Öteki
3,3

theyurdal
theyurdal

5 Kasım 2020 tarihinde eklendi
kitabını okudum kitabı kadar etkiliyici olmasada genede iyidi
beste a
beste a

24 Temmuz 2018 tarihinde eklendi
Film sıkıcı ve yavaş gelebilir ve yalnız izlenilmesi daha çok önerilir .Aksiyon burada daha çok karakterlerin kafalarının içinde ve karakter kendisiyle ve çevreyle kaos içerisinde.Dönüşüm,güç,kontrole sahip olmak insanlar,hayatin beklentileri ve insanların aptalliklari uzerine bir film son çeyrek harikaydı zaten en sonunda bütün spoiler:
o sıkıcı sahnelerin aslında bir dönüşüm sureci olduğunu farkedecegiz.
Ata Kalinyazgan
Ata Kalinyazgan

18 Haziran 2014 tarihinde eklendi
Submarine ile tanıdığımız Richard Ayoade, ikinci yönetmenlik denemesinde zorlu bir işin altından kalkmayı başarıyor. Her ne kadar birtakım kusurları olsa da Dostoyevski'nin kısa romanıyla gayet özgün ve kaliteli bir çalışma çıkarıyor. Yarattığı karanlık atmosferde kurduğu zamansız evreni ve tuhaf karakterleri oldukça iyi işliyor. Son derece ağır bir dram ile aynı oranda etkileyici bir gerilimi hakkıyla bir arada yürüten Ayoade, gereksiz yoğun kıvamda işlediği karşılıksız kalan acıklı aşk meselelerinden biraz ödün verebilseydi şüphesiz çok daha çarpıcı bir iş çıkarabilirdi. Lakin yine de kendi bakış açısıyla harmanlayıp perdeye aktardığı romandan, Dostoyevski'nin de havasını korumayı başararak oldukça düşündürücü ve etkileyici bir uyarlama kaydettiğine şüphe yok.