Behzat Ç dizisinin hayran kitlesine hitap eden bir yapim oldugunu kabul etmek gerekir. Dizisini begeniyle takip eden, sinemasini da hiç sikilmadan izleyebilir kanaatindeyim. Fakat bu filmden neden farkli beklentiler var bir anlam veremedim. Behzat Ç bildigimiz Behzat Ç kiziyla ilgili yasadiklariyla ilgili psikolojik sorunlar yasamakta. Behzat Ç'nin ekibi ayni enerjik temposuyla oynamislar. Yani dolayisiyla sinema filmi diye Behzat Ç ve ekibinden ne gibi bir farklilik bekleniyordu. Behzat Ç süpermen degil ki uçsun, Iron Man degil ki demirden kiyafet giysin. Dizisini siki bir sekilde takip eden bir izleyici olarak sahsen begendim ben filmini. Tavsiye ederim.
2000'lerin başında Kurtlar Vadisinin başarısından sonra(osman sınavlı iki yıl sonradan batırdılar) uzun zamandır Behsat gibi bir dizi bekliyordukki ilk sezonu bombaydı türk televizyon tarihinin en iyilerinden. Dizilerin film versiyonlarında hep aynı sorunları sanki uzun bir bölümmüş havası olur ama Behsatta kesinlikle bu aşılmış ilk dakikadan itibaren dinamik ve isürükleyici bir anlatım var, kurgu oldukça başarılı, replikler insanı yerlere yatırcak kodar komik, hikayenin işlenişide çok keyifli, sadece Cansu Dere'nin karakteri fazla yapay dururyor filmde, öyleki devamlı birşey olacak diye bekliyorsunuzki, sonu o kadar kurgu o kadar basit ve klişe olmuşki ister istemez can sıkıyor.Bide zaman diziden bağımsız olmuş, neyi ne zamana oturtmuşlar belli değil, yada hiç oturtmakla uğraşmamışlar.Sonuç olarak TV'de inanılmaz kısıtlamalarla(ne küfür ne sigara, ne hareket, ne kan) uğraşan Serdar Akar, sinemanın bağımsızlığıyla komediyi ve eğlenceyi tavan yaptırmış, kesinlikle yılın en iyi türk filmlerinden, eğer sonu daha başarılı olsaymış dört dörtlük diye bilirdik. 10/7,5